Αναζήτηση Ετικέτας - εξουσία

RSS

Άρθρα

Ευχή για το 2016: Να κρατηθούμε όρθιοι

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το δημοψήφισμα κορύφωσε τον ενθουσιασμό των πολιτών και τους έκανε συμμέτοχους μιας τιτάνιας προσπάθειας. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Όπως θα μείνει και η 17ωρη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου και η ανακοίνωση της «ήττας» την επομένη.

Υπομονή, το παλαιό καταρρέει

Του Χρήστου Γιανναρά

Πολιτική ραχοκοκαλιά είχε ο Χαρίλαος Τρικούπης, που έφτιαξε σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που πέτυχε τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης της χώρας...

Η πολιτική επανάσταση των «απολιτίκ»

Του Δήμου Ιωακείμ

Το Μνημόνιο 3 είναι οικονομικά καταστρεπτικό και αναμφίβολα οδηγεί σε κλιμάκωση της κοινωνικής ερήμωσης, που ο Ελληνικός λαός ζει έντονα τα τελευταία έξι χρόνια.

Το Κράτος του Μίσους

του Γιώργου Θωμαϊδη

H αρχή της επείγουσας λύσης, για όποιον είναι σε απόσταση από το πένθος, όπως ένας (ειδικευόμενος) ψυχίατρος, είναι η απεικόνιση του επείγοντος προβλήματος. 

Κάνοντας την παρατυπία, ευκαιρία

του Γιώργου Θωμαϊδη

Είναι ανάγκη να αλλάξει το πρότυπο λειτουργίας του κράτους μας ακριβώς για να διακοπεί η κυκλική και εντεινόμενη ανα-μετάδοσή της (πολιτικής διαφθοράς) στις επόμενες γενιές κυβερνητών αλλά και στον πληθυσμό της χώρας.

Διπλό αδιέξοδο στην Τουρκία

Του Γιώργου Καπόπουλου/ethnos.gr

Ενδεικτικές της απομόνωσης του Ερντογάν είναι οι αποστάσεις που κρατούν απέναντί του η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ αλλά και η Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα: Στην όποια πολιτική συμβιβαστική λύση στη  Συρία δεν υπάρχει ρόλος και θέση για την Τουρκία.

TPP το «Υπερ-Μυστικό»

netnews.eu

TPP το «Υπερ-Μυστικό». Οχι το ΤΡΡ του Εφήμερου, την Εμπορική Συμφωνία του Διά-Ειρηνικού (Ωκεανού) για την οποία έχετε ακούσει ελάχιστα και κανένα Μέσο Μαζικής Προπαγάνδας δεν αναφέρει τίποτε, ενώ βοά το ιντερνέτ; Στις 22 Απριλίου, η οικονομική επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ πέρασε νομοθεσία η οποία εντατικοποιεί τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου γνωστή ως Trans Pasific Partnership (TPP ).

Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας: Κρατικοδίαιτος συνδικαλισταράς τραμπουκίζει κόσμο live

Posted by: thecurlysue

Ένας Ελληνάρας συνδικαλιστής μπουκάρει σε δημόσια υπηρεσία σα να του ανήκει, και αρχίζει να τραμπουκίζει τους υπαλλήλους που αψήφησαν την απεργία του και πήγαν για δουλειά, απειλώντας τους ότι θα τους πετάξει έξω. Υστερία, φωνές, ύβρεις, αυταρχισμός...

Νέος ΣΥΡΙΖΑ ή μια ακόμα άσκηση ματαιοπονίας;

του Πάνου Ζέρβα

Τι αξίζει σήμερα ή στο ορατό μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα; Πιθανότατα ούτε καν όσο αποτιμήθηκε η πολιτική αξία των λαφαζαναραίων. Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του…

Μία προσωπική παράκληση

του Γιώργου Θωμαϊδη

Ας μη φέρουμε ξανά τη διαπλοκή σαράντα χρόνων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Ας λυπηθούμε όλους όσους έμειναν στην Ελλάδα μας, μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι ένα νέο κόμμα και ένας νέος άνθρωπος θα αναλάβουν μακροπρόθεσμα την εξουσία.

Άλλο Μαξίμ κι άλλο Μαξίμου

Του Θανάση Καρτερού

Κοινό πρόγραμμα του βαριετέ –θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου- για να μην μπορεί να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το δικό του πρόγραμμα. Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε -ακόμα- από τον Τσίπρα, αλλά αν μπορούσαμε να του κόψουμε ένα πόδι; Ή και δύο;

Απολογισμός

της Αθηνάς Τζολάκη

Υποστηρίζω τις δικές μου διαπιστώσεις και απόψεις (ένθερμη φίλη της Ευρώπης,  και  καθόλου Σύριζα, ευτυχής όμως που δύναμαι να το εκφράσω) καταναλώνοντας  έτσι πολύ ενέργεια που τελικά την στερώ από την δημιουργικότητα.

