Αναζήτηση Ετικέτας - Exit poll

RSS

Άρθρα

Κlarina Bourana: Μακριά απ’ το αγριεμένο πλήθος

του Τάσου Θεοδωρόπουλου

O TΑΖ αντιστέκεται στον ψυχαναγκασμό του να έχεις άποψη με το ζόρι, και την αβάσταχτη ελαφρότητα όσων σε κατακρίνουν για την συγκεκριμένη επιλογή σου ως αδιάφορο, παρτάκια και μη πολιτικοποιημένο.

Αυτοδυναμία Κάμερον - «Προχωρά το δημοψήφισμα για Ε.Ε.»

kathimerini.gr

Ο Ντεϊβιντ Κάμερον επιστρέφει στην Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τη νίκη των Συντηρητικών στις εκλογές της Πέμπτης, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και του exit poll. Παράλληλα, τρείς απο τους ηγέτες των ηττηθέντων κομμάτων - Μίλιμπαντ, Φαρατζ και Κλεγκ - υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν αυτοδυναμία, μιας και ξεπερνούν τις 326 έδρες που απαιτούνται για να μην αναζητήσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Οι Εργατικοί, αντιθέτως, σαρώθηκαν απο το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα στη Σκωτία και ο Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε την παραίτησή του απο την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος. Προηγήθηκε η παραίτηση του Νίκολας Κλεγκ, ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και βασικού συμμάχου του Κάμερον.

Ντέιβιντ Κάμερον

Εξιτ πολ που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, αφού έκλεισαν οι κάλπες (στις 00:00), δείχνει ότι οι Συντηρητικοί οδεύουν στο να κερδίσουν τις περισσότερες έδρες στη Βουλή, απέχουν ωστόσο λίγο από το να καταλάβουν την πλειοψηφία (650). Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση εξόδου από την κάλπη, το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον οδεύει στο να καταλάβει 316 έδρες και οι Εργατικοί 239.

Αποτελέσματα 1 έως 3 από 3.