Αναζήτηση Ετικέτας - εταίροι

RSS

Άρθρα

Γρηγορείτε και Προσεύχεσθε (ή το Μαγιάτικο Δημοψήφισμα)

Του Σπύρου Μιχαηλίδη

Με την επιλογή Β ο Τσίπρας θέλει παραμονή στην ευρωζώνη και με το δημοψήφισμα (στο οποίο θα πάρει ήπια θέση υπέρ της ψήφισης των μέτρων), κάνει ουσιαστικά κίνηση ματ και για τους δικούς του "αντάρτες" αλλά και για την αντιπολίτευση

Η Ευρώπη χρειάζεται ξανά την Ελλάδα

ΤΟ ΒΗΜΑ/Κύριο άρθρο

Είναι μέγας ο κίνδυνος στο επόμενο διάστημα να εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός προσφύγων και έτσι η χώρα μας που ταυτόχρονα βιώνει μείζονα οικονομική κρίση να μετατραπεί σε αποθήκη απελπισμένων.

Série noire

Του Κώστα Βεργόπουλου*

Η κυβέρνηση δεν παύει να προσφέρει ρεσιτάλ δυσφορίας, αμηχανίας, αδράνειας, αλλά και ολιγωρίας όσον αφορά στην ανάληψη της ευθύνης για την ανάταξη, σταθεροποίηση και επανενεργοποίηση της οικονομίας.

Αφιερωμένο στον Εφιάλτη Βαρουφάκη

του Άρη Δαβαράκη

Αν την διαπραγμάτευση την είχαν αναλάβει αρχές Φεβρουαρίου ο Τσακαλώτος με τον Σταθάκη, σήμερα όλα θα είχαν μπει σε μία τάξη...

Το στοίχημα μιας γενιάς

του Χρήστου Λουτράδη

Ήρθε επιτέλους η ώρα να κυβερνήσουν. Είναι από τις ελάχιστες φορές που Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ουσία της διακυβέρνησης της χώρας , έξι μήνες μετά την εκλογή της.

Πως θα φτάσουν οι δραχμές στα χέρια μας

Του Βασίλη Παζόπουλου

Εδώ που έχουμε φτάσει η δραχμή είναι το μέτριο σενάριο. Το κακό σενάριο είναι να είμαστε στο ευρώ και να μείνουν κλειστές οι τράπεζες χωρίς τα χρωματιστά χαρτάκια που λέγονται χαρτονομίσματα.

Η ομορφιά και η κατάρα της δημοκρατίας

του Χρήστου Λουτράδη

Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάλαβε το πολιτικό του λάθος μετά τον εκλογικό του θρίαμβο την Κυριακή. Αντιμετώπισε το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος ως ΝΑΙ .Και αυτό είναι το πρώτο θετικό σήμα  πολιτικής ωρίμανσης του Τσίπρα αλλά και του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του. Δεν είναι όμως αρκετό.

Ένα δυνατό ΟΧΙ και η επόμενη μέρα

του Άρη Δαβαράκη

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά αξίζει το ταξίδι. Η Ελλάδα αλλάζει ριζικά. Οι «σκληροί» της Ευρώπης δεν κατάφεραν να κάμψουν το ηθικό των χιλιοταλαιπωρημένων Ελλήνων που, αποφασιστικά, ακούμπησαν στον ώμο του Αλέξη Τσίπρα.

Τι θα συμβεί την επομένη του δημοψηφίσματος

Του Κώστα Μήλα

Είτε το ΝΑΙ είτε το ΟΧΙ επικρατήσει, το (οικονομικό) δράμα θα συνεχισθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον όμορφο αυτό τόπο. Αφήνουμε στην άκρη την περίπτωση που η επικράτηση, είτε του ΝΑΙ είτε του ΟΧΙ, λάβει χώρα με εξαιρετικά οριακό τρόπο...

Παυλόπουλος: «Εντολή του λαού είναι η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη»

tanea.gr

«Η εντολή του λαού είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ευρωζώνη γιατί αυτά είναι αλληλένδετα. Κι αυτό είναι κάτι, το οποίο με δεσμεύει και εμένα. Και θα κάνω ό,τι μου αναλογεί εντός και εκτός Ελλάδος» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του τη Δευτέρα το μεσημέρι με τον επικεφαλής του κόμματος το «Ποτάμι» κ. Σταύρο Θεοδωράκη στο Προεδρικό Μέγαρο. «Γνωρίζω τα όρια των αρμοδιοτήτων μου, αλλά θα φθάσω στα όρια αυτά γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «Ο ρόλος του Προέδρου εξαρτάται από την εντολή του ελληνικού λαού και την σύνθεση της Βουλής». Μάλιστα, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι του αναλογεί, εντός και εκτός Ελλάδος και εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι η Ευρώπη αναλογίζεται τις ευθύνες της...

Κρίμα. Και για την κοινωνία και για τον Τσίπρα

του Χρήστου Λουτράδη

O Αλέξης Τσίπρας κατά πάσα πιθανότητα από την επομένη εβδομάδα θα αναλάβει και επισήμως την διακυβέρνηση της πατρίδας μας. Δεν κάνω πλάκα , ούτε ειρωνεύομαι.  Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν κατάφερε να δώσει το διαφορετικό της πολιτικό και  αισθητικό στίγμα, για το οποίο την εξέλεξε ο Ελληνικός Λαός.

