Αναζήτηση Ετικέτας - κατάθλιψη

RSS

Άρθρα

Φωτάκια και έλατο; Savoir Vivre των Χριστουγέννων

της Δάφνης Χρονοπούλου

Aυτό που στο σαλόνι μας μοιάζει με δένδρο ολόκληρο δεν είναι παρά κορυφή που φυτεύτηκε με σκοπό να φτάσει σ' εμάς.Το ψεύτικο δενδράκι αντίθετα που μας συστήνουν οι άσχετοι, είναι ένα πλαστικό made in China

Να τελειώνουμε με το πένθος

Του Θανάση Καρτερού

Αν εκείνοι που το επιδιώκουν καταφέρουν να αποδομήσουν τον Τσίπρα, θα το πληρώσει και η Αριστερά, αλλά και ο τόπος - για πολλά χρόνια.

Στα όρια της διαστροφής!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Πρόκειται για εταιρείες χωρίς πραγματική υπόσταση που προσλαμβάνουν άνεργους για να παριστάνουν ότι απασχολούνται, για να παριστάνουν ότι παίρνουν δάνεια από τράπεζες, “Ποτέμκιν” και αυτές, χωρίς καμία σχέση με τις τράπεζες-ζόμπι της πραγματικής μας οικονομίας...

Μπαλτάς στον Κασιμάτη

Του Απόστολου Διαμαντή

Προχθές, σε άρθρο του στην Καθημερινή, ο Στ. Κασιμάτης αποκάλεσε τον Μπαλτά καταθλιπτικό και έτοιμο να αυτοκτονήσει, σαν τον Αλτουσέρ! Επειδή, λέει, άλλαξε τον νόμο για την Παιδεία, που τον είχαν ψηφίσει σχεδόν όλοι οι βουλευτές! Ποιοι βουλευτές τον ψήφισαν; Αυτοί που έφαγαν μαύρο και τώρα είναι σπίτι τους; Διότι, εάν έχουμε παρατηρήσει, μεσολάβησαν εκλογές.

Μη φοβάσαι τον πόνο..

του π.Λίβυου

Γιατί φοβόμαστε τόσο πολύ να πονέσουμε; γιατί φοβόμαστε να πενθήσουμε; Να θρηνήσουμε απώλειες και μικρούς καθημερινούς θανάτους;

Δεν ξέρω τι θα πει δυστυχία…

του Κωστή Α. Μακρή

Δεν ξέρω τι θα πει δυστυχία. Δεν ξέρω τι είναι ο πόνος. Δεν ξέρω πώς νιώθουν οι απελπισμένοι, δεν έχω ιδέα τι θα πει στέρηση, αγνοώ τη λέξη κατάθλιψη και δεν έχω μάθει τι πράγμα είναι η απόγνωση. Μπορεί και να είμαι ανίατα ευτυχισμένος.

Αριστεία

του Κάπα-Κάπα Μοίρη

Κατά καιρούς διαβάζω από δω κι από κει για εννιά, δεκατέσσερα σημάδια (γιατί όχι στρόγγυλα δέκα, είκοσι, άραγε; ) που προειδοποιούν για κατάθλιψη, για τα -και σωματικά- συμπτώματά της, για τεστ κατάθλιψης, για τη διάγνωσή της, για την αντιμετώπιση.

Ιαν Κέρτις

Ο Ιαν Κέρτις των Τζόι Ντιβίζιον υπέφερε από κατάθλιψη, η οποία τον οδήγησε στην αυτοκτονία μόλις στα 23 του χρόνια. Το σπίτι του, ένα αγγλικό αγρόκτημα, βγήκε προς πώληση την περασμένη εβδομάδα, παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι θαυμαστές του να συγκεντρώσουν χρήματα και να το αγοράσουν.

Παιδιά για πέταμα

Του Λύο Καλοβυρνάς/protagon.gr

Οι αυτοκτονίες, η κατάθλιψη, οι εθισμοί και οι αυτοτραυματισμοί είναι πολύ συχνότεροι σε παιδιά που είναι γκέι, αμφί ή τρανς. Θέλει ρώτημα γιατί; Σχετική έρευνα του Υπουργείου Παιδείας της Βόρειας Ιρλανδίας βρήκε ότι τα παιδιά που είναι λεσβίες, γκέι ή τρανσέξουαλ έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν φάρμακα για κατάθλιψη και 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν.

Φωτάκια και έλατο; Savoir Vivre των Χριστουγέννων

της Δάφνης Χρονοπούλου

Από τέλος Νοεμβρίου  έως την Πρωτοχρονιά οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Σ' εκείνους που αγαπούν τα Χριστούγεννα κι εκείνους που δεν τα αγαπούν. Εμείς οι δεύτεροι αυτές τις μέρες προσπαθούμε να μη χαλάσουμε το ψεύτικο κέφι, να μην πούμε τη γνώμη μας για εράνους, παζάρια και σπατάλη...

Η επέλαση των ψυχοφαρμάκων

του Σέργιου Βοΐλα

Η βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη απ’ όπου κι αν προέρχεται. Συνεδρίες, φαρμακευτικές αγωγές, ιατρική παρακολούθηση, όλα μπορούν να βοηθήσουν. Οι καιροί δεν σηκώνουν εγωισμούς και αλαζονικές συμπεριφορές. Το μάννα εξ ουρανού δεν είναι πια μια ακόμα υπερρεαλιστική βιβλική διήγηση, έχει πλέον αποκτήσει μορφή ιατρικών συμβουλών, σύνθεση φαρμακευτικών σκευασμάτων και γεύση δισκίων.

Η κατάθλιψη ως παθολογία της ελευθερίας

Του Θανάση Γιαλκέτση

Στις νέες συνθήκες, όπου δεν υπάρχουν πλέον απαγορευτικοί κανόνες, επειδή υποτίθεται ότι «όλα είναι δυνατά», η κατάθλιψη προέρχεται από ένα αίσθημα ανεπάρκειας γι’ αυτό που καλείται να κάνει το υποκείμενο και δεν είναι σε θέση να το κάνει σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων, με βάση τις οποίες μετράει την αξία του ίδιου του εαυτού του.

Σταματήστε τον ιό της μιζέριας

lifo.gr

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την κατάθλιψη ως μια χημική ανισορροπία του εγκεφάλου, οι επιστήμονες πλέον διαλαλούν ότι ο κοινωνικός περίγυρος του κάθε ατόμου και ο τρόπος που βλέπει κανείς τον εαυτό του και τον κόσμο, είναι προδιαθεσιακοί παράγοντες ικανοί να προκαλέσουν και να διατηρήσουν την ασθένεια στη ζωή ενηλίκων και νεαρών.

Αποτελέσματα 1 έως 13 από 13.