Αναζήτηση Ετικέτας - κρατούμενοι

RSS

Άρθρα

Για τους κολασμένους...

Του Γιάννη Παντελάκη

Οι χώροι αποπνέουν δυσοσμία, οι μεταδοτικές ασθένειες θερίζουν, προχθές προστέθηκε άλλος ένας νεκρός, ένας καρκινοπαθής στο τελευταίο στάδιο, οι οροθετικοί δεν έχουν κανενός είδους ιατρική βοήθεια και κρατούνται σε κελιά-τουαλέτες.

Έτοιμο το βραχιολάκι για κρατούμενους και υπόδικους

news.in.gr

Το βραχιολάκι, το μέσο ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων και υποδίκων, συνιστά πλέον και ελληνική πραγματικότητα, καθώς παραδόθηκε την Τρίτη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το βούλευμα, με το οποίο θα συνοδεύεται η δυνατότητα χρήσης του ηλεκτρονικού βραχιολιού θα καθορίζει τους γεωγραφικούς καθώς και τους χρονικούς περιορισμούς του κρατουμένου.

Οι κρατούμενες στον Κορυδαλλό διαμαρτύρονται

hitandrun.gr

Οι γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές Κορυδαλλού διαμαρτύρονται για τον εγκλεισμό τους με τους Χρυσαυγίτες: "Δεν πρόκειται να μείνουμε παθητικοί θεατές στην αδικία, ούτε να αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις του υπουργείου και των χρυσαυγιτών. Αυτή η ανακοίνωση είναι η πρώτη κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στη φασιστική λογική του διαχωρισμού των κρατουμένων σε α” και β” κατηγορίας. Θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο.

θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο - See more at: http://www.toportal.gr/?i=toportal.el.koinwnia&id=5303#sthash.rkoNoR8F.dpuf

Αναστολή της απεργίας πείνας

Απο left.gr

«Αναστέλλουμε τη μαζική πανελλαδική απεργία πείνας που είχαμε ξεκινήσει ενάντια στο νομοσχέδιο στις φυλακές υψίστης ασφαλείας» αναφέρει η Πρωτοβουλία Επιτροπής Αγώνα Φυλακών, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο.

4.000 φυλακισμένoι απεργούν για 4η μέρα

ThePressProject.gr

Απεργία πείνας πραγματοποιούν από την περασμένη Δευτέρα περίπου 4.000 κρατούμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, εκ των οποίων 1.500 στις φυλακές Κορυδαλλού, ζητώντας να αποσυρθεί το φασιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές τύπου Γ΄

Ερχεται το ηλεκτρονικό βραχιολάκι για 200 κατάδικους

Της Μίνας Μουστάκα

Ελεύθεροι θα μπορούν να κυκλοφορούν σε λίγο καιρό οι πρώτοι 200 κρατούμενοι φορώντας το γνωστό ηλεκτρονικό βραχιολάκι, αφού εγκρίθηκε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στο οποίο μπορούν να ενταχθούν υπόδικοι αλλά και κατάδικοι.

«Βραχιολάκι»: περιορισμός της φυλακής ή της ελευθερίας;

Της Βασιλικής Κατριβάνου*-efsyn.gr

Το «βραχιολάκι» για κρατούμενους και υπόδικους, που τέθηκε για ψηφοφορία στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, δεν αφορά κάποιο εκκεντρικό κόσμημα, αλλά την ηλεκτρονική επιτήρηση με μια συσκευή γεωεντοπισμού στο πόδι. Δίνεται, έτσι, η δυνατότητα έκτισης της ποινής στο σπίτι, κάτι, καταρχήν, θετικό.

Αποτελέσματα 1 έως 7 από 7.