Αναζήτηση Ετικέτας - ΚΚΕ

RSS

Άρθρα

Πώς βγήκε ο όρος «σκυλάδικο»

mixanitouxronou.gr

Γιατί κάποια νυχτερινά μαγαζιά ονομάστηκαν 'σκυλάδικα'; Ο όρος που ξεκίνησε από την Τρούμπα: Στην περιοχή Αγίου Διονυσίου Πειραιά υπήρχε ένα μεγάλο και κακόφημο οικοδομικό συγκρότημα, με το όνομα Βούρλα.

Ενας λαός ερωτευμένος με τον ηγέτη του

tripioevro.blogspot.gr

Η νίκη δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός δεν είναι ερωτευμένος με τους φλαμπουράρηδες, τους τσακαλώτους ή τους βούτσηδες, αλλά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το πάρτι τελείωσε, τα κεφάλια μέσα

Του Στέλιου Κούλογλου

Οι ριζοσπαστικές τομές που έχει ανάγκη η χώρα πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καμιά καθυστέρηση. Γιατί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση δεν θα κρίνεται από  τις προθέσεις της, αλλά από τις πραγματικές αλλαγές που θα φέρει.

Ο Αλέξης κυρίαρχος, ο λαός κυριαρχημένος

Των Κ. Εφήμερου και Γ.Λιβιτσάνου

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής απέδειξε ότι όλοι παρασυρθήκαμε ερμηνεύοντας το 63% του Όχι. Η συντριπτική ήττα του αντιμνημονιακού μετώπου οφείλει να μας προβληματίσει όλους.

Το δικό μου σκεπτικό

Του Σπύρου Δημητριἀδη

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές θέλω να δημοσιεύσω το δικό μου σκεπτικό. Ήρεμα και χωρίς φανατισμούς. Εμείς εδώ στο fb που μιλάμε, λέμε τα δικά μας, ενίοτε αντιδικούμε πιστεύω ότι είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Το σήμερα, κυρίως όμως το αύριο

του Πάνου Ζέρβα

Όπως έχω ξαναγράψει, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κλινικά (πολιτικά) νεκρός, από τις 12 Ιουλίου. Ήταν κάτι αναπόφευκτο γιατί αυτό το παλαιοκομματικό μόρφωμα δεν ήταν καν κόμμα, αλλά μια ουσιαστικά παράλογη συστέγαση διαφορετικών κομμάτων, κομματιδίων και σεχτών...

Εκλογές χωρίς αυταπάτες

του Χρήστου Λαδά

Οι εκλογές γίνονται για το ποιος θα αναλάβει την καυτή πατάτα να οδηγήσει τη χώρα στην ουσιαστική εφαρμογή της συμφωνίας. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Πίσω ή μέσα σε αυτό το διακύβευμα, θα έπρεπε να υπάρχει η ανάγκη ενός λειτουργικού κράτους.

Η «αριστερά», ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου

του Πάνου Ζέρβα

Ποια «αριστερά» ρε παιδιά – για τ’ όνομα της γαϊδούρας! Αν τη πιάσεις και τη στύψεις όλη μαζί, με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές σέχτες και τον «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ αποπάνω, με το ζόρι ξεπερνάς το 10%. ΑΝ το ξεπερνάς.

Για τους "νεοκομσομόλους" της ΛΑΕ: έχει κάτι να προσφέρει ένα ακόμη ΚΚΕ;

του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Ονομάζουμε τους αμετ-ακίνητους της αριστεράς, νεοκομσομόλους, για να εκφράσουμε την εκτός τόπου και χρόνου επιστροφή του παλιού ονείρου που οδήγησε στον υπαρκτό  σοσιαλισμό.

Τα καθημερινά μας

του Άρη Δαβαράκη

Η φάτσα της ΠτΒ ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ έλεγε το απαραίτητο εισαγωγικό ποίημα του μπροστά στις κάμερες δεν περιγράφεται. Ημίθεα -  που έλεγε και η Άντζελα Δημητρίου. Μια περιζήτητη και πολύ πικαρισμένη ημίθεα που την διεκδικεί με τρέλλα η «Λαϊκή Ενότητα»...

Α, όχι έτσι, κυρ-Σταύρο μας

Του Θανάση Καρτερού

Α, όχι έτσι, κυρ-Σταύρο μας. Είναι εικόνα αυτή, όσο το δικό σας άστρο τρεμοσβήνει, να ασχολείστε με τα άστρα των άλλων στο "Βήμα"; Και να εξακολουθείτε, όπως εκείνοι οι τσαρικοί στρατηγοί που ποτέ δεν συνειδητοποίησαν πώς κατάντησαν θυρωροί με λιλιά, να ανεβοκατεβάζετε πρόσωπα στον πολιτικό γαλαξία που πιστεύετε -ακόμα!- ότι είναι στην ιδιοκτησία σας; Την ίδια στιγμή που στον πραγματικό κόσμο ανοίγετε τις πόρτες, για να περάσουν οι αξιωματούχοι των θεσμών και οι εγχώριοι στυλοβάται.