H Ελληνική Θρυαλλίδα

Του Κώστα Βεργόπουλου*

Αυτοί που διαβεβαίωναν ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης το φτερούγισμα μιας πεταλούδας στη Σιγκαπούρη προκαλεί κρίση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με παγκόσμιες συνέπειες, είναι οι ίδιοι που σήμερα παρασιωπούν ότι η μικρή Ελλάδα, οπωσδήποτε βαρύτερη από μια πεταλούδα, δεν βρίσκεται στη μακρινή Σιγκαπούρη, αλλά στην κεντρική και καθόλου περιφερειακή επικράτεια ενός από τους βασικούς πυλώνες του διεθνούς νομισματικού συστήματος.

Απο το blog του Γιάννη Μακριδάκη

του Γιάννη Μακριδάκη

Ο Γιάννης Μακριδάκης γράφει δυό λόγια κάθε μερα στο μπλογκ του, λόγια που "βγαίνουν" απο την σκέψη και την κοσμοθεωρία βάσει της οποίας ζεί και δημιουργεί. Αυτή τη φορά δεν τον ρωτησαμε. Αντιγράψαμε τα τρία τελευταία πόστ του, της Πέμπτης και της Παρασκευής, και τα αναρτούμε εδω για να τα "μοιραστούμε". Είναι διαφορετική η ματιά του γιατί είνα εντελώς διαφορετικός και ο τρόπος που ζεί, τρέφεται. σκέπτεται και δημιουργεί.

Λίγο πριν τη στροφή

του Πάνου Ζέρβα

Αν η αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού (και όχι η χυδαία λογική των οριζόντiων περικοπών) έχει νόημα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ με ΦΠΑ 23% όχι απλά δεν έχουν την παραμικρή λογική, αλλά είναι εγγύηση παραφροσύνης. Ή εγκληματικής διάθεσης, που κάνει το ίδιο.

Στα τελεσίγραφα η διαπραγμάτευση

ThePressProject

Στο στάδιο της ανταλλαγής τελεσίγραφων και προσχεδίων, έχει εισέλθει η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους. Σε αναμονή το Μαξίμου, εν μέσω συνεδρίασης του Brussels Group. Ανοιχτά τα εσωτερικά μέτωπα τόσο μεταξύ των δανειστών, όσο και στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThePressProject, η κυβέρνηση αναμένει τελεσίγραφο, παρόλο που το μέτωπο των δανειστών εξακολουθεί να παρουσιάζει ρωγμές.

Αλλαγή κλίματος στο Brussels Group

tovima.gr

Ξαφνική, θετική αλλαγή στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, σημειώθηκε στο Brussels Group. Σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών «απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία». Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν να κάνουν με θέματα φορολογίας των ακινήτων και με το ύψος των συντελεστών του ΦΠΑ. Σύμφωνα με την  Ισπανική  El Mundo, παρέμβαση ώστε να υπάρξει πρόοδος και να κλείσει η συμφωνία, έκανε σήμερα η καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ.

1,2,3 πολλές Αριστερές

του Χρήστου Λαδά

Η αριστερά θα υπερβεί τον εαυτό της και θα πετύχει ιστορικά αν ανοιχτεί σε όλες τις υγιείς δυνάμεις και τους άξιους ανθρώπους της χώρας, τελείως ακομμάτιστα και ακομπλεξάριστα, αν αδιαφορήσει για τα ρουσφέτια και αν συζητήσει με όλους αυτούς που πραγματικά επιζητούν τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η Συμφωνία

του Άρη Δαβαράκη

Η καινούργια κυβέρνηση έπιασε αμέσως δουλειά και η προτεραιότητά της ήταν να κερδίσει έδαφος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να γνωρίσει τις ηγεσίες της και να εξασφαλίσει ένα καλό επίπεδο συνεννόησης – μέσα σ’ αυτό το δεδομένα πολύ εχθρικό περιβάλλον για μια «αριστερή κυβέρνηση» και έναν πολύ νέο πρωθυπουργό.

Οι τρεις όροι της κυβέρνησης και τι της απαντούν οι δανειστές

Του Μπάμπη Παπαδημητρίου

Το δίλημμα είναι καθαρά πολιτικό. Οι εταίροι θέλουν να γνωρίζουν αν ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί την πολιτική ηγεμονία στη συμπαράταξη της οποίας ηγείται. Η ενδοκομματική σύγκρουση θα μεταφερθεί στη Βουλή όταν, πολύ σύντομα όπως είναι αναπόφευκτο, θα έρθουν προς έγκριση τα πρώτα μέτρα δημοσιονομικού ελέγχου. Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να δράσει, ανεξαρτήτως των εξωτερικών πιέσεων.

Ο μονόδρομος του κ. Τσίπρα

Του Αντώνη Καρακούση

Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά έχει μια και μόνη επιλογή: Να αναλάβει πλήρως την ευθύνη, να καθοδηγήσει προσωπικά  τις διαπραγματεύσεις και να παρέμβει αποτελεσματικά   ώστε να κλείσει η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα συνολική συμφωνία

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 52.