Αναζήτηση Ετικέτας - ελληνική κρίση

RSS

Άρθρα

Άνγκελα Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ  πρόσωπο της χρονιάς (Person of the Year) για το ΤΙΜE magazine. Τίτλος: «Καγκελάριος του ελεύθερου κόσμου». Και:  «Ντε φάκτο ηγέτιδα μιας ηπείρου»…

Ο Σόιμπλε, ο ΣΥΡΙΖΑ, το νέο μνημόνιο και τα γερμανικά αεροδρόμια της Ελλάδας

Του Γεωργίου Π.Μαλούχου

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και πιθανότατα και πέρα από αυτήν: να εκχωρηθεί δηλαδή με μία πράξη το σύνολο της αεροπορικής υποδομής μιας χώρας – έστω πλην της πρωτεύουσας.

Guardian: Το τέλος του καπιταλισμού έχει αρχίσει

Του Πολ Μέϊσον

Χωρίς να το έχουμε καταλάβει, μπαίνουμε στην μετακαπιταλιστική εποχή. Στο επίκεντρο της γενικότερης αλλαγής που έρχεται είναι η τεχνολογία των πληροφοριών, νέοι τρόποι εργασίας και η κοινόχρηστη οικονομία.

Σχέδιο απεμπλοκής με εξάμηνη παράταση

tvxs.gr

Σύμφωνα με πηγές από την Κομισιόν, η λύση που έχει τις ισχυρότερες πιθανότητες να προκριθεί εν όψει της συνόδου κορυφής της Δευτέρα είναι να δοθεί παράταση στο ισχύον πρόγραμμα έως το τέλος του έτους, με ρητή πρόβλεψη κάλυψης όλων των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας για την αποπληρωμή δανείων το επόμενο εξάμηνο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί, εξίσου ρητά, ότι ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους προωθείται μια δεσμευτική «κατ' αρχήν συμφωνία» για ελάφρυνσή του.

Αυξάνει η πίεση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα

ThePressProject

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, επιβεβαίωσε πως υπάρχει «Plan B» για την Ελλάδα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες του συγκεκριμένου σχεδίου. Ο Ράις δήλωσε ότι μπορεί η επιθυμία του ΔΝΤ να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά υπάρχουν στο τραπέζι και άλλα σενάρια που εξετάζονται, καθώς αυτό που μετράει είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας. «Είμαστε ευέλικτοι. Κοιτάμε όλες τις επιλογές. Αλλά θέλουμε να φθάσουμε στους στόχους του προγράμματος που έχουν συμφωνηθεί».

Ένα indie τραγούδι για την ελληνική κρίση

tvxs.gr

Το τελευταίο τραγούδι των Arcade Fire λέγεται «Clean Monday» με τον τίτλο να παραπέμπει ξεκάθαρα στην Καθαρά Δευτέρα και τους στίχους να αφορούν την ελληνική κρίση. Στο άρθρο του που συνοδεύει το τραγούδι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης ενώ εκφράζει τη συμπάθειά του στο Έλληνα υπ. Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη...

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.