Αναζήτηση Ετικέτας - Ευρωζώνη

RSS

Άρθρα

Γρηγορείτε και Προσεύχεσθε (ή το Μαγιάτικο Δημοψήφισμα)

Του Σπύρου Μιχαηλίδη

Με την επιλογή Β ο Τσίπρας θέλει παραμονή στην ευρωζώνη και με το δημοψήφισμα (στο οποίο θα πάρει ήπια θέση υπέρ της ψήφισης των μέτρων), κάνει ουσιαστικά κίνηση ματ και για τους δικούς του "αντάρτες" αλλά και για την αντιπολίτευση

Εύγε Μέρκελ: Πρώτη δύναμη στη Γαλλία η Λεπέν

Του Πάνου Παναγιώτου

Η Λεπέν έχει, ήδη, κάνει δύο από τα τρία βήματα για την απόλυτη κυριαρχία της στη Γαλλία. Απομένουν, πια οι προεδρικές εκλογές του 2017, τις οποίες αν κερδίσει, η Ευρωζώνη, θα αποτελεί παρελθόν.

Αχ, βρε Κάιζερ Φραντς

Της Νίκης Θεσσαλού

Προφανώς η VW ήταν ανίκανη να πουλήσει χωρίς απάτη καθαρούς κινητήρες ντίζελ, προφανώς η Γερμανία ήταν ανίκανη να πάρει δίχως λάδωμα την κορυφαία διοργάνωση του ποδοσφαίρου.

«Για σένα που περπατάς, δεν υπάρχει δρόμος. Τον δρόμο τον χαράζεις περπατώντας»

Του Γιώργου Μπαλάφα*

Δυστυχώς, στην Ελλάδα το πολιτικό προσωπικό αδυνατεί να αντιληφθεί τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη. Τα παλαιά κόμματα και οι «φαμίλιες» των παραδοσιακών πολιτικών βρίσκονται πολύ μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες.

Ήταν χρήσιμo το debate των δύο;

Του Δημήτρη Ματσικούδη

Στη τηλεμαχία εκείνο που κυριάρχησε ήταν η δημιουργία εντυπώσεων: πως η πόλωση καλά κρατεί, πως η ΤΙΝΑ και σε αριστερή εκδοχή ήρθε για να μείνει, πως το πολιτικό μας προσωπικό σε ανώτατο θεσμικό επίπεδο παραμένει αδύναμο να συναισθανθεί τις αγωνίες του Λαού.

Το δικό μου σκεπτικό

Του Σπύρου Δημητριἀδη

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές θέλω να δημοσιεύσω το δικό μου σκεπτικό. Ήρεμα και χωρίς φανατισμούς. Εμείς εδώ στο fb που μιλάμε, λέμε τα δικά μας, ενίοτε αντιδικούμε πιστεύω ότι είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Τα όπλα που έγιναν μπούμερανγκ

Του Παντελή Μπουκάλα

Όταν πια το όπλο έγινε αυτεπίστροφο, και μάθαμε εκ των υστέρων μέσα από τις αντιφατικές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ορισμένα αντιφατικότατα πράγματα για ένα-δύο-τρία Plan B, ξανάκαναν πανηγυρικά την εμφάνισή τους η δεδομένη πολιτική ανωριμότητα και ο μικροκομματισμός του πολιτικού μας συστήματος.

Κυβέρνηση τετραετίας

Του Απόστολου Διαμαντή

Εκλογές λοιπόν τώρα, σχηματισμός ομοιογενούς κυβέρνησης υπό τον Τσίπρα και προοπτική τετραετίας, όπως ακριβώς προσδιορίζουν και οι περιστάσεις που προέκυψαν από την ίδια την συμφωνία.

Η ώρα του Αλέξη Τσίπρα

Του Γιάννη Μπουτάρη*

Είναι η ώρα του Τσίπρα. Τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έπρεπε μόνοι μας να τις είχαμε ξεκινήσει το 1981, όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ. Την πίστη στις αξίες και στις ικανότητές μας, όμως, έχουμε –με εσένα, Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργό– τη μοναδική ευκαιρία να την εμπεδώσουμε σήμερα. Αυτό είναι πια στα χέρια σου, είναι δουλειά σου να το πετύχεις.

Η βίαιη ωρίμανση του κ. Τσίπρα

Του Αντώνη Καρακούση

Ο κ. Τσίπρας τώρα δίνει μάχη επικράτησης στο κόμμα του - την οποία φαίνεται να κερδίζει - και μαζί δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου να επουλώσει τις πληγές του εξαμήνου.

