Αναζήτηση Ετικέτας - Grexit

RSS

Άρθρα

Στην κολυμπήθρα του καναλιού ARTE

Του Κώστα Μοσχονά

Η εκπομπή άρχισε με πλάνα από την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην έδρα της Κομισιόν και τα φιλιά του Ζ.-Κ. Γιούνκερ. Υπενθύμισε τις πάλαι ποτέ δηλώσεις του πρωθυπουργού, ότι στο εξής «οι αγορές θα χορεύουν κι εμείς θα παίζουμε νταούλι», «ακύρωση των μνημονίων» και η τρόικα «θα αποτελεί παρελθόν»...

Ναι, να ματώσουμε

Του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Η μοίρα ήταν σκληρή με την Αριστερά. Την έφερε στην εξουσία την χειρότερη στιγμή – όταν τα πέντε χρόνια μνημόνια και τα οκτώ χρόνια ύφεσης έδειχναν αδιανόητη την ανάκαμψη κάτω από το βάρος βουνό του χρέους. Σαράντα χρόνια διακυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σαράντα καταστροφικά χρόνια.

Ήταν χρήσιμo το debate των δύο;

Του Δημήτρη Ματσικούδη

Στη τηλεμαχία εκείνο που κυριάρχησε ήταν η δημιουργία εντυπώσεων: πως η πόλωση καλά κρατεί, πως η ΤΙΝΑ και σε αριστερή εκδοχή ήρθε για να μείνει, πως το πολιτικό μας προσωπικό σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο παραμένει αδύναμο να συναισθανθεί τις αγωνίες του Λαού.

Υπάρχει plan B: το "δεύτερη φορά Αριστερά"!

Του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Η "δεύτερη φορά Αριστερά"  θα πυροδοτήσει μια οριστική πορεία ανατροπής των συσχετισμών στην ΕΕ - αυτό είναι και το μόνο πραγματικό και βιώσιμο plan B! Οι εκλογές την Κυριακή έχουν λοιπόν καθοριστική σημασία.

Το δικό μου σκεπτικό

Του Σπύρου Δημητριἀδη

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές θέλω να δημοσιεύσω το δικό μου σκεπτικό. Ήρεμα και χωρίς φανατισμούς. Εμείς εδώ στο fb που μιλάμε, λέμε τα δικά μας, ενίοτε αντιδικούμε πιστεύω ότι είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Η μελαγχολία μας είναι το βιάγκρα τους

Του Θανάση Καρτερού

Όταν εμείς χαμογελάμε, αυτοί μελαγχολούν. Όταν εμείς μελαγχολούμε, αυτοί έχουν το πανηγύρι που ζήσαμε τελευταία. Ξεχειλώνει το μουστάκι του Μεϊμαράκη από το χαμόγελο και πλημμυρίζουν οι τηλεοράσεις από τεστοστερόνη παλινόρθωσης.

Το Παιχνίδι των Ερωτήσεων και των Απαντήσεων

του Αλέξανδρου Raskolnick

Αλίμονο μας, αν συνεχιστεί αυτό το χάλι, και φωτιές και λαύρες μας, αν εμείς οι ίδιοι δεν «εφεύρουμε» ένα νέο πολιτικό σύστημα που δεν θα εμπεριέχει πλέον πολιτικά σκύβαλα. Αλίμονο μας, ραγιάδες στους αιώνες θ' απομείνουμε…

Τα όπλα που έγιναν μπούμερανγκ

Του Παντελή Μπουκάλα

Όταν πια το όπλο έγινε αυτεπίστροφο, και μάθαμε εκ των υστέρων μέσα από τις αντιφατικές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ορισμένα αντιφατικότατα πράγματα για ένα-δύο-τρία Plan B, ξανάκαναν πανηγυρικά την εμφάνισή τους η δεδομένη πολιτική ανωριμότητα και ο μικροκομματισμός του πολιτικού μας συστήματος.

5 Αυταπάτες του 3ου Μνημονίου

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός. Ακόμη όμως δεν έχουμε δει τι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, χωρίς όμως πλέον αντοχές και χωρίς την παραμικρή ελπίδα απεμπλοκής.

