Αναζήτηση Ετικέτας - φοροδιαφυγή

RSS

Άρθρα

Ποιος κοροϊδεύει, ποιον;

του Αλέξανδρου Raskolnick

Ακούσαμε επισήμως για την περίφημη λίστα μόνο με την αφορμή της εμπλοκής του ονόματος του βλασταριού του εθνικού μας εργολάβου. Ήταν η πρώτη ήττα, πρώτη φορά αριστερά, αφού με πράξη νομοθετικού περιεχομένου χαρίστηκαν πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Δι' ευχών Μεϊμαράκη

Του Θανάση Καρτερού

Η ανήσυχη διαπλοκή μπαλώνει αμυχές, ο Μεϊμαράκης κάνει ευχές, οι μέχρι χθες δικοί μας απευθύνουν προσευχές. Κι εμείς ασχολούμαστε να απαντάμε για το αυτονόητο στον κάθε ανόητο.

Οι φορο-Κλουζό της Σκύρου

Του Κωνσταντίνου Ζούλα

Η παρέα μου την έμαθε στην παραλία πριν δέσει το πλοίο στο λιμάνι. «Τα μάθατε; Έρχεται το ΣΔΟΕ με το πλοίο των 2, και οι πάνχαζοι έκοψαν μηδενικό εισιτήριο, με συνέπεια να το έχουν μάθει όλοι», είπε ο Χρήστος.

Ανάμεσα στη χρεοκοπία και τις μεταρρυθμίσεις: οι επιλογές για την Ελληνική οικονομία

Του Κώστα Μεγήρ*

Σ' αυτές τις στιγμές ακραίου κινδύνου για την Ελλάδα, είναι σημαντικό να καταλάβουμε ποια είναι τα πραγματικά ζητήματα, και ποιες μπορεί να είναι οι εναλλακτικές πορείες. Φτάσαμε σ' αυτό το σημείο μετά από δεκαετίες κακής διακυβέρνησης...

Τσίπρας: Σε δύο φάσεις η συμφωνία

tvxs.gr

«Πηγαίνουμε για μια συμφωνία σε δύο φάσεις, την τρέχουσα που στόχο έχει την επανέναρξη της χρηματοδότησης και μια που θα αρχίσει αμέσως μετά για να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο και στην οποία θα περιλαμβάνεται και το ζήτημα του χρέους», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε πως οι εταίροι απορρίπτουν την κλίμακα ΦΠΑ (15%-18%) που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και της φοροδιαφυγής, η διαπραγμάτευση ειναι ακόμα ανοιχτή, αλλά σε πολύ καλό κλίμα.

Spiegel: Η Ελβετία κάρφωνε τους φοροφυγάδες και οι ελληνικές κυβερνήσεις αδιαφορούσαν

Deutsche Welle/tvxs.gr

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα έπαιρνε την κατηφόρα της οικονομικής κρίσης, οι ελληνικές κυβερνήσεις αδιαφορούσαν για την φοροδιαφυγή που έπαιρνε τον δρόμο της Ελβετίας γράφει σε δημοσίευμα του το Der Spiegel. Όπως μάλιστα αναφέρει το γερμανικό περιοδικό οι πρώην αρμόδιοι υπουργοί κώφευαν στις διεθνείς προτάσεις για την πάταξη του φαινομένου… ή ίσως έκαναν τα στραβά μάτια.

Το άδικο το τρως μα δεν το χωνεύεις...

του Αλέξανδρου Raskolnick

"Έχουμε περιπτώσεις όπως αυτήν κάποιου που τα τελευταία χρόνια, μετέφερε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια δηλώνει εισόδημα της τάξης των πέντε χιλιάδων ευρώ. Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό; Οι κατάλογοι αυτοί υπήρχαν, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν." δήλωνε στο Stern ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τα 13 μέτρα για να «ξεκλειδώσει» η δόση

tvxs.gr

Χωρίς τα καυτά θέματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών και με βασικούς άξονες μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν τη φορολογική απόδοση φαίνεται πως "κλείνει" το πολυνομοσχέδιο που η κυβέρνηση θεωρεί «κλειδί» για την ενδιάμεση συμφωνία με τους πιστωτές. Το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο και το Brussels Group και αναμένεται να περιλαμβάνει 13 συγκεκριμένα μέτρα -απο την βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ μέχρι την μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Εντυπωσιακό άνοιγμα της λίστας Λαγκάρντ

Του Γιώργου Κύρτσου

Με πολιτική εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν να ασχολούνται με τα μεγάλα ονόματα και τους μεγάλους καταθέτες που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.Για παράδειγμα, η τακτοποίηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων που είχαν -βάσει της λίστας Λαγκάρντ- γνωστός ιδιοκτήτης ΜΜΕ και γνωστός επιχειρηματίας του κατασκευαστικού κλάδου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πιεστούν να προσαρμόσουν τις δραστηριότητές τους στη νέα εποχή.

Και η Γερμανίδα θέλει τον... Μπόμπολα της

Του Στέλιου Κούλογλου

Η προσωρινή κράτηση του Λεωνίδα Μπόμπολα, όπως και το γεγονός ότι αναγκάστηκε να πληρώσει  την «φορολογική εκκρεμότητα που ήταν στη φάση της διευθέτησης», που λέει και το Mega, είναι καλά νέα για την Άγκελα Μέρκελ.

