Αναζήτηση Ετικέτας - ηγεμονία

RSS

Άρθρα

Μέμνησο ότι Άνθρωπος Εί

του Αλέξανδρου Raskolnick

Πώς μπορεί να αντιληφθεί ένας απλός άνθρωπος με σώας τας φρένας, τους λόγους για τους οποίους ο απαίσιος φράχτης δεν έχει ήδη μετατραπεί σε καυτό σημείο υποδοχής των προσφύγων; 

Μένουμε Γερμανία;

Του Παντελή Μπουκάλα

Αργοπορημένες οι προσπάθειες της Γαλλίας να υποδείξει πως η σταύρωση ενός πρωθυπουργού-εταίρου, ενός λαού δηλαδή, για να τιμωρηθεί ο ίδιος και να αποθαρρυνθούν οι μιμητές, δεν λέγεται αλληλεγγύη.

In Tsipras we Trust

του Γιάννη Γιγουρτσή

Ζούμε το παράδοξο φαινόμενο της απόλυτης ηγεμονίας του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό τοπίο της χώρας και συγχρόνως της ισχυρής αμφισβήτησής του μέσα στο ίδιο το κόμμα του.

Ο Τσίπρας κρατάει γερά το τιμόνι

του Άρη Δαβαράκη

Κλείνοντας τις εργασίες της ΚΕ, ο Τσίπρας υπογράμμισε  πως «ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι υπόθεση εβδομάδων και ημερών, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθούν εξελίξεις». Δεν έκρυψε μάλιστα πως «θα απευθυνθεί σε βουλευτές άλλων κομμάτων για συνεργασία σε διάφορα κοινωνικά και πολιτικά μέτωπα».

Γερμανική Ελλάδα ή Ελλάδα σκέτη;

του Άρη Δαβαράκη

Δεν είναι πιά «φύγε εσύ Ανδρέα, έλα εσύ Μητσοτάκη», ούτε κάν «φύγε εσύ Κώστα Καραμανλή, έλα εσύ ΓΑΠ». Είναι μια μεγάλη και πολύ ουσιαστική απόφαση αυτή που θα πάρουμε – και που, κατά την γνώμη μου, την έχουμε ήδη πάρει – οι ψηφοφόροι της επόμενης, πάρα πολύ κρίσιμης, εκλογικής αναμέτρησης.

Η έννοια της Ηγεμονίας στο έργο του Γκράμσι

Του Αντώνη Γαλανόπουλου

Ο σύγχρονος ηγεμόνας, για τον Γκράμσι, δεν μπορεί να είναι ένα πρόσωπο, ένα συγκεκριμένο άτομο αλλά ένας οργανισμός, ένα σύνθετο στοιχείο της κοινωνίας στο οποίο αποκρυσταλλώνεται η συλλογική βούληση και αυτό είναι το πολιτικό κόμμα.

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.