Αναζήτηση Ετικέτας - κουράγιο

RSS

Άρθρα

Όταν δεν μπορείς να πεις πολλά - Μια τραγωδία, ψυχές στη θάλασσα κι ένα video clip

Του Χρήστου Καραδημήτρη

Άνθρωποι πνίγονται στη θάλασσα, αποφεύγοντας τον έναν θάνατο με έναν άλλο θάνατο. Η σκηνή του γονιού που δείχνει φωτογραφίες των παιδιών του με την ελπίδα ότι δεν τα κατάπιε η θάλασσα δεν αφήνει το μυαλό εύκολα.

Στα νοσοκομεία συχνάζει η «αγιότητα»…

Του π. Λίβυου

Έπασχε φοβερά. Υπέφερε απίστευτα και όμως, δεν μας άφησε ούτε εμένα ούτε τους επισκέπτες που ήρθαν να την δούν να νιώσουμε οίκτο, θλίψη και το σημαντικότερο απογοήτευση. Μας παρηγορούσε αντί να την παρηγορούμε.

Σβετλάνα Αλεξίεβιτς

Η Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, συγγραφέας και δημοσιογράφος από την Λευκορωσία, είναι η νικήτρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας 2015, όπως ανακοίνωσε η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών. Στην ανακοίνωση της Ακαδημίας αναφέρεται ότι το Νόμπελ τής απονέμεται «για τα πολυφωνικά της γραπτά, ένα μνημείο στον πόνο και το κουράγιο στην εποχή μας». Το έργο της 67χρονης βασίζεται στη σύνθεση υπομονετικά συγκεντρωμένων μαρτυριών και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και εκδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ταπεινογραφία: Kαι ο Πάγος Καίει

του Τάσου Θεοδωρόπουλου

Ο ΤΑΖ κοιτάζει με δυσπιστία τα φίλτρα καθαρισμού, αποφεύγει αυτούς που πίνουν φρέντο και αναζητά τα κομμάτια ενός πάζλ που στάζει σαν παγωμένο υγρό στο καυτό πάτωμα...

Πετραδάκι Πετραδάκι για τα σένα τόχτισα

της Αθηνάς Τζολάκη

Βλέπω τις λατρεμένες παλιές ταινίες και όχι δεν ονειρεύομαι μιαν Ελλάδα  εσωστρεφή και αντίκα, ονειρεύομαι μια Ελλάδα γλυκιά αλλά σφριγηλή, κοσμοπολίτισσα και καλλιεργημένη  που θα παράγει ΝΕΟ πολιτισμό, βασισμένο στις μνήμες της και τις αξίες που αγάπησε και  κυρίως  μιαν Ελλάδα εξωστρεφή.

Στιγμές στο Χρόνο

της Αθηνάς Τζολάκη

Σαν ποίηση μου φάνηκαν τουλάχιστον εμένα αυτά που ανακάλυψα ανάμεσα στις σελίδες ενός τόμου της εφημερίδας "Η Κρήτη", του 1890, (1308 για τους Μουσουλμάνους) καθώς για άλλη μια φορά έψαχνα  στα κιτρινισμένα φύλλα της.

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.