Αναζήτηση Ετικέτας - γονείς

RSS

Άρθρα

Μαρκ Ζάκερμπεργκ

O ήδη χαζομπαμπάς Daddy-Zuck δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του θα δωρίσουν στη διάρκεια της ζωής τους το 99% των μετοχών τους στο Facebook- περίπου 45 εκατ. δολάρια με σημερινές τιμές- για να βοηθήσουν να βελτιωθεί ο κόσμος που θα ζήσει η κόρη τους.

Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, θα γίνουν γονείς, ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα. Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 2012, προσπαθούσε να αποκτήσει παιδιά αλλά η Πρισίλα απέβαλε τρεις φορές. Ο 31χρονος Ζούκερμπεργκ δεν διευκρίνισε πότε θα γεννηθεί το μωρό τους --που είναι κορίτσι-- αλλά σημείωσε ότι η εγκυμοσύνη είναι αρκετά προχωρημένη ώστε να μην υπάρχει πλέον παρά πολύ μικρός κίνδυνος αποβολής.

Ένα πολύ μικρό καράβι

του Κωστή Α. Μακρή

Έχω μνήμη μεγαλύτερη από τη δύναμή μου. Κι αυτό μου δίνει δύναμη.

Της Κυριακής χαρά

του Άρη Δαβαράκη

Το ζήτημα όμως είναι πως, όπως καταλάβαμε όλοι, ο Νίκος που είναι αναρχικός και αντιεξουσιαστής δεν θέλει να τα βρούνε οι γονείς του με κανέναν Σαμαρά – που θεσμικά στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι η απόλυτη εξουσία, αφού έχουμε προεδρευόμενη μεν, αλλά στην ουσία πρωθυπουργική δημοκρατία . Ο Νίκος θέλει άλλα πράγματα και έχει κάθε δικαίωμα να τα θέλει. Η εξουσία (που στο μυαλό του εκπροσωπείται από τον δολοφόνο του Αλέξη) είναι ο αντίπαλός του. Θέλει να την γονατίσει. Θέλει να την εξαφανίσει, να την ακυρώσει – και ούτε καν να την αντικαταστήσει απλώς με μια άλλη εξουσία, τον ΣΥΡΙΖΑ ας πούμε, ή κάτι άλλο συγκεκριμένο στον ρεαλισμό.

Η στοματική υγιεινή και η υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια ατόμων του ίδιου φύλου!

Του Παναγιώτη Σωτήρη

Ένας γονιός πρέπει να είναι περισσότερο η ανοιχτή αγκαλιά, ένας πρέπει να είναι αυτός που λέει όχι, που εκπροσωπεί το συμβολικό Νόμο, να είναι «το-όνομα-του-πατρός» στα λακανικά. Μόνο που αυτό δεν σημαίνει σε κανένα βαθμό ότι πρέπει υποχρεωτικά η αγκαλιά να είναι μία μαμά και το όχι να είναι ένας μπαμπάς. Μπορεί να είναι ο ένας από τους δύο μπαμπάδες ή μία από τις δύο μαμάδες.

Ο φόβος «διδάσκεται» μέσω της μυρωδιάς

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι φοβίες περνάνε από γενιά σε γενιά, μέσω της μυρωδιάς, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα σε πειραματόζωα. Η μελέτη πιθανώς διαφωτίζει, σε έναν βαθμό τουλάχιστον, γιατί και στους ανθρώπους ορισμένες φοβίες των γονιών, κυρίως μετά από τραυματικές εμπειρίες τους, κατατρύχουν και τους απογόνους τους.

Αγάπη, όχι τεχνολογία! (Video)

του Νίκου Αποστόλου

Τί συμβαίνει όταν ο -νέος- μπαμπάς μένει μόνος να προσέχει το μωρό του και αυτό ξεσπά σε ακατάσχετο κλάμα; Παραδόξως, σε ετούτη τη διαφήμιση κινητής τηλεφωνίας, η τεχνολογία δεν είναι αυτή που θα δώσει τη λύση!

Προσδοκίες γονέων, προβλήματα νέων

Της Ιωάννας Φωτιάδη

«Ιερά σιωπή» έχει επιβληθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια, όπου μαθητές της Γ΄ Λυκείου και γονείς βιώνουν την αγωνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Διαβάζοντας ώρες ατελείωτες οι πρώτοι, συμπαραστάτες με κάθε δυνατό τρόπο οι δεύτεροι.

Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8.