Αναζήτηση Ετικέτας - έσοδα

RSS

Άρθρα

Εντυπωσιακό άνοιγμα της λίστας Λαγκάρντ

Του Γιώργου Κύρτσου

Με πολιτική εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν να ασχολούνται με τα μεγάλα ονόματα και τους μεγάλους καταθέτες που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.Για παράδειγμα, η τακτοποίηση των φορολογικών εκκρεμοτήτων που είχαν -βάσει της λίστας Λαγκάρντ- γνωστός ιδιοκτήτης ΜΜΕ και γνωστός επιχειρηματίας του κατασκευαστικού κλάδου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πιεστούν να προσαρμόσουν τις δραστηριότητές τους στη νέα εποχή.

6 δισ. ευρώ ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα

Του Άγγελου Κωβαίου
Σε 5,5 - 6 δισ ευρώ υπολογίζεται ότι ανήλθε ο τζίρος της παράνομης αγοράς τυχερών παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του 2013 στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη σημαντική υποχώρηση στα έσοδα των νόμιμων επιχειρήσεων του κλάδου.

Η φοροαποφυγή πρώτη προτεραιότητα

Από in.gr

Να μην επιβάλλονται κατασχέσεις σε όσους χρωστούν αλλά έχουν τη διάθεση να συμμορφωθούν, θα είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις που πρόκειται να λάβει η νέα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ενώ στους μεγαλοοφειλέτες που συστηματικά αποκρύβουν εισοδήματα και αυξάνουν τα χρέη τους, δεν θα δείξει καμία επιείκεια.

Δεν μας έκανες τη χάρη κύριε Θεοχάρη - και σε παραιτήσαμε

του Στράτου Σαφιολέα

Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζεται με τον Χάρη Θεοχάρη. Το πρωί στον ΣΚΑΙ όμως άκουσα το εξής εκπληκτικό: "κύκλοι της κυβέρνησης θεωρούν ότι το timing των αποφάσεων του έκανε ζημιά."Δεν ξέρω πώς το μεταφράζετε εσείς αυτό, αλλά εγώ καταλαβαίνω το εξής: "Του λέγαμε να εφαρμόζει τα μέτρα σε χρόνο που να εξυπηρετούν τις επιδιώξεις μας, και αυτός δεν υπάκουγε."

Αποτελέσματα 1 έως 4 από 4.