Αναζήτηση Ετικέτας - φάρμακα

RSS

Άρθρα

Το ΑΙDS δεν είναι μπαμπούλας

της Κάτιας Ηγουμενάκη

Συστήθηκε σεμνά."Με λένε Σταμάτη και είμαι πρώην τραβεστί και φορέας του ΑΙDS. Δεν είμαι ζητιάνος αλλά ζητάω βοήθεια διότι τα φάρμακα που πρέπει να παίρνω είναι πολύ ακριβά και δε μπορώ ν΄ ανταπεξέλθω."

ΚΕΘΕΑ στη Φυλακή Διαβατών― κι οι αληθινά εθισμένοι σφαδάζουν

της Δάφνης Χρονοπούλου

Ελπίζω ο Πρωθυπουργός αν όντως θέλει να βοηθήσει, να αφήσει τα εγκαίνια με τις κορδέλες και να φροντίσει να καταργηθεί η λίστα αναμονής και να δίνεται υποκατάστατο σε όποιον το χρειάζεται.

Η Πελαγία με τα πελαγίσια μάτια

της Κλειώς Βλαχάκη

Απόψε που φυσάει ο νοτιάς η Πελαγία θα σκέφτεται τα περιστέρια. Θα έχει αγκαλιάσει τον Κωστή και θα χαϊδεύει τις πληγές του. Θα τις γλύφει σα πληγωμένο αγρίμι. Κι ύστερα θα ξαπλώσει δίπλα του και θα τον κοιτάζει με τα πελώρια πελαγίσια μάτια της.

Λίγο ψηλότερα

του Άρη Δαβαράκη

Διότι τελικά το ζήτημα δεν είναι αν θα έχουμε ευρώ ή λίρα, μνα ή γιέν, δραχμή ή δολάριο. Το ζήτημα είναι να μπορέσουμε ξανά να στρέψουμε  την προσοχή μας στο ουσιώδες, στο ανθρώπινο, το γειωμένο και βατό. Στη φύση, στην καλή (ή έστω καλύτερη) διατροφή, στον μέσα μας άνθρωπο, στον απέναντι μας, στον έρωτα, την αγάπη, την δημιουργικότητα, στην παρατήρηση του κόσμου αυτού που λειτουργεί έτσι μόνο σ’ αυτόν τον πλανήτη στον οποίον έχουμε την τεράστια ευκαιρία να ζούμε.

Δίχως επιστήμονες και γεμάτοι τσαρλατάνους

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

Γιατί τα λεφτά από το ΕΣΠΑ βεβαίως πέφτουν κανονικότατα. Δεν πάνε για φάρμακα στα νοσοκομεία, δεν πάνε για δασκάλους στα σχολεία, δεν πάνε για μισθούς και συντάξεις. Πάνε στην ανοικτή πληγή της χώρας, τους μηχανικούς.

Η Αγωνία του Τερματοφύλακα

του Αλέξανδρου Raskolnick

Μεταρρύθμιση δεν είναι να αυξάνονται οι έμμεσοι φόροι κατανάλωσης μιας καθημαγμένης κοινωνίας που έχει φτάσει στα όρια της εξάντλησής της, για  να εξυπηρετείται ένα χρέος που είναι ανεξέλεγκτο και αβίωτο. Μεταρρύθμιση θα ήταν να ελεγχθούν αυτοί που το δημιούργησαν, αυτό το ειδεχθές χρέος.

Το ευρώ, η δραχμή και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε

Ένας Στρατολάτης

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η κόντρα Βαρουφάκη-Λαπαβίτσα που συμπυκνώνει την αναμέτρηση ευρώ-δραχμής. Μια αναμέτρηση περισσότερο τεχνική παρά πολιτική, αφού έχει ως επίκεντρο το νόμισμα και όχι το πλαίσιο της άσκησης πολιτικής.

Παιδιά για πέταμα

Του Λύο Καλοβυρνάς/protagon.gr

Οι αυτοκτονίες, η κατάθλιψη, οι εθισμοί και οι αυτοτραυματισμοί είναι πολύ συχνότεροι σε παιδιά που είναι γκέι, αμφί ή τρανς. Θέλει ρώτημα γιατί; Σχετική έρευνα του Υπουργείου Παιδείας της Βόρειας Ιρλανδίας βρήκε ότι τα παιδιά που είναι λεσβίες, γκέι ή τρανσέξουαλ έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν φάρμακα για κατάθλιψη και 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν.

Ένα άρθρο στο toportal.gr το οποίο με θύμωσε πολύ. Και με στεναχώρησε.