Αόπλως και αναιμάκτως

Του Σταύρου Π.Ψυχάρη

 Την ώρα που οι ιδέες του κ. Λαφαζάνη δύουν, μοιάζει να ανατέλλει το άστρο του Αλέξη Τσίπρα.

Απλά τα πράγματα την Κυριακή

Του Δημήτρη Ραπίδη

Λίγο πριν την Κυριακή, καλό είναι όλοι μας να έχουμε μια συνολικότερη και καθαρότερη εικόνα για εκείνο που καλούμαστε να υπερψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε.

Όχι άλλες εκλογές!

Του Γιώργου Σκύβαλου

Όταν  έληξε η συνεδρίαση της Βουλής, ήμουν κυριευμένος από μία θλίψη, απογοήτευση και αηδία. Είχα την εικόνα στο μυαλό μου ότι στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου, το ψηφοδέλτιο το ρίξαμε μέσα σε ένα βούρκο και όχι σε κάλπη.

Σε διασταυρούμενα πυρά η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου

Του Γιώργου Σ.Μπουρδάρα

Εντάσεις αλλά και ερωτήματα έρχονται, στη Βουλή, να δημιουργήσουν δύο νέες αποφάσεις της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η μία εξ αυτών προκάλεσε εμπλοκή στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές, ενώ η δεύτερη αφορά τη συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης και από μη στελέχη ή υπαλλήλους της Βουλής. Η επιλογή, κατ’ αρχάς, της προέδρου της Βουλής να προσκαλέσει σε μια κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα πυροδότησε αντιδράσεις ακόμη και απο βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης

Του Κώστα Χρυσόγονου

Αν η λαϊκή θέληση κατευθυνόταν προς τη ρήξη, τότε η προφανής επιλογή δεν θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κόμματα τα οποία επαγγέλλονται από δεκαετίες με καθαρό τρόπο τη ρήξη αυτή, συνοδευόμενη από τις αναπόφευκτες σε μια τέτοια περίπτωση γενικότερες ανατροπές, όπως ιδίως το ΚΚΕ.

Πατερναλισμός

του Sraosha

Όλοι λοιπόν μπορούμε να διακρίνουμε με μοναδική διαύγεια τις προθέσεις όλων, ατόμων και ομάδων: κουκιά μετρημένα είναι οι άλλοι, είτε διάφανοι και απλοϊκά οργανωμένοι είτε δεκτικοί άμεσης ετικετοκόλλησης.

Πολιτικές σκιές μεταξύ Μαξίμου και Κωνσταντοπούλου

Tvxs Ρεπορτάζ

Στην πράξη, η δυσφορία του Μαξίμου συμπυκνώνεται στο γεγονός ότι μια συνεδρίαση στην οποία σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση ήταν έτοιμη να υπερψηφίσει το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης μετατράπηκε σε «αρένα» από την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να εφαρμόσει τον κανονισμό που, κατά την κρίση της, επέβαλε ονομαστική ψηφοφορία.Εν ολιγοις, η εμπλοκή που ακολούθησε και οι οργισμένες αντιδράσεις από ΝΔ και ΚΚΕ ακύρωσαν, όπως λένε οι ίδιες πηγές, το μήνυμα της εθνικής συναίνεσης που ήθελε να στείλει ο πρωθυπουργός εν όψει και της κρίσιμης διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες.

Αθώος Κασιδιάρης (και μερικοί ένοχοι)

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Ολίγα νομικά για μη νομικούς: Η Λ. Κανέλλη έφαγε μια γροθιά σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση και ταράχτηκε πολύ, δικαίως. Τι είναι αυτό; Είναι "απλή σωματική βλάβη", κατά την γνώμη μου δε επιπλέον και "έργω εξύβριση". Έργω εξύβριση ήταν και το νερό στην Δούρου, που και αυτή θα μπορούσε να υποβάλει έγκληση.

Η άποψή μου για το Eurogroup

Par espοir - надежда - Hoffnung - speranza

Έχετε λυσσάξει από χθες να σχολιάζετε θετικά ή αρνητικά την απόφαση του Eurogroup. OK – κάντε μια σύγκριση με τον Σαμαρά, ΓΑΠ, Βενιζέλους και σία και πείτε μου ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος προς το καλύτερο.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 37.