Αναζήτηση Ετικέτας - Ιανουάριος

RSS

Άρθρα

Ευχή για το 2016: Να κρατηθούμε όρθιοι

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το δημοψήφισμα κορύφωσε τον ενθουσιασμό των πολιτών και τους έκανε συμμέτοχους μιας τιτάνιας προσπάθειας. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Όπως θα μείνει και η 17ωρη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου και η ανακοίνωση της «ήττας» την επομένη.

Εφ' όλης της ύλης

Της Φιλοθέης Βαρσαμή

Ο Σεφερλής κάνει τούμπες, ο Φλωρινιώτης τραγουδάει επιτυχίες του και ο ήρωας αντί για τον κομμό της Αντιγόνης λέει στο κοινό του: Κρίσιμος ανασχηματισμός. Υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων ο Παύλος Χαϊκάλης: Πρώτη κλοτσοπατινάδα είναι, νομίζω, αυτή του Βαρουφάκη με τον Ντάϊσελμπλουμ που είχε ως αλυσιδωτή συνέπεια την εξέλιξη με Ντράγκι.

#GREXIT

Του Κώστα Εφήμερου

Το GREXIT δεν θα είναι εύκολο αν έρθει. Αλλά και η Ευρώπη της λιτότητας δεν είναι εύκολη. Και ακόμα πιο σίγουρα το GREXIT δεν θα αποφευχθεί αν ο Τσίπρας υπογράψει μια ατιμωτική συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Ευτυχές το νέον έτος!

avgi.gr

Αναγκαστική έξοδο, διά της επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου μετά το ναυάγιο της πολιτικής της, το φιάσκο των σχεδίων για "έξοδο στις αγορές" και τις προσδοκίες για εκπτώσεις της τρόικας στα μέτρα που η ίδια είχε προσυπογράψει. Το κυβερνητικό αδιέξοδο επέτεινε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί του προϋπολογισμού, το οποίο κατέδειξε ότι το όνειρο των 180 ψήφων για παράταση του κυβερνητικού βίου είναι απατηλό.

Αισιοδοξία, Χαρά, Ελπίδα!

του Άρη Δαβαράκη

Λίγο απότομο μας ήρθε! Θα κάνουμε Χριστούγεννα και στις 27 θα ξέρουμε πιά σίγουρα αν οι εκλογές θα γίνουν τέλη Ιανουαρίου (ή την 1η Φεβρουαρίου). Και μέσα σ’ αυτές τις λίγες μέρες θα «παιχτούνε» όλα, θα παιχτεί το μέλλον μας. Για εμάς που ελπίζουμε να απαλλαγούμε επιτέλους από το φθαρμένο, κουρασμένο και διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό των τελευταίων 2-3 δεκαετιών, η ευκαιρία είναι κυριολεκτικά ανέλπιστη.

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 5.