Αναζήτηση Ετικέτας - καινοτομία

RSS

Άρθρα

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου: Δυο χρόνια toportal.gr

του Άρη Δαβαράκη

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε πως θα γίνουμε πολύ ωραίοι πιά, αντάξιοι των πιστών μας φίλων αλλά και των πολλών και αξιόλογων «εχθρών» μας που ενεργοποιούν με τις αντιρρήσεις τους την σκέψη μας και μας εμπνέουν!

Μία προσωπική παράκληση

του Γιώργου Θωμαϊδη

Ας μη φέρουμε ξανά τη διαπλοκή σαράντα χρόνων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ας λυπηθούμε όλους όσους έμειναν στην Ελλάδα μας, μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι ένα νέο κόμμα και ένας νέος άνθρωπος θα αναλάβουν μακροπρόθεσμα την εξουσία.

Το Τέλος της Αριστεράς ή Η Επανάσταση Δεν Υπάρχει Πιά

από το facebook της Στέλλας Ι. Τσαρτσαρά

Ο Βασικός Λόγος (και η αιτία) Γιατί Απέτυχε η Αριστερά (παντού) είναι διότι δεν κατανόησε εδώ και 25 χρόνια τα νέα μέσα παραγωγής που αλλάζουν και δεν μπόρεσε να συνθέσει νέα Τακτική και τα Μέσα για να προχωρήσει.

Ευρώ η δραχμή δεν έχει πια καμιά σημασία: Ωρα για Δημοψήφισμα!

του Άρη Δαβαράκη

Το δημοψήφισμα είναι η πιο δημοκρατική λύση – και προσωπικά σφίγγω το χέρι του Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να μας ρωτήσει αν θέλουμε να δεχθούμε τις προτάσεις των «εταίρων» μας ή αν ΔΕΝ θέλουμε.

Τήλος: Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί της Μεσογείου

tvxs.gr

Η Τήλος θα γίνει το πρώτο “πράσινο” νησί της Μεσόγειου αλλάζοντας τα δεδομένα στην ενεργειακή πολιτική των νησιών μας, καθώς στα εδάφη της θα εφαρμοστεί και θα λειτουργήσει ένα πρωτοπόρο υβριδικό σύστημα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας προερχόμενης αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η Συμφωνία

του Άρη Δαβαράκη

Η καινούργια κυβέρνηση έπιασε αμέσως δουλειά και η προτεραιότητά της ήταν να κερδίσει έδαφος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να γνωρίσει τις ηγεσίες της και να εξασφαλίσει ένα καλό επίπεδο συνεννόησης – μέσα σ’ αυτό το δεδομένα πολύ εχθρικό περιβάλλον για μια «αριστερή κυβέρνηση» και έναν πολύ νέο πρωθυπουργό.

Η δύναμη της επένδυσης στους ανθρώπους

Του Επαμεινώνδα Φαρμάκη

Μετά από την πρόσφατη ανακοίνωση ότι 200.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα απειλούνται με κλείσιμο, χρειάζεται να θεσπισθεί νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα στηρίζει και θα προωθεί την ανάπτυξη και τη καινοτομία, συμπεριλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που έχουν στόχο να βοηθήσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν τις αναγκαίες πιστώσεις που έχουν ανάγκη προκειμένου να αναπτυχθούν. Χρειάζεται να μειωθεί ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών και να θεσμοθετηθούν επιπλέον κίνητρα προς τις επιχειρήσεις στον τομέα των επενδύσεων και προσλήψεων.

Πώς οι ιδέες μπορούν να γίνουν πράξεις

Της Γιάννας Αγγελοπούλου/HuffingtonPost.com

Ιδιαίτερα δραστήρια και συνεχώς υπ'ατμόν, η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου εκτός των άλλων δραστηριοτήτων της αρθρογραφεί σταθερά και στην διαδυκτιακή έκδοση της Huffington Post - την huffingtonpost.com. Ενα απο τά άρθρα της, μεταφρασμένο απο το iefimerida.gr, αναδημοσιεύουμε σήμερα. Αφορά την Ελλάδα, την Μεσόγειο και το "πώς οι ιδέες μπορούν να γίνουν πράξεις". Στο τέλος της σελιδας θα βρείτε links για σειρά άλλων άρθρων της στα Αγγλικά.

Έρικ Σμιντ: «Κάντε την Αθήνα Μέκκα της τεχνολογίας»

Του Βασίλη Σαμούρκα - fortunegreece.com

Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί αν περνούσαν όσα πέρασαν οι Έλληνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Google.Μιλώντας για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Μέγαρο Μουσικής, ο Έρικ Σμιντ έδειξε σε όλους ότι το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα δεν πρόκειται να είναι επιδερμικό. Στην ομιλία του -της οποίας συντονιστής ήταν ο Λουκάς Τσούκαλης- σημείωσε ότι για να καταφέρει η Ελλάδα να ξεπεράσει τη σημερινή της δύσκολη κατάσταση, θα πρέπει πρώτα να κατανοήσει την πραγματική έννοια της καινοτομίας.

*φωτο: kerdos.gr

Αποτελέσματα 1 έως 10 από 10.