Αναζήτηση Ετικέτας - Έλληνες

RSS

Άρθρα

Ανίδωτη Ειδομένη

Του Παντελή Μπουκάλα

Επειδή λοιπόν στις 17 Δεκεμβρίου αρχίζει στο Στάδιο του Τάε Κβον Ντο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κικ Μπόξινγκ - και οι μετανάστες πρέπει να φύγουν...

Οι μεγάλες προφητείες

Της Ξένιας Κουναλάκη

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών πιστεύει ακράδαντα ότι ο μισός γυναικείος πληθυσμός, της Ντόρας Μπακογιάννη συμπεριλαμβανομένης, είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί του.

Το Κράτος του Μίσους

του Γιώργου Θωμαϊδη

H αρχή της επείγουσας λύσης, για όποιον είναι σε απόσταση από το πένθος, όπως ένας (ειδικευόμενος) ψυχίατρος, είναι η απεικόνιση του επείγοντος προβλήματος. 

Η νομοτέλεια της παρακμής

Του Χρήστου Γιανναρά

Ναι, η σημερινή Ελλάδα δεν εκφράζεται με τον Καβάφη. Εκφράζεται με τον Λάνθιμο. Μεταπρατικά. Συντηρείται με δάνεια. Οχι ως πραγματικότητα. Φιλοδοξεί να παράγει μόνο εντυπώσεις, πομφόλυγες.

Αχ, βρε Κάιζερ Φραντς

Της Νίκης Θεσσαλού

Προφανώς η VW ήταν ανίκανη να πουλήσει χωρίς απάτη καθαρούς κινητήρες ντίζελ, προφανώς η Γερμανία ήταν ανίκανη να πάρει δίχως λάδωμα την κορυφαία διοργάνωση του ποδοσφαίρου.

Ο Νάρκισσος σήμερα είναι παντού...

Της Γιούλη Επτακοίλη

Από τις «Μεταμορφώσεις» του Οβιδίου: ένας πανέμορφος, νέος Ελληνας ερωτεύεται το είδωλό του, μαραζώνει από τον πόθο του που δεν εκπληρώνεται και επιλέγει να αυτοκτονήσει. Στη θέση του φυτρώνει ο νάρκισσος.

Καλώς ήρθατε στο Greeks Gone West:Reloaded

Του David D. Pearce*

Ο Πρἐσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα  David D. Pearce γράφει για την σειρά  Greeks Gone West, που προβάλλει βίντεο-ιστορίες από σπουδαίες προσωπικότητες Ελλήνων που διαπρέπουν στις ΗΠΑ.

The Tsipras paradox

του Χρήστου Λαδά

Η κοινωνία δεν πείθεται, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, ότι ο Τσίπρας κατέστρεψε την Ελλάδα και την οικονομία σε 6 μήνες όπως βάλθηκαν πάλι να φωνάζουν αυτοί που την κατέστρεψαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Η προεκλογική παράσταση

Του Κώστα Ιορδανίδη

Οι θιασώτες του «ευρωπαϊκού ιδεώδους», με τις μονότονες διακηρύξεις της πίστεώς τους στο ευρώ, απλώς ενισχύουν τον ευρωσκεπτικισμό.

Μήπως για εμάς η λύση είναι η παιδεία;

του Χρήστου Λαδά

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι ο γάμος μεταξύ των ομοφυλόφιλων είναι νόμιμος: "Οι ομοφυλόφιλοι ζητούν ίση αξιοπρέπεια στα μάτια του νόμου".

Το σύνδρομο του ευρώ

Του Αντώνη Ανδρουλάκη

Η μνημονιακή 6ετία κατεδάφισε, μεταξύ πολλών άλλων και, ένα ολόκληρο σύστημα από βεβαιότητες που είχε εγκαθιδρυθεί στο συλλογικό ψυχισμό των νεοελλήνων της μεταπολίτευσης.

