Αναζήτηση Ετικέτας - επανεκκίνηση

RSS

Άρθρα

toportal.gr ψάχνει μόνιμους συνεργάτες

του Άρη Δαβαράκη

Η νέα ιδιοκτησία του toportal.gr μας εξασφαλίζει οκτώ αμοιβόμενες θέσεις συνεργατών που εκτός του υπεύθυνου για το διαφημιστικό, του Χαλκιαδάκη και εμού, είναι άλλες πέντε.

Τζ. Τζ. Αμπραμς

Σε πρόσωπο της χρονιάς για το σινεμά τείνει να εξελιχθεί ο σκηνοθέτης της επανεκκίνησης του έπους του «Πολέμου των άστρων» Τζ. Τζ. Αμπραμς. Ο δημιουργός της ταινίας, που θα δούμε και στις ελληνικές αίθουσες τα Χριστούγεννα, παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ένα τελευταίο εκπληκτικό τρέιλερ...

Αυτός ο Αύγουστος θα κρίνει πολλά

Του Νίκου Κωνσταντάρα

Και οι Ελληνες αλλάζουν. Η μελαγχολία και η αγωνία διακατέχουν ολοένα και περισσότερους. Τελείωσαν τα παραμύθια. Οι επιλογές μας είναι ένας δύσκολος, αβέβαιος δρόμος ή η σίγουρη καταστροφή.Ο σημερινός αποσυντονισμός έχει δύο σκέλη. Την απόλυτη διάψευση ότι υπάρχει εύκολη έξοδος από την κρίση· και την απομόνωση και ανασφάλεια που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών.

Στο Διεθνές το Μαγαζί

του Οδυσσέα Ρούσκα

Αλήθεια ποιος φταίει τελικά για το όποιο κατάντημα μας; Οι «άλλοι» η εμείς οι ίδιοι που μάλλον αρχίσαμε να μοιάζουμε πάρα πολύ με τους «άλλους»; Τι φτιάξαμε ως σύνολο ακολουθώντας ο καθένας την δικιά του ματαιοδοξία;

Αναζητώντας το χαμένο χρόνο

Του Στάθη Κουβελάκη

Η κυβέρνηση, ο Σύριζα, ο ελληνικός λαός βρίσκονται σήμερα μπροστά σε ένα απλό, στη διατύπωσή του και μόνον, δίλημμα: συνθηκολόγηση ή ρήξη, παράδοση ή ανοιχτό στοίχημα για το μέλλον. Η δεύτερη επιλογή ενέχει...

Πρωτομαγιά

του Άρη Δαβαράκη

Σήμερα η μέρα θα περάσει με βόλτες και κολύμπι σ’ αυτά τα υπέροχα νερά εδώ μπροστά, στην Τήνο, στον άγιο Φωκά. Ο Απρίλιος μέσα στα ζόρια του κατάφερε να τα τρυπήσει τα νοητά σκοτάδια και να επιβάλλει την νέα ηλιοφάνεια – την εσωτερική μαζί και την εξωτερική, χρονολογίας 2015.

Νέα παράταση για τη χρεοκοπία: 30 Ιουνίου

του Πάνου Ζέρβα

Διαβάζοντας στην "Καλύβα ψηλά στο Βουνό" το άρθρο της express.gr με τίτλο "Σόιμπλε: Η Ελλάδα έχει χρόνο έως τις 30 Ιουνίου" ο Πάνος Ζέρβας γράφει ενα σύντομο κείμενο όπου ερμηνεύει πολύ απλά και ξεκάθαρα τα between-the-lines γραμμένα. "Το αν θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε κανονικά τις υποχρεώσεις μας ενώ οι φίλοι και εταίροι μας έχουν επιβάλει οικονομική ασφυξία είναι πρόβλημά μας ως ένα σημείο", καταλήγει. "Από εκείνο το σημείο και πέρα, είναι όλο δικό τους".  Ακολουθεί βέβαια το link με το σχετικό άρθρο.

Αμ' Έπος Aμ' Έργον, κ. Πρωθυπουργέ!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Όμως τα σπουδαία οράματα πρέπει να συνοδεύονται κι από σπουδαιότερες πράξεις -κι ο χρόνος τρέχει βιαστικός και αμείλικτος. Τα λιγοστά μέτρα της «γέφυρας», το ένα πίσω από το άλλο, τελειώνουν και ξοδεύονται, μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει, με το κυβερνητικό έργο να παραμένει ηράκλειο και με τους (συν)εταίρους να παραμένουν εχθρικοί.

Μαξίμου: Σε πολύ καλό κλίμα οι συνεδριάσεις του Brussels Group

real.gr

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ η συνεδρίαση του Brussels Group και όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι συνεδριάσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας.Όπως σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές, οι δυο πλευρές συμφώνησαν την εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων (fact finding) που εκτυλίσσεται στην Αθήνα. Αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Όλα του Τσίπρα δύσκολα

του Άρη Δαβαράκη

Ο υπουργός Οικονομικών – και όχι μόνον αυτός – μοιάζει σαν να έχει καλά κρυμμένα κάποια μυστικά που περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τα μπουμπουνίσει. Μάρτυς μου ο Θεός ελπίζω να κάνω λάθος. Αυτή η αναφορά του στην «ρήξη» δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε άνευ στόχου. Μοιάζει να αναλαμβάνει  έναν ρόλο ο οποίος δεν ταυτίζεται με την γραμμή πλεύσης του πρωθυπουργού.

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υποχρεούμαστε σε υφεσιακά μέτρα»

ThePressProject

«Οι προσπάθειές μας στέφθηκαν με επιτυχία. Έχουμε όλοι την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία. Δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση. Δεν υποχρεούται η Ελλάδα σε νέα υφεσιακά μέτρα. Διαπραγματευόμαστε, αλλά ταυτόχρονα κυβερνάμε. Ήδη νομοθετούμε. Χρέος από κοινού με τους εταίρους η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Το συντομότερο η λίστα των μεταρρυθμίσεων. Δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας».

Ευρώ ή δραχμή;

του Άρη Δαβαράκη

Αυτή η κυβέρνηση εξελέγη με την σημαία της «ευρωπαϊκής αριστεράς» και έχει δεσμευτεί να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να μας πάει στην δραχμή.

Προέχει το έργο της κυβέρνησης

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Εκείνο που τώρα προέχει είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της με αιχμή την επανεκκίνηση της οικονομίας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη λειτουργική ανασυγκρότηση του Δημοσίου. Να παραγάγει έργο και να κριθεί από αυτό. Να κάνει ό,τι χρειαστεί για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Αν δεν κινηθεί η οικονομία, όλα θα είναι πολύ δύσκολα.

Αυτό το αύριο που ξεκινάει σήμερα

του Άρη Δαβαράκη

Ελπίζω πως το βραδάκι της Κυριακής, όχι πολύ αργά, θα έχει φανεί ξεκάθαρα τι θέλει ο κόσμος. Αν έχω ψυχανεμιστεί σωστά την κατάσταση, θέλει τον Τσίπρα αυτοδύναμο.  Θέλει να του δώσει την ευκαιρία να  τολμήσει και να προσπαθήσει να βάλει σε πράξη όλα όσα έχει στο μυαλό του για την πρόοδο αυτού του τόπου –την κοινή μας πρόοδο.

Αποτελέσματα 1 έως 14 από 14.