Αναζήτηση Ετικέτας - Κάλλας

RSS

Άρθρα

Μαρία Χόρς

Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή η Μαρία Χορς. Η χορογράφος των Τελετών της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η εμβληματική δασκάλα πολλών χορευτών και χορογράφων, η συνεργάτις του Μινωτή, του Τσαρούχη και της Κάλλας. άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 94 ετών προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση στον χώρο του χορού αλλά και του θεάτρου. Γεννημένη στον Πειραιά το 1921,  σπούδασε μετά το σχολείο στη σχολή χορού της Κούλας Πράτσικα, αποφοιτώντας το 1943.

Μέριλ Στριπ

«Η Μέριλ Στριπ μπορεί να παίξει τα πάντα, ακόμα και τον Μπάτμαν!» είναι μία από πιο διαδεδομένες χολιγουντιανές ατάκες για τη δημοφιλή ηθοποιό, που από τον Ιανουάριο του 2015 θα μπει στο στούντιο για να ενσαρκώσει τη Μαρία Κάλλας! Η ταινία «Masterclass»...

Τα 90 χρόνια της Κάλλας και η Βίλα που καταρρέει

Του Πέτρου Κατσάκου - avgi.gr

Παρότι το κτήριο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και προστατεύεται από τις διατάξεις του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, κανείς σήμερα δεν αναλαμβάνει το κόστος της συντήρησης του κτηρίου που βρίσκεται στο έλεος του χρόνου καθώς δεν προχώρησαν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, στερέωσης ή προστασίας του ετοιμόρροπου μνημείου.

Μαρία Κάλλας

Στην οδό Μητροπόλεως αναμένεται να μεταστεγαστεί το Μουσείο "Μαρία Κάλλας" και μάλιστα σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου Αθηναίων. Για την ολοκλήρωση και τη θέση του Μουσείου σε λειτουργία, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση εκπόνησης μελέτης, προβλέπεται πως θα δαπανηθούν περίπου 1,2 εκ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο, αν κρίνει κανείς τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Ο Δήμος Αθηναίων έχει δείξει ενδιαφέρον και για τη μίσθωση της οικίας της θρυλικής ντίβας της όπερας επί της οδού Πατησίων, με την υποχρέωση να προχωρήσει στην αποκατάσταση του κτιρίου, καθώς σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο πολιτισμού του Δήμου, Νέλλη Παπαχελλά, "πρόκειται για έναν πολύπαθο δρόμο και πρέπει να διατηρήσει την κτηριακή του ιστορία".

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 5.