Αυτός ο Αύγουστος θα κρίνει πολλά

Του Νίκου Κωνσταντάρα

Και οι Ελληνες αλλάζουν. Η μελαγχολία και η αγωνία διακατέχουν ολοένα και περισσότερους. Τελείωσαν τα παραμύθια. Οι επιλογές μας είναι ένας δύσκολος, αβέβαιος δρόμος ή η σίγουρη καταστροφή.Ο σημερινός αποσυντονισμός έχει δύο σκέλη. Την απόλυτη διάψευση ότι υπάρχει εύκολη έξοδος από την κρίση· και την απομόνωση και ανασφάλεια που προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών.

Ανταρτοπόλεμος, αλλά πώς;

του Αλέξανδρου Raskolnick

Κραυγάζουμε συνθήματα και αναθέματα, τώρα που δεν είναι η ώρα για κραυγές αλλά ώρα για περισυλλογή και ανασύνταξη δυνάμεων -κι αν τα περισσότερα όπλα κατατέθηκαν στη διάρκεια του περασμένου εξαμήνου, θα είναι η δειλία και η διχόνοια που θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, στις επόμενες ζοφερές μέρες που ζυγώνουν, καθώς το τρίτο και μακρύτερο από τα μαρκούτσια θ’ αρχίσει να βιάζει παρά φύσιν την κοινωνία μας "εδω και τώρα"...

YOLO Ελλάς 2015

του Λάμπρου Παπαδέα

Ζούμε ένα απίστευτο YOLO που όμοιό του δεν υπάρχει πάνω στη γη.Σε όλη τη γη οι Έλληνες έχουν τη μεγαλύτερη ρευστότητα μετρητών που υπήρξε ποτέ σε λαό στην ανθρώπινη ιστορία.

Αλεν Φράνσες

Συνέντευξη του Αμερικανού ψυχίατρου, καθηγητή και ψυχαναλυτή Άλεν Φράνσες στην "Καθημερινή" και την Μαριαλένα Σπυροπούλου, με τίτλο "H θεραπευτική ισχύς της αγάπης". Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, must read,  με ανοιχτούς ορίζοντες...

Απάντηση-Ερώτηση

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Η Κυβέρνηση είναι στην απίστευτα δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσει ΠΩΣ προτείνει ένα πρόγραμμα, που είναι πιο επώδυνο από αυτό που πρόσφατα απέρριψε η ίδια Κυβέρνηση.

Ελλάδα: Οι λόγοι ενός γαλλικού πάθους

Του Etienne Balibar*

«Όπως οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έτσι και οι Γάλλοι είναι υπέρ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αλλά το θέλουν διαφορετικό». Αυτό υπογραμμίζει ο Γάλλος φιλόσοφος Ετιέν Μπαλιμπάρ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα «Liberation». Ο Τσίπρας ξεκαθάρισε σαφώς ότι ο στόχος του δεν είναι το τέλος της Ευρώπης.

Το ΟΧΙ που τρίτωσε: ΄(18)21 - ΄(19)40 - ΄(20)15

Του Μέτοικου/ThePressProject

Βραχυπρόθεσμα, το μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο του πρωθυπουργού δεν είναι το ΟΧΙ του λαού καθεαυτό, αλλά η κατάρρευση του εσωτερικού αντιπολιτευτικού μετώπου την οποία προκάλεσε.Οι κυνικοί 'εταίροι' μας γνωρίζουν πια, ότι εκτός από τα 'κουκιά' τα οποία λείπουν από την βουλή, δεν υπάρχει η κοινωνική πλειοψηφία που απογοητευμένη από τον Αλέξη Τσίπρα θα τον ανέτρεπε.

Η Γερμανία επιθετική, μα η Ελλάδα ενωμένη

Του Γεώργιου Π. Μαλούχου

Το ποια θα είναι η απάντηση της γερμανοδιοίκητης Ευρώπης σε ότι έγινε και σε ότι πει η Ελλάδα από εδώ και στο εξής, θα το γνωρίζουμε λίαν συντόμως. Πάντως, σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, η μεγαλύτερη επιθετικότητα ήρθε και πάλι, όπως συνήθως, από το Βερολίνο.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 55.