Αναζήτηση Ετικέτας - εχθρός

RSS

Άρθρα

Η Λεπέν κι εμείς

Του Παύλου Τσίμα

Η άνοδος της Λεπέν τρομάζει επειδή εγγράφεται σε ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού που γιγαντώνεται όχι στους φτωχούς καταφρονεμένους της ευρωπεριφέρειας, αλλά στον πλούσιο πυρήνα της Ευρώπης, στο κέντρο και στον βορρά της.

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του share

Της Σίσσυ Αλωνιστιώτου

Τα social media γεμίζουν ειδήσεις και φωτογραφίες στους «τοίχους» του Facebook σε όλον τον κόσμο δημιουργώντας μαζικές αντιδράσεις και ψυχικές εγγραφές, ενώ αρκετοί προσχωρούν σε ιδεολογίες με την απλή μέθοδο της διολίσθησης: εάν ερωτηθούν, δεν θα αναγνωρίσουν συνειδητά τον εαυτό τους ως π.χ. φασίστα.

Ταπεινογραφία: Ανορθόγραφα Συναισθήματα ή... η χαμένη (;) ομορφιά της επιστολογραφίας

του Τάσου Θεοδωρόπουλου

Ο ΤΑΖ κολυμπάει αναζητώντας  τις χαμένες λέξεις ανάμεσα στα  κύματα, αψηφώντας τους κινδύνους και τα βράχια, προσδοκώντας τη βροχή.“Δεν έχω λόγια”.  Kαι που να τα βρεις αφού εσύ ο ίδιος τα  εξόρισες; Τα αντικατέστησες με σηματάκια και emoticons,  αυτές οι  φατσούλες που χρησιμοποιούμε στο Ίντερνετ για να εκφράσουμε συναισθήματα όπως χαρά  και λύπη, "Νοιώθω ευλογημένος" κ.α

Από τον θάνατο στην ζωή....

του π.Λίβυου

Με την ανάσταση αλλάζει ο χρόνος, από εχθρός του ανθρώπου μετατρέπεται σε φίλος. Από βάρος σε ευκαιρία. Από απειλή σε μια δυνατότητα να χαρεί κανείς την δωρισμένη ζωή του, μετά του Θεού, των συνανθρώπων και της κτίσης ολόκληρης. Δεν λες πια «ουφ πέρασε και αυτή η μέρα, αλλά δόξα τω Θεώ έζησα κι αυτήν την μέρα».

Ειδικές δυνάμεις με εχθρό

του Λάμπρου Παπαδέα

Αν μερικές και μερικοί ένιωσαν άσχημα για τα συνθήματα που άκουσαν και τους ξένισε αυτό το θέμα ας τα εκλάβουν ως ψυχοφθόρες παράπλευρες απώλειες της εκπαίδευσης στο μυαλό των εκπαιδευόμενων και ως μέρος τραγωδίας και όχι ως στοιχεία κάποιας στρατοκαβλικής κωμωδίας που αξίζει περιπαικτικά σχόλια.

Πατερναλισμός

του Sraosha

Όλοι λοιπόν μπορούμε να διακρίνουμε με μοναδική διαύγεια τις προθέσεις όλων, ατόμων και ομάδων: κουκιά μετρημένα είναι οι άλλοι, είτε διάφανοι και απλοϊκά οργανωμένοι είτε δεκτικοί άμεσης ετικετοκόλλησης.

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.