Αναζήτηση Ετικέτας - δραχμή

RSS

Άρθρα

Προς την τελική πράξη του δράματος...

Του Θανάση Μαυρίδη

Αυτή την στιγμή παίζεται ένα άθλιο παιγνίδι σε βάρος της χώρας με στόχο να επιβιώσει το παλαιό πολιτικό σύστημα. Ο δρόμος αυτός οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην δραχμή.

Οι προδότες, οι ήρωες και η δραχμή

Του Παναγιώτη Ι. Ξυδώνα

Οι ένθερμοι υποστηρικτές της δραχμής, χωρίς να έχουν να παρουσιάσουν καν ένα ενδελεχές εναλλακτικό σχέδιο, εστιάζουν μόνον στο αδιέξοδο της εξόδου από το ευρώ. Δεν μας είπαν ποτέ, ποια παιδεία θέλουν, ποια δικαιοσύνη και ποιο κράτος.

Interview-3

του Άρη Δαβαράκη

Από την εποχή του Καποδίστρια και των δολοφόνων του, των Μαυρομιχαλαίων, την ζούμε αυτήν την πίκρα. Ποτέ δεν γίναμε κράτος. Είμαστε πάντα στα χέρια κάποιας ισχυρής οικονομικής ολιγαρχίας.

Το δικό μου σκεπτικό

Του Σπύρου Δημητριἀδη

Δέκα μέρες πριν τις εκλογές θέλω να δημοσιεύσω το δικό μου σκεπτικό. Ήρεμα και χωρίς φανατισμούς. Εμείς εδώ στο fb που μιλάμε, λέμε τα δικά μας, ενίοτε αντιδικούμε πιστεύω ότι είμαστε καλά ενημερωμένοι.

Γερμανοί και στερεότυπα

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Όχι, οι «Γερμανοί» γενικώς δεν είναι Ναζί, δεν είναι ανθέλληνες, δεν γουστάρουν όλοι την Μέρκελ και τον Σόϋμπλε, δεν θεωρούν τους Έλληνες συλλήβδην «τεμπέληδες». Γενικώς η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν είναι το κέντρο και ο ομφαλός της γης, «αεί παίδες» Έλληνες.

Θέλει ή δεν θέλει δραχμή ο Λαφαζάνης;

Του Δημήτρη Ραπίδη

Τόσο ο Στρατούλης όσο και ο Ήσυχος είναι ξεκάθαροι σε συνεντεύξεις τους ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι απαραίτητος όρος για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της. Εκείνο που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι αν όλοι τους στο κόμμα ακολουθούν την ίδια γραμμή ή ο καθένας ξεχωριστά αναπτύσσει την δική του ατζέντα.

Η "αριστερη πλατφόρμα" ως "Λαϊκή Ενότητα"

του Χρήστου Λουτράδη

Σαφέστατα η παραμονή στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, υπό αυτή την κυβερνητική μορφή ήταν ανέφικτη για τον ίδιο και αναποτελεσματική για την κοινωνία και την οικονομία. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον κυνισμό που εμπεριέχει  αυτή η πολιτική πράξη.

Εκλογές

του Άρη Δαβαράκη

Σημασία έχει πως απέτυχαν. Και καλά θα κάνει ο Τσίπρας να μην αργοπορήσει με τις εκλογές, να γίνουν κι’ αυτές, να κλείσει ο κύκλος, να πάμε γι άλλα δυνατά και αποφασιστικά. Τώρα. Να μην αναβάλλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα, μου έλεγε ο πατέρας μου. Εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Να καθαρίσει το τοπίο, να φύγουμε.

Αυγουστιάτικη Απόγνωση

του Αλέξανδρου Raskolnick

Τις προάλλες στην παραλία, κρυφάκουγα ένα τεχνίτη που μιλούσε στο τηλέφωνο και παραπονιόταν ότι με τα capital controls, έχει παγώσει η εισαγωγή βιδών και επειδή δεν είχε απόθεμα, δεν μπορούσε να μοντάρει και να εκτελέσει μια παραγγελία του. Ούτε βίδα, βρε! Ούτε βίδα δεν παράγομε!

Δραχμή: Δεν είναι στραβός ο γιαλός!

Του Δημήτρη Μάρδα

Ο Δημήτρης Μάρδας με άρθρο του στο tvxs υποστηρίζει την προσπάθεια παραμονής στο ευρώ και απομυθοποιεί την επιλογή της δραχμής...

