Αναζήτηση Ετικέτας - ενσυναίσθηση

RSS

Άρθρα

Η αξιοπρέπεια δεν υπάρχει χωρίς την ελευθερία

Συνέντευξη στην Ελεάνα Πανδιά

Στο μεγάλο θαύμα που είναι ο άνθρωπος, ως ο δημιουργός του εαυτού του, το πιο θαυμαστό είναι η ελευθερία του. Αυτή είναι η αξιοπρέπεια (dignitas). Η αξιοπρέπεια, λοιπόν δεν υπάρχει χωρίς την ελευθερία. Η υπεράσπιση της αξίας και της ακεραιότητας του ανθρώπου είναι συνυφασμένη με την υπεράσπιση της ελευθερίας του.

Ο ρόλος του ηγέτη και ο Αλέξης Τσίπρας

του Πάνου Ζέρβα

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ενσαρκώνει την μοναδική ρεαλιστική πιθανότητα για μια εθνική και λαϊκή ηγεσία που θα μπορέσει να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και θα την οδηγήσει στην έξοδο από την απόγνωση. Δεν υπάρχει άλλος ικανός να το κάνει αυτή τη στιγμή.

Τα 7 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι πλούσιοι και επιτυχημένοι άνθρωποι με τους ψυχοπαθείς

Της Μαριαλένας Περπιράκη

Από τις διαπραγματεύσεις κατά την διαδικασία πρόσληψης έως τις προσπάθειες ελέγχου των συναδέλφων τους, οι ψυχοπαθείς καταφέρνουν να ανελίσσονται στις επιχειρήσεις στις οποίες δουλεύουν, συχνά βγάζοντας εκατομμύρια.

Η ικανότητα ενσυναίσθησης είναι ο μόνος καταλύτης

Της Θεοδώρας Παπαδοπούλου

Πόσο μακριά από την πραγματικότητα είμαστε όταν απαιτούμε από τους μαθητές μας να συμπεριφερθούν ‘σωστά’ όταν το ρητό που επικρατεί στην κοινωνία μας είναι ‘ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’;

VIDEO: «Ενσυναίσθηση» και «συμπάθεια»

toportal.gr

Στα Ελληνικά η λέξη ενσυναίσθηση δεν χρησιμοποιείται συχνά. Δεν την ξέρουμε, δεν μας είναι οικεία. Αυτό το βίντεο των τριών λεπτών θα μας ξεκαθαρίσει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο να «νοιώσουμε συμπάθεια» και στην δύναμη της ενσυναίσθησης.

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.