Αναζήτηση Ετικέτας - Ευρωπαϊκή Αριστερά

RSS

Άρθρα

The Tsipras paradox

του Χρήστου Λαδά

Η κοινωνία δεν πείθεται, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, ότι ο Τσίπρας κατέστρεψε την Ελλάδα και την οικονομία σε 6 μήνες όπως βάλθηκαν πάλι να φωνάζουν αυτοί που την κατέστρεψαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Το σήμερα, κυρίως όμως το αύριο

του Πάνου Ζέρβα

Όπως έχω ξαναγράψει, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κλινικά (πολιτικά) νεκρός, από τις 12 Ιουλίου. Ήταν κάτι αναπόφευκτο γιατί αυτό το παλαιοκομματικό μόρφωμα δεν ήταν καν κόμμα, αλλά μια ουσιαστικά παράλογη συστέγαση διαφορετικών κομμάτων, κομματιδίων και σεχτών...

Μαζέψτε τους

του Άρη Δαβαράκη

Κουφαίνομαι όμως εντελώς όταν ακούω «ναι, γιατί όχι, θα δούμε, βλέπουμε, μάλλον ναι» για την μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα του «συντρόφου Λαφαζάνη».

Τα καθημερινά μας

του Άρη Δαβαράκη

Η φάτσα της ΠτΒ ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ έλεγε το απαραίτητο εισαγωγικό ποίημα του μπροστά στις κάμερες δεν περιγράφεται. Ημίθεα -  που έλεγε και η Άντζελα Δημητρίου. Μια περιζήτητη και πολύ πικαρισμένη ημίθεα που την διεκδικεί με τρέλλα η «Λαϊκή Ενότητα»...

Το νέο Ελληνικό μονοπάτι που άνοιξε ο Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής της 13ης Ιουλίου 2015

του Άρη Δαβαράκη

Ο κόσμος αλλάζει. Και η Ελλάδα δεν θα γίνει Αλβανία του Χότζα με ηγεσίες «αριστερές» ή «δεξιές» παρωχημένες και ανεφάρμοστες.Η σύγχρονη Ελλάδα θα συνδιαμορφώσει αποφασιστικά το πιο πολιτισμένο ομοσπονδιακό κράτος του 21ου αιώνα.

Θα ψηφίσω ΝΑΙ

του Άρη Δαβαράκη

Όσο και αν η εκτίμησή μου και η αγάπη μου για τον Αλέξη Τσίπρα είναι ισχυρός καθοριστικός παράγοντας για την δημόσια τοποθέτησή μου τα τελευταία χρόνια, δεν μπορώ να τον υποστηρίξω με το όχι μου γιατί θα έρθω αντιμέτωπος με τη δική μου αλήθεια και αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.

Ισχυρή πλειοψηφία

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει μέχρι σήμερα πως δεν είναι απ' αυτούς που κάμπτονται εύκολα. Η διαπραγμάτευση ώς τώρα δεν ήταν περίπατος στην εξοχή, αλλά πορεία διά πυρός και σιδήρου. Έχει συναίσθηση του ρόλου του και των υποχρεώσεών του απέναντι στον λαό, το κόμμα και την ευρωπαϊκή Αριστερά, της οποίας είναι ο ντε φάκτο ηγέτης. Ακόμη, η  κυβέρνηση, αντανακλά και τις επιμέρους πολιτικές ευαισθησίες στον ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει τους ΑΝ.ΕΛΛ. και έχει αποδείξει οτι λειτουργεί ουσιαστικά και με πνεύμα ομάδας.

Η Συμφωνία

του Άρη Δαβαράκη

Η καινούργια κυβέρνηση έπιασε αμέσως δουλειά και η προτεραιότητά της ήταν να κερδίσει έδαφος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να γνωρίσει τις ηγεσίες της και να εξασφαλίσει ένα καλό επίπεδο συνεννόησης – μέσα σ’ αυτό το δεδομένα πολύ εχθρικό περιβάλλον για μια «αριστερή κυβέρνηση» και έναν πολύ νέο πρωθυπουργό.

Τσίπρας win-win

του Άρη Δαβαράκη

Οπότε, (με το μικρό μου το μυαλό!), ακόμα και κακή αν είναι η συμφωνία για κάποιους, αν ο Τσίπρας κρίνει ότι πρέπει να την υπογράψει για να κερδίσει χρόνο ανασυντάσσοντας δυνάμεις, θα την υπογράψει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αυτό είναι σήμερα το κόμμα εξουσίας -  και έχει και την τύχη να έχει πρόεδρο πολύ αγαπητό και αποδεκτό ακόμα και από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Υπομονή, υπομονή, υπομονή…

του Άρη Δαβαράκη

Ειδικά αυτός ο Τσίπρας αδερφάκι μου, δεν κωλώνει. Μόλις δει την δυσκολία αρπάζει το τηλέφωνο και μιλάει με την Μέρκελ ή τον Γιούνκερ ή και τον Ομπάμα αν χρειαστεί – πολύ περίεργο παλικάρι.

Newsweek: Ο Σόϊμπλε είναι η απειλή, όχι ο Τσίπρας!

tanea.gr

Ο Σόιμπλε αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Τσίπρα. Η Γερμανία θα επιχειρήσει να αποδυναμώσει τα λαϊκιστικά κόμματα στην Ευρώπη. Το χειρότερο αποτέλεσμα για τη Γερμανία θα ήταν μια συμφωνία με την Ελλάδα, καθώς θα ενίσχυε όλα τα ευρωπαϊκά λαϊκιστικά κόμματα.

Με τον Αλέξη η ομάδα φυσάει

του Άρη Δαβαράκη

Είμαστε πολύ τυχεροί. Εκεί που ήμασταν εντελώς ακέφαλοι, μας προέκυψε ηγέτης ιδιαίτερα χαρισματικός και ετοιμοπόλεμος. Θα εκπλαγούμε την άλλη Κυριακή!

Ευημερία χωρίς ανάπτυξη

Γιώργος Καλλής, Πάνος Πετρίδης και η συλλογικότητα Research & Degrowth της Βαρκελώνης

Για την πραγματικά «νέα» Αριστερά, προσπαθήσαμε με την συλλογικότητα Research & Degrowth στη Βαρκελώνη να κωδικοποιήσουμε ένα πλέγμα πολιτικών προτάσεων όπως αυτές προκύπτουν από την πρόσφατη έκδοσή μας «Αποανάπτυξη: Το λεξιλόγιο μιας νέας εποχής» (www.vocabulary.degrowth.org). Αυτό το κάναμε ως απάντηση σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η ιδέα μιας αλληλέγγυας, ευημερούσας οικονομίας ακούγεται όμορφη, αλλά είναι πρακτικά ανέφικτη.

Guardian: ΣΥΡΙΖΑ και Podemos το dream-come-true του Μάη του 68;

Guardian/topontiki.gr

Όταν ο αριστερός Joschka Fischer του ’68 κατηγορήσει τον Έλληνα ηγέτη για «εκτροπή άλλων χωρών σε επικίνδυνους αριστερούς δρόμους» θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον Τσίπρα, λέει η Guardian, να απαντάει «Μα πρέπει να είσαι χαρούμενος». Όταν ο μπερδεμένος Fischer ρωτήσει «Γιατί;» ο Τσίπρας απλά θα απαντούσε «Επειδή εκπληρώνω τα παιδικά σου όνειρα».

Αποτελέσματα 1 έως 14 από 14.