Αναζήτηση Ετικέτας - εκλογές 20 Σεπτεμβρίου

RSS

Άρθρα

Ευχή για το 2016: Να κρατηθούμε όρθιοι

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το δημοψήφισμα κορύφωσε τον ενθουσιασμό των πολιτών και τους έκανε συμμέτοχους μιας τιτάνιας προσπάθειας. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Όπως θα μείνει και η 17ωρη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου και η ανακοίνωση της «ήττας» την επομένη.

Θεάματα αντί Άρτου

του Αλέξανδρου Raskolnick

Όπως και να έχουν τα πράγματα κι ανεξάρτητα από την σιωπηρή απόρριψη τους πολιτικού συστήματος, η λαϊκή σοφία έβγαλε από την κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου του σωτήριου έτους μας, του 2015 το καλύτερο αποτέλεσμα.

Υπέρβαση ή πολιτική αυτοκτονία για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ;

Του Γιάννη Σιδηρόπουλου

Η απόλυτη αυτοκτονία θα ήταν να ενδώσει στις πιέσεις για την «ανάγκη» συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, τεχνοκρατών, οικουμενικής ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο σχήμα όσων ονειρεύονται ένα νέο ’89 για να σταματήσουν τον χρόνο.

Άλλο Μαξίμ κι άλλο Μαξίμου

Του Θανάση Καρτερού

Κοινό πρόγραμμα του βαριετέ –θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου- για να μην μπορεί να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το δικό του πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε -ακόμα- από τον Τσίπρα, αλλά αν μπορούσαμε να του κόψουμε ένα πόδι; Ή και δύο;

Υπάρχει plan B: το "δεύτερη φορά Αριστερά"!

Του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Η "δεύτερη φορά Αριστερά"  θα πυροδοτήσει μια οριστική πορεία ανατροπής των συσχετισμών στην ΕΕ - αυτό είναι και το μόνο πραγματικό και βιώσιμο plan B! Οι εκλογές την Κυριακή έχουν λοιπόν καθοριστική σημασία.

Γιατί δε θέλω συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Του Φώτη Νἀκου*

Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα κριθεί όχι μόνο αν εφάρμοσε σωστά ή όχι το μνημόνιο 1, το μνημόνιο 2 και τώρα το μνημόνιο 3 που ψηφίστηκαν στην ελληνική βουλή, αλλά και μια κυβέρνηση, που θα προχωρήσει νομοθετικό έργο...

Χωρίς αντιπολίτευση

Του Απόστολου Διαμαντή

Αυτό το μεταπρατικό κοινωνικό μπλοκ, που στήριξε την εξουσία του στην ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τώρα αποτελεί βαρίδι, εμπόδιο στην υποχρεωτική αλλαγή που απαιτούν οι δανειστές: άνοιγμα του ανταγωνισμού, ελευθερία στην αγορά, μεταρρυθμίσεις που ακυρώνουν τις πελατειακές σχέσεις, αποφασιστικές ιδιωτικοποιήσεις.

Θα περάσουν από πάνω μας όλοι οι τροχοί...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Μια τελευταία διαπίστωση, που μετρώντας τα κουκιά την κάνουμε έντρομοι, είναι ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα "παπαδημοκρατία". Ακριβώς εκεί που ήθελαν οι (συν)εταίροι μας από την αρχή, δηλαδή! Έτσι, πιθανολογείται ότι η εθνική μας ήττα αναμένεται να ολοκληρωθεί την επαύριο των επικείμενων εκλογών...

Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8.