Αναζήτηση Ετικέτας - γενέθλια

RSS

Άρθρα

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης - που γίνεται 40 χρονών - μιλάει στον Δημήτρη Ρηγόπουλο ("Καθημερινή") μία Δευτέρα πριν από την επίσημη πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Ενας άλλος κόσμος».

Καλό μήνα, Ανεμπόδιστο!

του Άρη Δαβαράκη

Λοιπόν: toportal.gr βάζει τα Κυριακάτικά του και με τις αναλυτικές πληροφορίες της υπηρεσίας Google Analytics διαλέγει τα 20 πιό διαβασμένα της τελευταίας εβδομάδας του Οκτωβρίου:  Σάββατο 24 με Σάββατο 31. 

Ντέιβιντ Μπάουι

O Ντέιβιντ Μπάουι σχεδιάζει να εορτάσει τα 69α γενέθλιά του την 8η Ιανουαρίου με την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ, σύμφωνα με το λογαριασμό του στο Facebook. Ο τίτλος του νέου του δίσκου θα είναι «Blackstar» όπως ακριβώς το πρώτο τραγούδι αυτού του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει την 20ή Νοεμβρίου.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου: Δυο χρόνια toportal.gr

του Άρη Δαβαράκη

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε πως θα γίνουμε πολύ ωραίοι πιά, αντάξιοι των πιστών μας φίλων αλλά και των πολλών και αξιόλογων «εχθρών» μας που ενεργοποιούν με τις αντιρρήσεις τους την σκέψη μας και μας εμπνέουν!

Γενέθλια 2015

του Άρη Δαβαράκη

Ζούμε μια δύσκολη κύηση ενός αλλιώτικου μέλλοντος που οδηγεί την Ελλάδα σε άλλες πια διαδρομές,στηριγμένες στις δημιουργικές δυνάμεις, τις δυνατότητες και τις δεξιότητες του καθενός μας...

Happy Birthday Στάνλεϊ Κιούμπρικ

του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη

Με αφορμή τα γενέθλια του μεγάλου Stanley Kubrick , ο Χαρίτωνας Χαριτωνίδης "ξαναβλέπει" τις ταινίες του - ξεκινώντας από την πιο αγαπημένη του, την Lolita με αρίθμηση απο το 1 έως το 11: 1. Lolita (1962). Για την υπνωτιστική δύναμή της στην αφήγηση του κλασικού θέματος: η λυτρωτική ανευθυνότητα του πάθους. Και για τον τρόπο που κινηματογραφεί την Αμερική. 2. 2001: A Space Odyssey (1968). Η πεμπτουσία του δόγματος Κούμπρικ.

time

του Κάπα-Κάπα Μοίρη

Σε λιγότερο από ένα λεπτό ήταν ντυμένη, η βιασύνη της να οχυρωθεί ξανά μέσα σε πανιά ήταν τέτοια που χτύπησε άσχημα το γόνατό της στην άκρη του κρεβατιού. Bόγγηξε, μούδιασε, ο πόνος υποχώρησε, μετά δεν νοιάστηκε. Καρφί δεν σου καίγεται για τις μελανιές όταν αφήσεις πίσω σου τα τελευταία -άντα, όλο και κάπου θα ΄χει σακατευτεί το κορμί σου κάνοντας την παρτ τάιμ δούλα στο σπίτι, μετά τη δουλειά.

Για τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη

του Άρη Δαβαράκη

Σήμερα Κυριακή 2 Νοεμβρίου είναι η μέρα που θα γιόρταζε τα γενέθλιά του αν ήταν ακόμα ζωντανός εδω στο τρισδιάστατο ο Οδυσσέας Ελύτης. Η μέρα του Ακίνδυνου, του Πηγάσιου, του Αφθόνιου, του Ελπιδοφόρου και του Ανεμπόδιστου. Και δεν άντεξα να μην γράψω κάτι -και ας είναι Κυριακή που toportal.gr δεν ανεβάζει καινούργια ύλη. Είναι, βλέπετε, ο ποιητής μου.

Έχω τα γενέθλια μου!

του Άρη Δαβαράκη

Τυχαία; Δεν υπάρχει αυτό. Είναι όλα καλοκουρδισμένα και εσύ βρίσκεσαι συνέχεια μπροστά σε ένα σταυροδρόμι και λες από δω θα πάω τώρα ή από κει – και κάτι διαλέγεις και μετά κάτι άλλο και να οι σφαλιάρες, να τα θαύματα και τα πυροτεχνήματα, ωχ, μια γερή κατραπακιά, αμάν άλλη μία καπάκι, λές πάει, με τελείωσες – και ξημερώνει η άλλη μέρα και προχωράς να πας στο ραντεβού σου, να μιλήσεις για δουλειά, να προλάβεις το αεροπλάνο.

Αποτελέσματα 1 έως 9 από 9.