Είμαστε όλοι Βαρουφάκης

Του Άρη Χατζηστεφάνου

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Γιατί στο πρόσωπό του διώκεται κάθε άνθρωπος που τολμά να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στη δικτατορία της Ε.Ε.

Κριστίν Λαγκάρντ

Την θέση ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε διαδικτυακή της συνέντευξη. Η Λαγκάρντ είπε πως το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να βασισθεί σε τέσσερις πυλώνες: να διακρίνεται για τους «εφικτούς» (feasible) δημοσιονομικούς στόχους, τις πειστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την επαρκή του χρηματοδότηση και να περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους. Η ίδια ανέφερε πως παρόλο ότι το 2012 υπήρχε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το ΔΝΤ δεν θεωρεί σήμερα το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Υποχρεωτικός σκεπτικισμός

Του Παντελή Μπουκάλα

Στη σημερινή κατάσταση πραγμάτων όσα συμβαίνουν στον κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ απογοητεύουν πλήρως τον λεγόμενο «κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ», τουλάχιστον όσους προσήλθαν στην κάλπη του κόμματος αυτού λόγω του κ. Τσίπρα.

Το στοίχημα μιας γενιάς

του Χρήστου Λουτράδη

Ήρθε επιτέλους η ώρα να κυβερνήσουν. Είναι από τις ελάχιστες φορές που Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ουσία της διακυβέρνησης της χώρας , έξι μήνες μετά την εκλογή της.

Τα Γερμανικά Plans A, B, C και D

του Πάνου Ζέρβα

Για το μόνο που είμαι 100% βέβαιος είναι ότι αν διατηρήσουμε (σωστότερα: αν εμπεδώσουμε) την εθνική μας ενότητα, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής (η οποία προς το παρόν υπάρχει, αλλά δεν έχει αποκτήσει ισχύ δόγματος) τότε και το Plan D θα έχει την τύχη των τριών προηγουμένων. Τότε όμως η Ελλάδα θα έχει κερδίσει οριστικά τη θέση της στην Ευρώπη – και θα κινείται με άλλες δυνατότητες  στο νέο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Παράλληλο Νόμισμα: Τι σημαίνει και ποιες είναι οι καταστροφικές συνέπειές του

Του Δημητρίου Γκιόκα

Η είδηση ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών κ. Βαρουφάκης προετοίμαζε σταδιακή μετάβαση στη δραχμή, τη στιγμή μάλιστα που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους βρισκόταν στην πιο κρίσιμη καμπή της, προκάλεσε αμηχανία,οργή και έκπληξη.

Η επόμενη μέρα για την Αριστερά

Του Δημήτρη Ψαρρά

Η λεγόμενη «αριστερή αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο υπολογίσιμο πολιτικό ρεύμα, το οποίο θα μπορούσε θεωρητικά να δώσει μια άλλη διέξοδο στην «κυβερνώσα» Αριστερά.

Για το όνομα του Θεού και της Ευρώπης, κρατήστε την Ελλάδα στην ευρωζώνη

New York Times/Κύριο άρθρο

Η κυρία Μέρκελ, ο πιο ισχυρός ηγέτης στην Ευρώπη, πρέπει τώρα να αποφασίσει αν είναι πρόθυμη να ρισκάρει τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποστείλει την Ελλάδα στην οικονομική ύφεση και να απειλήσει τις παγκόσμιες οικονομικές αγορές...

Χαλαρώστε τα δεσμά της Ελλάδας

Του Roger Cohen

Η εναλλακτική λύση - να αφεθεί η χώρα στην τύχη της - θα μετατρέψει την Ελλάδα του Τσίπρα σε Βενεζουέλα. Μόνο που αυτή θα είναι μια Βενεζουέλα στη Μεσόγειο...

Το ΟΧΙ που τρίτωσε: ΄(18)21 - ΄(19)40 - ΄(20)15

Του Μέτοικου/ThePressProject

Βραχυπρόθεσμα, το μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο του πρωθυπουργού δεν είναι το ΟΧΙ του λαού καθεαυτό, αλλά η κατάρρευση του εσωτερικού αντιπολιτευτικού μετώπου την οποία προκάλεσε.Οι κυνικοί 'εταίροι' μας γνωρίζουν πια, ότι εκτός από τα 'κουκιά' τα οποία λείπουν από την βουλή, δεν υπάρχει η κοινωνική πλειοψηφία που απογοητευμένη από τον Αλέξη Τσίπρα θα τον ανέτρεπε.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 179.