Αναζήτηση Ετικέτας - ερωτήματα

RSS

Άρθρα

Σκιαγραφία παρακράτους

Του Πάσχου Μανδραβέλη

Είναι βαθύτατο πρόβλημα της Δημοκρατίας να συζητεί κορυφαίο στέλεχος του κομματικού μηχανισμού και σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης, με  δολοφόνους.

Ψηφίζω Τσίπρα

του Άρη Δαβαράκη

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας Έλληνας νέας κοπής με προτεραιότητες και στόχους διαφορετικούς από των εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος πασοκονουδού. Αυτούς τους πρώτους επτά μήνες έκανε πάρα πολλά.

Σε διασταυρούμενα πυρά η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου

Του Γιώργου Σ.Μπουρδάρα

Εντάσεις αλλά και ερωτήματα έρχονται, στη Βουλή, να δημιουργήσουν δύο νέες αποφάσεις της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η μία εξ αυτών προκάλεσε εμπλοκή στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές, ενώ η δεύτερη αφορά τη συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης και από μη στελέχη ή υπαλλήλους της Βουλής. Η επιλογή, κατ’ αρχάς, της προέδρου της Βουλής να προσκαλέσει σε μια κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής για το ζήτημα των γερμανικών οφειλών εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα πυροδότησε αντιδράσεις ακόμη και απο βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Η χώρα έχει κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με θάρρος και ψηλά το κεφάλι

tovima.gr

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στη συζήτηση για την εξεταστική για τα μνημόνια ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Καρτερικά περιμένετε την αποτυχία και ότι αυτή θα φέρει την ανακριτική επιτροπή». «Η χώρα έχει κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με θάρρος και ψηλά το κεφάλι». «Μετά από 5 χρόνια κοινοβουλευτικής σιωπής εκκινούμε σήμερα μια διαδικασία για να απαντηθούν ερωτήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό». «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που κανείς δεν μπορεί να παίζει μαζί της.»

Καλύτερα από το τίποτα

του Ξενοφώντα Ίσσαρη

Για να πλουτίσουν 10-20 κατασκευαστικές εταιρίες και μια χούφτα πολιτικοί με τους στενούς φίλους τους και τα κομματικά τους στελέχη η Ελλάδα είναι ένα μηδέν. Και θα είναι πάντα ένα μηδέν όσο εξακολουθεί να λειτουργεί με τέτοια σχέση κόστους-έργων. Καλύτερη από το τίποτα η καταγγελία της κ. Αγγελοπούλου όμως το να γίνονται αυτές οι καταγγελίες μονίμως κατόπιν εορτής και μετά που τα λεφτά έχουν πετάξει μήπως είναι κι αυτό μέρος του όλου προβλήματος;

 

Κρείττων εαυτού

του Κωστή Α. Μακρή

Έχω ακόμα πάρα πολλά ερωτήματα.Ένα απ’ αυτά είναι το πώς γίνεται κανείς δυνατότερος από τον εαυτό του.Και θεωρώ δασκάλους και δασκάλες μου όσους και όσες με έχουν ενθαρρύνει να συνεχίσω να ρωτάω· ακόμα κι όταν η απάντησή τους σε μια ερώτησή μου ήταν ένα περήφανο και γενναίο: «Δεν ξέρω». Και πιστεύω, τελικά, ότι για να γίνει ένας άνθρωπος δυνατότερος από τον εαυτό του― «κρείττων εαυτού» ―πρέπει να έχει τη δύναμη να θέτει συνεχώς ερωτήματα και να αναζητάει αδιάλειπτα τη γνώση.

Αποτελέσματα 1 έως 7 από 7.