Αναζήτηση Ετικέτας - ελπίδα

RSS

Άρθρα

Να εύχεσαι να έχει καλό καιρό

Του Παναγιώτη Φιλιάνου

Να εύχεσαι να έχει καλό καιρό, γιατί εκεί μέσα τώρα έχει βάρκες μ’ ανθρώπους. Και μπορεί να μπερδευτείς και να δεις κάπου ανάμεσα στα μπουλούκια τους, την αδερφή σου ή τον πατέρα σου ή τη μάνα σου. 

Στα νοσοκομεία συχνάζει η «αγιότητα»…

Του π. Λίβυου

Έπασχε φοβερά. Υπέφερε απίστευτα και όμως, δεν μας άφησε ούτε εμένα ούτε τους επισκέπτες που ήρθαν να την δούν να νιώσουμε οίκτο, θλίψη και το σημαντικότερο απογοήτευση. Μας παρηγορούσε αντί να την παρηγορούμε.

Μύθοι 2015

Του Άγγελου Τρωϊάνου

Σήμερα λοιπόν, μετά το αποτέλεσμα των #ekloges2015_round2 και με την δεδηλωμένη, ας προσπαθήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε κάποιους αστικούς μύθους της εποχής μας.

Ο Αλέξης κυρίαρχος, ο λαός κυριαρχημένος

Των Κ. Εφήμερου και Γ.Λιβιτσάνου

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής απέδειξε ότι όλοι παρασυρθήκαμε ερμηνεύοντας το 63% του Όχι. Η συντριπτική ήττα του αντιμνημονιακού μετώπου οφείλει να μας προβληματίσει όλους.

Αθήνα: Τα πρόσωπα πίσω από τη μεταναστευτική κρίση

Της Μαργαρίτας Μαυρομιχάλη

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που ρισκάρουν τη ζωή τους με κάθε κόστος και κολυμπούν στη θάλασσα του Αιγαίου ή καταλήγουν στις ακτές της Σικελίας στοιβαγμένοι σε πλοία που βουλιάζουν;

Μία προσωπική παράκληση

του Γιώργου Θωμαϊδη

Ας μη φέρουμε ξανά τη διαπλοκή σαράντα χρόνων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ας λυπηθούμε όλους όσους έμειναν στην Ελλάδα μας, μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι ένα νέο κόμμα και ένας νέος άνθρωπος θα αναλάβουν μακροπρόθεσμα την εξουσία.

Το δικό μου σκεπτικό

Του Σπύρου Δημητριἀδη

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές θέλω να δημοσιεύσω το δικό μου σκεπτικό. Ήρεμα και χωρίς φανατισμούς. Εμείς εδώ στο fb που μιλάμε, λέμε τα δικά μας, ενίοτε αντιδικούμε πιστεύω ότι είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Ναι ρε Αλέξη...

του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Όχι ρε Αλέξη. Συμπάθα με αν κάνω κάπου λάθος, αλλά, από πραγματικό ενδιαφέρον και μόνο, είναι σα να φαίνεται ότι σου φωνάζει κάποιος από εκεί μακρυά στις Ευρώπες : -Μην πολυκουνάς την αχλαδιά. Τσαντίζονται τα μήλα... Μη με κοιτάς έκπληκτος.

Ζητείται ρεύμα νίκης και «ατζέντα Τσίπρα»

Της Νικόλ Λειβαδάρη

Αυτός ο ανταρτοπόλεμος φθοράς, απ’ τον οποίο απουσιάζουν πλήρως τα ουσιαστικά διακυβεύματα των εκλογών και τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας δεν ευνοεί ούτε την εικόνα, ούτε τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Κρέας Ψάρι και άλλα Φαιδρά κι Αριστερόστροφα…

του Αλέξανδρου Raskolnick

Το πολιτικό κεφάλαιο του Πρωθυπουργού εξαντλείται σε ζητήματα που, τυπικά, δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την επονείδιστη συμφωνία που είναι υποχρεωμένος να αρχίσει να βάζει σε εφαρμογή.

Αυτός ο Αύγουστος θα κρίνει πολλά

Του Νίκου Κωνσταντάρα

Και οι Ελληνες αλλάζουν. Η μελαγχολία και η αγωνία διακατέχουν ολοένα και περισσότερους. Τελείωσαν τα παραμύθια. Οι επιλογές μας είναι ένας δύσκολος, αβέβαιος δρόμος ή η σίγουρη καταστροφή.Ο σημερινός αποσυντονισμός έχει δύο σκέλη. Την απόλυτη διάψευση ότι υπάρχει εύκολη έξοδος από την κρίση· και την απομόνωση και ανασφάλεια που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών.

