Αναζήτηση Ετικέτας - κυβέρνηση

RSS

Άρθρα

Για τους κολασμένους...

Του Γιάννη Παντελάκη

Οι χώροι αποπνέουν δυσοσμία, οι μεταδοτικές ασθένειες θερίζουν, προχθές προστέθηκε άλλος ένας νεκρός, ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο, οι οροθετικοί δεν έχουν κανενός είδους ιατρική βοήθεια και κρατούνται σε κελιά-τουαλέτες.

«Φιλελεύθερη» υποκρισία

του Γιώργου Θωμαϊδη

Εάν επανέλθουν ως κυβέρνηση, έστω «εκσυγχρονισμένοι», θα εξωθήσουν διχαστικά το λαό μας στην απόγνωση, στην πολιτική αναπηρία ή στην πολιτική παραφροσύνη. Και τότε θα ξανακόψουν το ρεύμα και όχι μόνο.

Φυλακισμένοι και υπουργοί

Του Απόστολου Διαμαντή

Η κυβέρνηση πρέπει αμέσως να αφήσει τις υπεκφυγές και να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Εάν μείνουν και τέτοιες σκιές, τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο.

Για να μην γίνουν οι απαντήσεις απολογίες...

liberal.gr

Γιατί ο πρωθυπουργός  έβαλε στο συρτάρι τις σοβαρότατες καταγγελίες του υπουργού του; Επειδή, λέτε,  δεν μπορούσε καν να πιστέψει ότι υπάρχουν τέτοιες σχέσεις;

Σκιαγραφία παρακράτους

Του Πάσχου Μανδραβέλη

Είναι βαθύτατο πρόβλημα της Δημοκρατίας να συζητεί κορυφαίο στέλεχος του κομματικού μηχανισμού και σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης, με  δολοφόνους.

Η Ευρώπη χρειάζεται ξανά την Ελλάδα

ΤΟ ΒΗΜΑ/Κύριο άρθρο

Είναι μέγας ο κίνδυνος στο επόμενο διάστημα να εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός προσφύγων και έτσι η χώρα μας που ταυτόχρονα βιώνει μείζονα οικονομική κρίση να μετατραπεί σε αποθήκη απελπισμένων.

Από την Τήλο στην Ισλανδία

Του Παντελή Μπουκάλα

Αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησής τους να χορηγήσει άσυλο σε μόλις πενήντα πρόσφυγες από τη Συρία, 12.000 Ισλανδοί δήλωσαν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν Σύρους. Καθένας τους και μια προσφυγική οικογένεια στο σπίτι. 

Ποια είναι η Κατερίνα Σαββαΐδου;

Του Απόστολου Διαμαντή

Εάν ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι σε θέση να απομακρύνει έναν υπάλληλο, που τον καλεί ο εισαγγελέας και πρέπει να ρωτήσει τους Γερμανούς, τότε η εσωτερική έννομη τάξη, το κράτος δικαίου και όλο το πολιτικό μας σύστημα δεν υπάρχει καν. Είναι ανύπαρκτο. 

Το οδοιπορικό της απελπισίας

Της Χρύσας Βίλκενς

«Όταν βοηθάς κάποιον, πάντα βρίσκεται στο δικό σου δρόμο κάποιος άλλος για να σε βοηθήσει Αυτό έμαθα σε αυτό το ταξίδι…» , λέει μία 15 χρονη πρόσφυγας από την Ερυθραία. 

Να πιστέψει και πάλι ο κόσμος στην πολιτική

του Χρήστου Λαδά

Μετά τις τρικυμίες, το κυβερνητικό ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι τελικά μόλις ξεκινά. Η κυβερνησιμότητα όμως δεν είναι όμως θέμα μόνο καπετάνιου. Είναι θέμα συνόλου και πληρώματος ιδίως.

Περιμένοντας τον Γκοντό

Του Θανάση Καρτερού

Η κυβέρνηση θα πληρώσει τα σπασμένα όλων αυτών των μανδαρίνων που ζουν και βασιλεύουν ελέω "θεσμών" - και δεσμών με δυνάμεις που ακούνε εκφράσεις όπως αλληλεγγύη και βγάζουν σπυράκια. 

Λάκης Λαζόπουλος: Ο κόσμος αρχίζει και θυμώνει

Του Λάκη Λαζόπουλου/altsantiri.gr

Η αριστερά πρέπει να ξεφοβηθεί και να προτείνει, Να προχωρήσει σε αποφάσεις σταθμούς. Ο Τσίπρας έχει την ιστορική ευκαιρία να γίνει ο βασικός μεταρρυθμιστής του νέου κράτους.

Άλλο να το ψηφίζεις, άλλο να το πληρώνεις

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου/thepressproject.gr

Όταν μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται αριστερή επιλέγει να κατηγορήσει την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων στα λεωφορεία και στα τρένα ενώ αναγγέλλει αυξήσεις, κάτι δεν πάει καλά. Το μνημόνιο με …ανθρώπινο πρόσωπο "μπάζει"

Η αιολική για πρώτη φορά φθηνότερη ενέργεια σε χώρα του G7

econews

Τα χερσαία αιολικά πάρκα δεν είναι μόνο φθηνότερα από τις θερμοηλεκτρικές μονάδες άνθρακα και τους σταθμούς φυσικού αερίου, αλλά είναι φθηνότερα και από τις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες που συνεχίζει να προωθεί η βρετανική κυβέρνηση.

The Tsipras paradox

του Χρήστου Λαδά

Η κοινωνία δεν πείθεται, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, ότι ο Τσίπρας κατέστρεψε την Ελλάδα και την οικονομία σε 6 μήνες όπως βάλθηκαν πάλι να φωνάζουν αυτοί που την κατέστρεψαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ΛΑΕ στο ταξί

Του Απόστολου Διαμαντή

Δεν έριξε την κυβέρνηση ο Λαφαζάνης; Μα δεν καταψήφισε τη συμφωνία; Δεν έμεινε η κυβέρνηση με 118 βουλευτές; Πώς θα συνέχιζε αμέριμνος ο Τσίπρας να κυβερνάει; Κάνοντας κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία;

Εκλογές χωρίς αυταπάτες

του Χρήστου Λαδά

Οι εκλογές γίνονται για το ποιος θα αναλάβει την καυτή πατάτα να οδηγήσει τη χώρα στην ουσιαστική εφαρμογή της συμφωνίας. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Πίσω ή μέσα σε αυτό το διακύβευμα, θα έπρεπε να υπάρχει η ανάγκη ενός λειτουργικού κράτους.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 230.