Αναζήτηση Ετικέτας - δουλεία

RSS

Άρθρα

Πόσο δύσκολη είναι η πραγματική ελευθερία;

Της Αλεξίας Ζερβούδη

Έχασα την ελευθερία μου όταν συμβιβάστηκα στη ζωή που ζω σήμερα και έβαλα τη ζωή σε πρόγραμμα, απέκτησα συνήθειες που τηρώ ευλαβικά με σχεδόν αυτιστικό τρόπο.

Απο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ

του Φώτη Θαλασσινού

Η γοητεία της ρήξης , ακριβώς αυτό, σας σέρνει σε ένα χορό που εγώ δεν θέλω να χορέψω. Είναι χορός θανάτου. Είναι μια ανθρωποκτόνα συλλογική ψύχωση. Με το ΝΑΙ μου δεν θα αλλάξω τη ζωή σας όσο εσείς θα καταστρέψετε τη δική μου. Με το ΟΧΙ σας θα χαθούμε όλοι. Γιατί δεν υπάρχει Ελλάδα μετά το ΌΧΙ. Και για να είμαι ειλικρινής δεν υπάρχει Ελλάδα από τότε που αποφασίστηκε βλακωδώς το δημοψήφισμα. Κυκλοφορείτε στους δρόμους καθόλου;

Ελάχιστος μισθός και άλλες απαγορευμένες λέξεις

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Τελικά έχω την αίσθηση ότι βασικότατη διανοητική προϋπόθεση για να καταλάβεις τις «απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές» για να γίνει η Ελλάδα μοντέρνο ευρωπαϊκό κράτος με ανταγωνιστική οικονομία, είναι να περιπέσεις σε κατάσταση εθελούσιας φιλελέ αποβλάκωσης.

Η παγκόσμια ημέρα της καριόλας που τα θελε ο κώλος της

Του Πέτρου Αργυρίου

Η Κυριακή 8 Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, λές και πρόκειται για την δασοπυρόσβεση. Οι γυναίκες είναι η ζωή η ίδια, γιορτάζουν 365 μέρες το χρόνο και 366 τα δίσεκτα. Ο Πέτρος Αργυρίου τα γράφει σωστά...

Οι συμβουλές του Λούλα

του Χρήστου Λαδά

Οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα είναι τεράστιες και σε πολλά επίπεδα. Η χώρα έμεινε καθυστερημένη. Αυτά που πρέπει να ξηλωθούν και να ξαναχτιστούν σε πιο στέρεες βάσεις, με μια άλλη προοπτική και αντίληψη είναι τόσα πολλά που είναι ανέξοδο να σκιαμαχούμε για την ερμηνεία της υφιστάμενης συμφωνίας.

BBC: Μύθος ο «τεμπέλης Έλληνας»

HuffPost Greece

Δημοσίευμα του BBC καταρρίπτει τον μύθο που θέλει τους Έλληνες να είναι «οι τεμπέληδες της Ευρώπης », κατατάσσοντας δέκα ευρωπαϊκές χώρες σε μια λίστα ανάλογα με τις ώρες που δουλεύουν οι εργαζόμενοί της. «Η κρίση στην Ευρωζώνη έχει κάνει εμφανείς τους διαχωρισμούς στην ευρωπαϊκή οικογένεια, και ειδικά η Ελλάδα έχει γίνει στόχος έντονης κριτικής. Ζει η Ελλάδα με περισσότερα λεφτά από όσα έχει; Είναι οι Έλληνες τεμπέληδες;».

36 εκατομμύρια άνθρωποι σε κατάσταση δουλείας

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σχεδόν 36 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο παραμένουν μέχρι και σήμερα σε κατάσταση δουλειάς και οι περισσότεροι από τους μισούς βρίσκονται σε πέντε χώρες —την Ινδία, την Κίνα, το Πακιστάν, το Ουζμπεκιστάν και τη Ρωσία—, όπως αποκάλυψε σήμερα η αυστραλιανή οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Walk Free.

VIDEO: Οι 10 χώρες όπου ακόμα ζούν σκλάβοι

του Νίκου Αποστόλου

Μπορεί η σκλαβιά που γνωρίζουμε από τις πολιτείες στο Νότο των ΗΠΑ να μην υπάρχει πια. Καταργήθηκε. Όσο όμως υπάρχει απληστία, ο άνθρωπος θα εκμεταλλεύεται τον άνθρωπο. Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο, μόνο οι top-10 χώρες που κατέχουν τα θλιβερά πρωτεία σαδισμού, εκμετάλλευσης και απληστίας κρατούν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας πάνω από 22 εκατομμύρια συνανθρώπων μας!

Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8.