Αναζήτηση Ετικέτας - ελληνικό χρέος

RSS

Άρθρα

Κριστίν Λαγκάρντ

Την θέση ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε διαδικτυακή της συνέντευξη. Η Λαγκάρντ είπε πως το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να βασισθεί σε τέσσερις πυλώνες: να διακρίνεται για τους «εφικτούς» (feasible) δημοσιονομικούς στόχους, τις πειστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την επαρκή του χρηματοδότηση και να περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους. Η ίδια ανέφερε πως παρόλο ότι το 2012 υπήρχε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το ΔΝΤ δεν θεωρεί σήμερα το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Κρούγκμαν: Γιατί το ΔΝΤ λέει τη μισή αλήθεια για την Ελλάδα

Του Πωλ Κρούγκμαν

Ακόμα και αν επιρρίψει κανείς τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία οικονομική ανάλυση που να λέει πως μερικοί μήνες κακής διακυβέρνησης μπορούν να βλάψουν μια για πάντα τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας

Ευρώ η δραχμή δεν έχει πια καμιά σημασία: Ωρα για Δημοψήφισμα!

του Άρη Δαβαράκη

Το δημοψήφισμα είναι η πιο δημοκρατική λύση – και προσωπικά σφίγγω το χέρι του Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να μας ρωτήσει αν θέλουμε να δεχθούμε τις προτάσεις των «εταίρων» μας ή αν ΔΕΝ θέλουμε.

Ας τους ταράξουμε στη νομιμότητα!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Είναι καιρός να μάθουμε επιτέλους όλοι μας, ποιες ήταν οι αιτίες της δημιουργίας του ελληνικού χρέους και πού ξοδεύτηκαν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που τώρα μας λένε ότι είναι καλύτερα να τα χρωστάμε στο διηνεκές. Στο κάτω-κάτω της γραφής, δικαιωμά μας!

Κρούγκμαν προς Γερμανία: Δείτε την πραγματικότητα!

tvxs.gr

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά στο ελληνικό τεστ. Πολλοί πιστεύουν πως τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από το ξέσπασμα της κρίσης και μετά, χρησιμοποιήθηκαν για να επιδοτήσουν τις δαπάνες.Όμως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων πήγαν για να πληρωθούν τόκοι και κεφάλαιο του χρέους.

Η Ευρώπη περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ

του Χρήστου Λαδά

Η Ευρώπη λοιπόν μάλλον εξυπηρετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή. Ίσως την βολεύει, φαίνεται να την εξυπηρετήσει στην πολιτική της διαμάχη απέναντι στην Γερμανική πολιτική ενώ το διακύβευμα είναι ελεγχόμενο.

Η πιθανόν μεγάλη ευκαιρία του κ. Τσίπρα

Του Μιχάλη Κονιόρδου

Η ιστορική συγκυρία έχει αναδείξει τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικό παράγοντα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής και με την ιδιότητά του  ως υποψηφίου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στις γενεές φαίνεται περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο.

Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8.