Η Αριστερά της δραχμής

Του Γιώργου Π. Τερζή

Η δραχμή ως εναλλακτικό σενάριο αποτελεί το επιχείρημα που η ελληνική Αριστερά, στην κατά ΣΥΡΙΖΑ εκδοχή της, απέφευγε να χρησιμοποιήσει.

Επιπόλαιος, καλόκαρδος, εγωπαθής, αθώος Βαρουφάκης

του Άρη Δαβαράκη

Ο Βαρουφάκης λοιπόν είναι ένας καλός, έξυπνος, χρήσιμος άνθρωπος με ισχυρότατο «εγώ» αλλά όπως είπε και ο Τσίπρας διακριτικότατα «μπορεί να μην κάνει για πολιτικός». Μέχρι εκεί όμως. «Εθνικές προδοσίες» και άλλες ανοησίες περιττεύουν και γελοιοποιούν αυτούς που τις κατασκευάζουν και τις υποστηρίζουν στα ΜΜΕ (τα λεγόμενα και «συστημικά»).

YOLO Ελλάς 2015

του Λάμπρου Παπαδέα

Ζούμε ένα απίστευτο YOLO που όμοιό του δεν υπάρχει πάνω στη γη.Σε όλη τη γη οι Έλληνες έχουν τη μεγαλύτερη ρευστότητα μετρητών που υπήρξε ποτέ σε λαό στην ανθρώπινη ιστορία.

Δεν είμαστε 36% αριστεροί

του Άρη Δαβαράκη

Δεν πάει άλλο έτσι. Θα χρειαστεί ομοψυχία, θα χρειαστούν θυσίες – και όποτε ξαναγίνουν εκλογές και τις ξανακερδίσει ο Τσίπρας θα πρέπει να είναι σαφές για όλους εμάς που θα τον ξαναψηφίσουμε ότι μαζί του δεν κερδίζει και η νοοτροπία του Λαφαζάνη, της Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή. Τον Τσίπρα εμπιστευόμαστε.

Παράλληλο Νόμισμα: Τι σημαίνει και ποιες είναι οι καταστροφικές συνέπειές του

Του Δημητρίου Γκιόκα

Η είδηση ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών κ. Βαρουφάκης προετοίμαζε σταδιακή μετάβαση στη δραχμή, τη στιγμή μάλιστα που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους βρισκόταν στην πιο κρίσιμη καμπή της, προκάλεσε αμηχανία,οργή και έκπληξη.

Ένας Ευρωπαίος πρωθυπουργός

του Άρη Δαβαράκη

Για ώρα προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει τον Τσίπρα τόσο διαφορετικό. Μου βγήκε αυθόρμητα. Είναι ο πρώτος πραγματικά Ευρωπαίος πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα.

Πως θα φτάσουν οι δραχμές στα χέρια μας

Του Βασίλη Παζόπουλου

Εδώ που έχουμε φτάσει η δραχμή είναι το μέτριο σενάριο. Το κακό σενάριο είναι να είμαστε στο ευρώ και να μείνουν κλειστές οι τράπεζες χωρίς τα χρωματιστά χαρτάκια που λέγονται χαρτονομίσματα.

«Τι να το κάνω το δίκιο μου»

Του Κωνσταντίνου Πουλή

Η κυβέρνηση σπατάλησε το «ιερό όπλο» του δημοψηφίσματος - λες και χρειαζόμασταν δημοψήφισμα για να πούμε ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις.

Και τι καταλάβαμε μ' αυτήν την ιστορία;

της Νάντιας Κατσαρού

Τελικά δεν πλαδαρέψαμε και τόσο. Ή ίσως πλαδαρέψαμε τόσο όσο χρειάζεται ώστε να φοβόμαστε την επιστροφή στον Σαμαρά περισσότερο από την επιστροφή στη δραχμή.Αυτό το δημοψήφισμα απέδειξε πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται, άρα και οι απειλές για χάσιμο χρήματος στον άφραγκο δεν πιάνουν. Κάποιοι βέβαια, οι «πάση θυσία στο ευρώ» ίσως θα μπορούσαν να την κάνουν επιτέλους τη ρημάδα τη θυσία στο βωμό του. Από τα δικά τους, γιατί εμείς δώσαμε...

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 53.