Αναζήτηση Ετικέτας - Γιώργος Λάνθιμος

RSS

Άρθρα

Γιώργος Λάνθιμος

Βράβειο σεναρίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου κέρδισαν Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου για την ταινία Ο Αστακός.

Γιώργος Λάνθιμος

Μετά την Ρέιτσελ Βάις και τον Κόλιν Φάρελ, ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζεται να συνεργαστεί με την Κέιτ Ουίνσλετ, την Έμμα Στόουν και την Ολίβια Κόλμαν.
To The Favourite θεωρείται μία από τις πολυαναμενόμενες ταινίες που πρόκειται να γυριστούν το επόμενο διάστημα, ενώ ο Γιώργος Λάνθιμος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ονόματα σκηνοθετών παγκοσμίως.

Κάννες: Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στον «Αστακό» του Λάνθιμου - τι δήλωσαν οι νικητές

tanea.gr

Ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου έλαβε τελικά το βραβείο Κριτικής Επιτροπής, που είναι η μεγαλύτερη διάκριση για ελληνική ταινία στις Κάννες μετά το έπος του Θοδ. Αγγελόπουλου πριν από 17 χρόνια.  Από το πόντιουμ ο Γιώργος Λάνθιμος ευχαρίστησε την επιτροπή και τον Τιερί Φρεμό, καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ καθώς και τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου - «χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσα να κάνω αυτήν την ταινία».

Ρέιτσελ Βάις

Δεκαεπτά χρόνια μετά το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου που έφυγε τότε με τον Χρυσό Φοίνικα, μια νέα ελληνική κινηματογραφική παραγωγή συμμετέχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των Καννών. Η ανακοίνωση του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος του 68ου Φεστιβάλ Καννών επιβεβαίωσε τις προβλέψεις που ήθελαν την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Lobster» να διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα. Στο φιλμ του Λάνθιμου πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Βάις, η Λέα Σεϊντού, ο Τζον Σι Ράιλι, ο Μπεν Γουίσο, η Ολίβια Κόλμαν καθώς και οι Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια.

Αποτελέσματα 1 έως 4 από 4.