του Βαγγέλη Προβιά

Ο αγαπημένος φίλος και συνεργάτης του toportal.gr Βαγγέλης Προβιάς σημειώνει στο fb του οτι "θύμωσε και στεναχωρέθηκε πολύ" με το άρθρο άλλου αγαπημένου φίλου και συνεργάτη του toportal.gr - του Σέργιου Βοϊλα. Εσείς τι λέτε; Εχει δίκιο;

Η επέλαση των ψυχοφαρμάκων

του Σέργιου Βοΐλα

Η βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη απ’ όπου κι αν προέρχεται. Συνεδρίες, φαρμακευτικές αγωγές, ιατρική παρακολούθηση, όλα μπορούν να βοηθήσουν. Οι καιροί δεν σηκώνουν εγωισμούς και αλαζονικές συμπεριφορές. Το μάννα εξ ουρανού δεν είναι πια μια ακόμα υπερρεαλιστική βιβλική διήγηση, έχει πλέον αποκτήσει μορφή ιατρικών συμβουλών, σύνθεση φαρμακευτικών σκευασμάτων και γεύση δισκίων.

Αλεξάντερ Σούλγκιν

O Αλεξάντερ 'Σάσα" Σούλγκιν, πρωτοπόρος φαρμακολόγος που εισήγαγε την ουσία MDMA στους ψυχολόγους τη δεκαετία του '70, πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο στην ηλικία των 88 ετών.

ΠΦΣ: Ακριβότερα τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους

Από enet.gr

Οι ασφαλισμένοι, μετά τις νέες ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων, θα καταβάλλουν τέσσερις με πέντε φορές περισσότερα χρήματα για τη φαρμακευτική τους περίθαλψη, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

Κάλλιο αργά παρά ποτέ... Δωρεάν η χορήγηση των αντιϊκών από τα φαρμακεία των νοσοκομείων

Απο news247

Η χορήγηση δωρεάν αντιϊκών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων κρίθηκε απαραίτητη στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009.

 

Online Σύστημα Φαρμακευτικών Αποθεμάτων

Της Σταυριανής Καραμανίδη - newpost.gr

Μετρά μόλις ένα μήνα ζωής, αλλά ήδη λειτουργεί με σύγχρονες, ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ηλεκτρονικής μηχανογράφησης.

Τι στο καλό συμβαίνει με τα φάρμακα;

της Βιργινίας Δαμβέργη

Θολή ακόμα η εικόνα. Μιλήσαμε με δύο νοσοκομειακούς γιατρούς από τον Ευαγγελισμό και το Γεννηματάς και σας δίνουμε τα σημεία στα οποία συμφώνησαν απόλυτα. Κατά τα άλλα οι διαφωνίες τους αφορούν άλλα πράγματα. Το ποσοστό της κούρασής τους, της απελπισίας τους, της αίσθησης ότι ότι κάνουν το κάνουν μόνοι τους -χωρίς δηλαδή καμία συμπαράσταση από το κράτος και τους θεσμούς της υγείας. Αυτά.

Μια χαρά είναι τα γενόσημα - εκτός αν είσαι ρατσιστής

του Στράτου Σαφιολέα

Στην Αμερική για παράδειγμα 8 στα 10 φάρμακα που χορηγούνται είναι γενόσημα. Γενικώς στον «πολιτισμένο κόσμο» όπου οι πολίτες δεν είναι υπόδουλοι στους τοπικούς βεζύρηδες οι οποίοι οφείλουν τη θέση τους στην συναλλαγή με τους μεγαλοεισαγωγείς και μεγαλέμπορους (δεν μου πάει να γράψω «βιομηχάνους» γιατί το θεωρώ σοβαρό τίτλο αυτόν), οι γιατροί συνταγογραφούν τη δραστική ουσία και όχι το ακριβό πρωτότυπο φάρμακο.

10 generic διόλου πρωτότυπες σκέψεις

Της Moment Inthe Wind

Επιβλαβές και αναποτελεσματικό φάρμακο μπορεί να είναι και ένα μη generic, έχει συμβεί και αποδειχθεί πλειστάκις. Εφ΄όσον τηρούνται οι προδιαγραφές τυποποίησης, ελέγχου και κυρίως βιοϊσοδυναμίας, τα γενόσημα -για όσα σκευάσματα υπάρχουν- είναι εξίσου ασφαλή με τα πρωτότυπα.

Η σύγκρουση για τα φάρμακα

Του Νίκου Φίλη - Η Αυγή

Η λάσπη περί διαπλοκής δεν αγγίζει ούτε την "Αυγή", ούτε το "Κόκκινο", ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιοι υπήρξαν διαπλεκόμενοι, είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που επί έτη συνέπρατταν στην εκτόξευση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και οργάνωναν το πάρτι των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών.

Αποτελέσματα 1 έως 18 από 18.