Αναζήτηση Ετικέτας - ελευθερία λόγου

RSS

Άρθρα

Αποψη: Η «νίκη» του Ερντογάν

Του Αθανασίου Έλλις

Καλά θα κάνει ο Ερντογάν να μην υποκύψει στη μέθη της εσωτερικής επιτυχίας. Η συνέχεια δεν διαγράφεται εύκολη. Ο λαός είναι διχασμένος. Η κοινωνική γαλήνη απειλείται. 

Η πορνογραφία δείχνει πώς θα είναι το τέλος του κόσμου

του Κρις Χέτζες/μετάφραση: Δημήτρης Ιωάννου

Οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι», τόσο το βιβλίο όσο και η ταινία, είναι μια αποθέωση του σαδισμού που διαπνέει την αμερικανική κουλτούρα και βρίσκεται στην καρδιά της πορνογραφίας και του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού. Εξωραΐζει την πραγμοποίηση των γυναικών. Και, στην ουσία, προασπίζει έναν κόσμο κενό από συμπόνια, ενσυναίσθηση και αγάπη.

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει τη «θετική διαφορά»

Η Σάρα Πάρκιν μιλάει στην Ελιάνα Βουτσαδάκη

Συνέντευξη της Σάρα Πάρκιν στην Ελιάνα Βουτσαδάκη: Για ένα βιώσιμο όραμα στην Ελλάδα, την εμπειρία του 1989, του Ν. Μαντέλα, των Εργατικών, την αναγκαία αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική στην κατεύθυνση μιας «αξιοβίωτης ζωής»

Ποιανού παιδί είναι αυτός ο άντρας;

Της Μάρθας Αυγήτα

Αυτή η μαγκιά σας πονάει και θέλετε να του χώσετε σωληνάκια με το ζόρι, δήθεν για να σωθεί η ζωή του όταν ο ίδιος έχει επιλέξει να ρισκάρει να την χάσει. Και αυτό σας τρομάζει, ανθρωπάκια. Γιατί ένα 20χρονο πολεμάει όσο δεν θα μπορούσατε όλοι εσείς μαζί. Πολεμάει για τον ίδιο, για τους πρόσφυγες στο Σύνταγμα, για τη σύνταξη της μάνας σου, για τις σπουδές της κόρης σου, για τον νεκρό φίλο του, για την ελευθερία και την δικαιοσύνη.

Ποια διάλεξη θέλετε να αναγνώσω σήμερα;

του Γιώργου Αγγελόπουλου

Η υπέρβαση της ανθρωπιστικής κρίσης και η αντιμετώπιση της ολιγαρχίας των κρατικοδίαιτων εργολάβων και των ΜΕGάλων καναλιών θα επιτευχθεί σε συνθήκες πλήρους σεβασμού της δημοκρατίας. Κανείς, σε αυτόν τον τόπο, δεν πρόκειται να ξαναρωτήσει «ποια διάλεξη θέλετε να αναγνώσω σήμερα;».

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 5.