Ο Σόιμπλε «καιροφυλακτεί»

Του Αθανασίου Έλλις

Ο κ. Σόιμπλε θέλει μια Ευρωζώνη που θα ακολουθεί αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες και πιστεύει ότι η καλύτερη λύση είναι η έξοδος μας από την Ευρωζώνη.

Αφιερωμένο στον Εφιάλτη Βαρουφάκη

του Άρη Δαβαράκη

Αν την διαπραγμάτευση την είχαν αναλάβει αρχές Φεβρουαρίου ο Τσακαλώτος με τον Σταθάκη, σήμερα όλα θα είχαν μπει σε μία τάξη...

Το πείραμα «Ελληνικό Ζήτημα»

του Άρη Δαβαράκη

Η Μεγάλη Γερμανία και οι αυλικοί της θα μας αφήσουν να βράζουμε στο ζουμί μας. «Προς παραδειγματισμόν» δεν θα βιαστούν καθόλου να προχωρήσουν στην λύση του «Ελληνικού Ζητήματος».

Οι χρησμοί του Τσίπρα

Του Απόστολου Διαμαντή

Εάν οκ. Τσίπρας  συνεχίσει και μετά τις 20 Αυγούστου να κυβερνά με την παρούσα Βουλή θα έχει συντελεστεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Ο «Κώστας» μιλάει με τον «Αλέξη»

του Άρη Δαβαράκη

Για μένα ο Τσίπρας της 17ωρης συνόδου Κορυφής  ήτανε ο καλύτερος Τσίπρας μέχρι σήμερα. Εύκολα θα μπορούσε να οχυρωθεί όπως οι «απέναντι» σύντροφοί του πίσω από την ιδεολογική του καθαρότητα και να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι, κλείνοντας για πάντα όλες τις πόρτες για συμβιβασμό και συμφωνία. Εύκολα θα μπορούσε να επιστρέψει εδώ «υπερήφανος» και να ταμπουρωθεί στην Κουμουνδούρου παρέα με την Ζωή, τον Παναγιώτη και τον Γιάνη, δηλώνοντας «εγώ το είπα, δεν υπογράφω μνημόνια». Δεν το έκανε όμως. Πήρε όλη την ευθύνη.

Το Νου μας στο Τέθριππο, Εμείς!

του Αλέξανδρου Raskolnick

σε ένα κρεσέντο γελοιότητας, όλοι λιθοβολούν τον κ. Βαρουφάκη επειδή προσπάθησε κι αυτός να μιμηθεί τον Γερμανό ομόλογό του και να παραστήσει ότι ηγήθηκε κι αυτός ενός σοβαρού υπουργείου, συμμετέχοντας κι αυτός σε μια σοβαρή κυβέρνηση...Αναμφισβήτητα, εναλλακτικά σχέδια, όχι μόνον δικαιούται, αλλά και υποχρεούται να έχει ένα υπουργείο Οικονομικών, ειδικά σε περιόδους μεγάλης κρίσης.

Καθαρές λύσεις για χώρα και διακυβέρνηση

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Αμέσως μετἀ την υπογραφή της συμφωνίας, πάμε σε εκλογές ώστε να "αποκατασταθεί η κυβερνητική πλειοψηφία", γράφει η "ΑΥΓΗ". Η άρση της πολιτικής αβεβαιότητας θα προέλθει από την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Από το αδιέξοδο θα βγούμε με όπισθεν…

Της Κρυσταλίας Πατούλη

Αν δεν αποφασίσουμε ότι τα μνημόνια θα μας παρασύρουν σύντομα σε άτακτη χρεοκοπία, δεν θα αποφασίσουμε να μιλήσουμε ουσιαστικά για Grexit, και κυρίως να προετοιμαστούμε γι’ αυτό.

Τα Γερμανικά Plans A, B, C και D

του Πάνου Ζέρβα

Για το μόνο που είμαι 100% βέβαιος είναι ότι αν διατηρήσουμε (σωστότερα: αν εμπεδώσουμε) την εθνική μας ενότητα, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής (η οποία προς το παρόν υπάρχει, αλλά δεν έχει αποκτήσει ισχύ δόγματος) τότε και το Plan D θα έχει την τύχη των τριών προηγουμένων. Τότε όμως η Ελλάδα θα έχει κερδίσει οριστικά τη θέση της στην Ευρώπη – και θα κινείται με άλλες δυνατότητες  στο νέο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 123.