Η "αριστερη πλατφόρμα" ως "Λαϊκή Ενότητα"

του Χρήστου Λουτράδη

Σαφέστατα η παραμονή στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, υπό αυτή την κυβερνητική μορφή ήταν ανέφικτη για τον ίδιο και αναποτελεσματική για την κοινωνία και την οικονομία. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον κυνισμό που εμπεριέχει  αυτή η πολιτική πράξη.

Τα δύο σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο

Του Κωνσταντίνου Ζούλα

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας γράφει στην "Καθημερινή" τους λόγους για τους οποίους πιστεύει πως πάμε για εκλογές αμέσως μετά τον καυτό Αύγουστο, στίς 13 ή στις 20 Σεπτεμβρίου. Που σημαίνει οτι θα κολυμπάμε μέσα σε μια περίοδο επειγόντως προεκλογική...

Is There Any Alternative?

του Γιάννη Μακριδάκη

Ένας ένας, όπως αποδείχτηκε, οι πολιτικοί και τα κόμματα που μπαίνουν στο παιχνίδι της εξουσίας, αποδέχονται αργά ή γρήγορα, άλλοι εύκολα και άλλοι κάπως αντιστεκόμενοι μέχρι να λυγίσουν, τον καπιταλιστικό μονόδρομο.

Είμαστε ναυαγοί

του Άρη Δαβαράκη

Η απόσταση ανάμεσα στο ουσιώδες και αυτό που ζούμε σαν κοινό τόπο είναι από εδώ ως την αιωνιότητα. Λέμε συνεχώς ψέματα, μας λένε συνεχώς ψέματα, αποδεχόμαστε το ψέμμα σαν κοινωνική συνθήκη ικανή να μας προφυλάξει από τα χειρότερα.

Λίγες απλοϊκές σκέψεις και μερικές ευσεβείς επιθυμίες

της Αθηνάς Τζολάκη

Αυτές τις μέρες της έντασης, αλλά και πριν, είδα πολύ λιγότερους ιστορικούς, κοινωνιολόγους, φιλόσοφους, από ότι θα ήθελα στο δημόσιο λόγο, όχι για να μας προσφέρουν πακετάκι τις  ακαδημαϊκές απόψεις τους αλλά για να δώσουν βάση σε διαλόγους,  βάση σε σκέψεις νηφάλιες που αναζητούν την πεφωτισμένη ισορροπία.  Η ένταση θα μου πείτε γεννά πάθη, λογικό και αναμενόμενο, γεννά σάτιρα που εκτονώνει, γεννά κακίες και ανοησία, συμμαχίες εξ ανάγκης και συγκρούσεις,

Αλέξη, τώρα ή ποτέ!

του Χαρίτωνα Χαριτωνίδη

Αν δεν πάρεις ΤΩΡΑ το σκάλπ των Γερμανών, αύριο οι Γερμανοί θα σου πάρουν το κεφάλι. Άκου λοιπόν, εμένα, τον άσχετο, τι πρέπει να κάνεις!

Όχι, Ναι, Πόλεμος και Ειρήνη

του Μάκη Μαλαφέκα

Στη διάρκεια της πεντάμηνης διαπραγμάτευσης, ο Τσίπρας συναναστράφηκε τόσο κοντινά τους συνομιλητές του που ίσως έφτασε να πιστέψει ότι είναι και κανονικοί άνθρωποι. Που, φυσικά, δεν είναι...Τα πρωτοσέλιδα του Πρώτου Αίματος, τα ουρλιαχτά του Σκάι και τα χρυσελεφάντινα τσόκαρα του Μένουμε στον Έκτο δεν θα νικήσουν. Ενδέχεται όμως να εξουσιάσουν και πάλι, με περισσότερο μένος από ποτέ. Τώρα ξέρουμε.  

Ο όχι και τόσο ξεχωριστός κ. Τατσόπουλος

Του Martin Eden

Ο κ. Τατσόπουλος άρχισε σταδιακά να καθιερώνεται στους δέκτες μας, στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, ως στοχαστής και έγκριτος δημοσιολόγος, εκπροσωπώντας και εκφράζοντας τις ψευδοπροοδευτικές απόψεις της καλής κοινωνίας, χρησιμοποιώντας παράλληλα και μία προκλητικότητα που τον βοηθούσε να επιβεβαιώσει την αντισυστημική και περιθωριακή ταυτότητα του.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 45.