Ήττα και Μόνον Ήττα!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Μέχρι και το CNN, το διεθνούς φήμης αμερικανικό δίκτυο, μετέδωσε την είδηση, με τίτλο "Νίκη για την Ελλάδα:  Ο πρώτος μεγαλοφοροφυγάς στην απόχη". Επιτέλους, σκεφτήκαμε όλοι μας! Επιτέλους, η κυβέρνηση αφήνει τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα και προχωράει στα έργα!

Σκύλος γενού και δάγκανε, άμα θέλεις να ‘σαι κάτι!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Αξέχαστος μας έχει μείνει ο βουλευτής και υπουργός της σημερινής κυβέρνησης που προεκλογικά ισχυριζόταν και απαντούσε σε πέντε μόλις δευτερόλεπτα (sic), «που θα βρούμε τα λεφτά» και τα δώδεκα δισεκατομμύρια που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης: "τρία από το ΕΣΠΑ, τρία από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τρία από την επανεκκίνηση της οικονομίας με ρύθμιση των χρεών και άλλα τρία δισεκατομμύρια από την φοροδιαφυγή".

«Οργιο» φοροδιαφυγής σε όλη τη χώρα αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ

kathimerini.gr

«Πάρτι» φοροδιαφυγής σε όλη την Ελλάδα, με πρωταγωνιστές δικηγόρους, γιατρούς, εργολάβους, συνταξιούχους, αλλά και επιχειρήσεις, φέρνουν στο φως τα αποτελέσματα έρευνας του ΣΔΟΕ τον μήνα Μάρτιο.(Παράδειγμα: Εταιρεία αστικών ακινήτων, απέκρυψε εισόδημα 5.853.641,33 ευρώ υποβάλλοντας ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος).

Μέτρα 6 δισ. στη νέα λίστα Βαρουφάκη

ThePressProject

Η νέα λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση την Τετάρτη στο Brussels Group αποκαλύφθηκε από τους Financial Times. Όπως σημειώνεται το βασικό σενάριο είναι πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,2% του ΑΕΠ. Ωστόσο το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι αν εφαρμοστεί η λίστα των προτάσεών του το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάσει από 3,1 έως 3,9%, δηλαδή πάνω από τον μνημονικό στόχο (3% του ΑΕΠ).

Εκλεισε η λίστα μεταρρυθμίσεων ύψους 3 δις ευρώ

tvxs.gr

Το ελληνικό πακέτο θα τεθεί προς πρώτη συζήτηση σήμερα στο Brussels Group,  στο οποίο από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν οι Γιώργος Χουλιαράκης, Νίκος Θεοχαράκης και Ελενα Παναρίτη. Μετά τη συζήτηση στο Brussels Group θα συγκληθεί πιθανότατα τη Δευτέρα συνεδρίαση και του  EuroWorkingGroup.  Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να συνεδριάσει το Eurogroup  την Τετάρτη για την τελική έγκριση των μεταρρυθμίσεων. Η λίστα έκλεισε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην τελική σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ελλάδα και Ελβετία συμφώνησαν για τον έλεγχο των καταθέσεων

tvxs.gr

Την υλοποίηση μιας συμφωνίας - οδικού χάρτη για τον έλεγχο των καταθέσεων των Ελλήνων στην Ελβετία συναποφάσισαν οι Νίκος Παππάς και Παναγιώτης Νικολούδης με στελέχη της ελβετικής κυβέρνησης που βρέθηκαν στην Ελλάδα ειδικά για το ζήτημα αυτό μετά από πρόσκληση της ελληνικής πλευράς. Οι Ελβετοί εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ελληνικού ενδιαφέρον έως τώρα. Συγκεκριμένα μόλις 15 αιτήματα είχαν γίνει για Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία.

Η μεγάλη αλήθεια του Τσίπρα

του Άρη Ραβανού

«Δεν ακούσαμε ποτέ ότι εάν δεν καταργηθούν τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια με νόμο, δεν θα δοθούν οι δόσεις. Δεν ακούσαμε ποτέ ότι εάν δεν καταργηθούν με νόμο αυτές οι τριγωνικές συναλλαγές που δίνουν τη δυνατότητα μεγάλης φοροδιαφυγής σε εταιρικούς ομίλους, δεν θα δοθούν χρήματα στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρωθυπουργός῎

H απόφαση του ΑΕΔ προστατεύει το δημόσιο συμφέρον;

του Χρήστου Λαδά

Πώς δεν υπάρχει απόπειρα βλάβης του δημοσίου συμφέροντος από έναν Υπουργό Οικονομικών που σβήνει τα ονόματα φοροφυγάδων από τους ελέγχους του κράτους; Αφού το δικαστήριο δέχτηκε ότι πλαστογραφήθηκε έγγραφο από έναν Υπουργό Οικονομικών για να αποφευχθούν φορολογικοί έλεγχοι πώς έκρινε από την άλλη ότι δεν υπήρχε απόπειρα βλάβης του δημοσίου συμφέροντος σε σχέση με τις πράξεις του πλαστογράφου;

Μεταρρυθμίσεις, Τσίπρας, ΟΟΣΑ

Της Κατερίνας Πρίφτη/HuffPost Greece

«Θα στοχεύσουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού, θα κάνουμε πιο αυστηρή τη νομοθεσία gia τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, θα ενισχύσουμε την ανεξαρτησία της Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων, ενώ θα καταργήσουμε την φορολογική ασυλία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 47.