Αναζήτηση Ετικέτας - email Χαρδούβελη

RSS

Άρθρα

Αναζητώντας το χαμένο χρόνο

Του Στάθη Κουβελάκη

Η κυβέρνηση, ο Σύριζα, ο ελληνικός λαός βρίσκονται σήμερα μπροστά σε ένα απλό, στη διατύπωσή του και μόνον, δίλημμα: συνθηκολόγηση ή ρήξη, παράδοση ή ανοιχτό στοίχημα για το μέλλον. Η δεύτερη επιλογή ενέχει...

Η ήρα και το στάρι

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Μπροστά στο ενδεχόμενο εμπλοκής της διαπραγμάτευσης εξαιτίας των αξιώσεων των λεγόμενων τεχνικών κλιμακίων, ο πρωθυπουργός πήρε την υπόθεση στα χέρια του. Στις συναντήσεις με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ έθεσε θέμα επαναβεβαίωσης της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου και επιτάχυνσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας.Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ διεξήχθησαν σε θετικό κλίμα και εκφράστηκε η πολιτική βούληση να βρεθεί λύση. Μια ημέρα μετά, όμως, στο Eurogroup, έγινε προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα και οι πιέσεις εντάθηκαν.

Για ποιόν εργάζεται ο χρόνος;

Του Στάθη Κουβελάκη/thepressproject.gr

Η κυβέρνηση έχει στην ουσία τα χέρια της δεμένα. Δεν θέλει μεν να εφαρμόσει τα περιοριστικά μέτρα για τα οποία πιέζουν οι Ευρωπαίοι, και όντως κατάφερε ως τώρα να τα αποτρέψει, αδυνατεί ωστόσο να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο εκλέχτηκε.

Δεν δικαιούμαστε να ζητήσουμε παράταση μνημονίου

kathimerini.gr

Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό, έχουμε στρατηγική διαπραγματευτική και το κυριότερο δεν έχουμε καμία άλλη δέσμευση πέραν του να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Προς σύγκρουση στο Eurogroup

ThePressProject

Αρνητικός ο Ντάϊσελμπλουμ σε δάνειο-γέφυρα . Ο Γ. Βαρουφάκης στο Eurogroup δεν θα συμφωνήσει σε τίποτα που απορρέει από το προηγούμενο μνημόνιο. Η Ελλάδα περιμένει σκληρή στάση από τους εταίρους της Ε.Ε., αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters."Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους. Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε διότι θα κινδυνέψει να πέσει η κυβέρνηση."

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 5.