Η Ελλάδα Πεθαίνει;

του Οδυσσέα Ρούσκα

Εκεί που φτάνουμε και γεμίζουμε το καζάνι με ελπίδα, καπάκι του δίνουμε μια κλωτσιά και ξεπουλάμε την ελπίδα, που με τόσο κόπο μαζέψαμε, στην ημιμάθεια και τον διχασμό.

Αμάν Αλέξη...

του Οδυσσέα Ρούσκα

Γιατί πρέπει να ξαναρχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας. Να ακουμπάμε ο ένας τον άλλον. Να κοιταζόμαστε. Να τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας με αγάπη.Να κλείσουμε την μαυρίλα και τη μιζέρια σε ένα κουτί και να το στείλουμε στον πάτο της κακιάς μας λήθης. Πότε θα πιστέψουμε ξανά στον εαυτό μας και την αλήθεια του καθενός και της καθεμιάς; Πότε θα ελευθερωθούμε από τον «κακό μας τον καιρό»;Πότε θα ξαναγίνουμε άνθρωποι άραγε; Και πάμε στο προκείμενο: Για ποιά πολιτική να μιλήσω, όταν σε αυτή την χώρα δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν και τούτον πια; Mετρημένοι  στα δάχτυλα δυστυχώς.

YOLO Ελλάς 2015

του Λάμπρου Παπαδέα

Ζούμε ένα απίστευτο YOLO που όμοιό του δεν υπάρχει πάνω στη γη.Σε όλη τη γη οι Έλληνες έχουν τη μεγαλύτερη ρευστότητα μετρητών που υπήρξε ποτέ σε λαό στην ανθρώπινη ιστορία.

Άρση εθνικής κυριαρχίας

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Είναι τόσο μεγάλη η ζημιά που έχουν κάνει αθροιστικά οι θυσίες, οι ταπεινώσεις, οι τρώσεις της εθνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για την παραμονή στην ευρωζώνη, ώστε το συνολικό θετικό αποτέλεσμα δικαίως να αμφισβητείται.

Η Γερμανία επιθετική, μα η Ελλάδα ενωμένη

Του Γεώργιου Π. Μαλούχου

Το ποια θα είναι η απάντηση της γερμανοδιοίκητης Ευρώπης σε ότι έγινε και σε ότι πει η Ελλάδα από εδώ και στο εξής, θα το γνωρίζουμε λίαν συντόμως. Πάντως, σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η μεγαλύτερη επιθετικότητα ήρθε και πάλι, όπως συνήθως, από το Βερολίνο.

Η πιο μεγάλη ώρα

του Κωνσταντίνου Παρίσση

Ο Αλέξης έγινε, όπως λέγαν οι παππούδες μας, από αγόρι άντρας μέσα σε μια νύχτα. Όχι μόνο γιατί τόλμησε, αλλά κυρίως γιατί ωρίμασε θεαματικά γρήγορα - και αυτό φάνηκε στη συνέχεια. Το πρώτο, βέβαια, που νίκησε ήταν ο φόβος: τόλμησε...

Χαράς Ευαγγέλια!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Οι Αμερικάνοι βλέπουν στον ύπνο τους τον εφιάλτη του Grexit ως ισοδύναμο με το επεισόδιο της Lehman Brothers πολλαπλασιασμένο επί δέκα ή εκατό, ανάλογα με τα πόσα χάμπουργκερ έχουν χλαπακιάσει πριν κοιμηθούν το προηγούμενο βράδυ και ξυπνούν οι καημένοι μούσκεμα στον ιδρώτα...

Ο Σαρλί και οι άλλοι

Του Νίκου Χατζηνικολάου

Πέντε μήνες πέρασαν από τις στυγερές δολοφονίες της 7ης Ιανουαρίου στο Παρίσι. Ο τηλεοπτικός τους χρόνος τελείωσε προ πολλού. Τι έχει απομείνει, πέρα από τους συγγενείς των θυμάτων, η σκέψη και τα αισθήματα των οποίων δεν ακολουθούν τους κώδικες λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης; Τί συμπεράσματα μπορούν να βγουν τώρα, ήρεμα, μετά τις επιθέσεις στο περιοδικό Charlie Hebdo και στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ στη Βενσέν και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν;

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 66.