Αναζήτηση Ετικέτας - DNA

RSS

Άρθρα

Ο χρόνος έχει τελειώσει

Του Αλέξη Παπαχελά

Καταλαβαίνω τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να πάει ενάντια στο DNA, το δικό του και του κόμματος. Αυτός ο φαύλος κύκλος, όμως, πρέπει να σπάσει.

Αρχή της Ινδίκτου

του Άρη Δαβαράκη

Αν αυτό που ζήσαμε είναι πράγματι «η αριστερά», το λιγότερο που έχω να πω είναι ότι είναι στελεχωμένη από πολλές μιζέριες, πολύ παλαιοκομματισμό, συντηρητισμό και μεγάλη απειρία – συνδυασμένη με πολλά γκάζια αλλά χωρίς πυξίδα.

Τι είναι ο Άνθρωπος;

του Οδυσσέα Ρούσκα

Mήπως τελικά αυτό το έξυπνο ον που ονομάζεται άνθρωπος από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του σε αυτόν τον πανέμορφο πλανήτη, άρχισε να τον καταστρέφει, συστηματικά και αδιαλείπτως λόγω της υπερβολικά «έξυπνης βλακείας του» που διαθέτει σε σχέση με όλα τα άλλα ζωάκια, και ονομάζεται ματαιοδοξία;

Ιστορίες με σαπουνάδες

της Αθηνάς Τζολάκη

Ένας Οδυσσέας ήταν και ο παππούς με έξι παιδιά και δεκαεννιά εγγόνια, εκ των οποίων μια και εγώ. Ζακυνθινή και ονειροπόλα και αρκετά επίμονη και ανθεκτική, νάνε καλά οι φουρνάρηδες.

Παππάς: «Δεν βοηθά καθόλου η επαναφορά σεναρίων Grexit από κύκλους στη Γερμανία»

tanea.gr

«Ειδικά αυτή την ώρα δεν βοηθά καθόλου αν ορισμένοι κύκλοι από την Γερμανία, όχι όμως γύρω από την καγκελαρία, επαναφέρουν και διακινούν σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ». Αυτό δήλωσε την Πέμπτη από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Με υψηλά πλεονάσματα με φορολογία δεν μπορεί να αποκατασταθεί η ισορροπία. Δεν μπορεί να βάζουμε ασύμβατους στόχους. Γι’ αυτό η ελληνική κυβέρνηση είναι πειστική. Τα προηγούμενα χρόνια γινόμασταν μάρτυρες πιέσεων για απολύσεις και περικοπές, όχι για δομικές μεταρρυθμίσεις. Μαζί με το δαιδαλώδες φορολογικό σύστημα η Ελλάδα είχε υστέρηση εσόδων για 15 χρόνια περίπου 5%. Η Ελλάδα θέλει μεταρρυθμίσεις για προώθηση καινοτομίες, τη μη κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και σε αυτά έχουμε συμφωνήσει» υπογράμμισε.

Άι σιχτίρ Άγκελα, άι σιχτίρ Βόλφγκανγκ

του Άρη Δαβαράκη

Εμείς δεν είμαστε μαζοχιστές να την βρίσκουμε με την Άγκελα και τον πάντα αγριεμμένο Βόλφγκανγκ. Φρικάρουμε μ’ αυτά. Και, το βασικότερο, αηδιάζουμε κιόλας κάποια στιγμή. Και λέμε το περιβόητο αεισυχτίρ που μάθαμε μεταξύ Βυζαντίου και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – και κάπου μας βγαίνει αυθόρμητα όταν μας παραζορίζουνε.

Εφιάλτες και όνειρα του Απόστολου Δοξιάδη

του Άρη Δαβαράκη

Ένα μυαλό σαν του Απόστολου Δοξιάδη δεν μπορεί να μην έχει επίγνωση ότι η εξουσία στην Ελλάδα τώρα και πάρα πολλά χρόνια είναι απολύτως διεφθαρμένη . Τι ανησυχεί;  Ποιος μπορεί να χειροτερέψει αυτήν την αθλιότητα;

Αυτοί που ψηφίζουν

της Νάντιας Κατσαρού

Όταν θα πάψει η ψήφος να είναι καθοδηγούμενη από το φόβο ή από την επιθυμία να πάρουμε το αίμα μας πίσω, όταν θα καταλάβουμε πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι, όχι μόνο για το ποιοι, αλλά και για το πώς μας κυβερνούν, όταν τελικά θα γίνουμε πολίτες, τότε θα έχει νόημα η ψήφος μας.

Το ανεξιχνίαστο μυστήριο του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Του Βαγγέλη Πρατικάκη/in.gr

Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε «με απόλυτη βεβαιότητα» ότι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν ένας πολωνός κουρέας. Όμως ο επιστήμονας που πραγματοποίησε τη γενετική ανάλυση είχε κάνει ένα θεμελιώδες λάθος. Για άλλη μια φορά το μυστήριο δεν λύθηκε και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα της εγκληματολογίας νοιώθει βαθύτατα ενοχλημένη για την παταγώδη αποτυχία της...

Γιάννης Σταματογιαννόπουλος

Ο Γιάννης Σταματογιαννόπουλος είναι καθηγητής γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ και έκανε, μαζί με ομάδα ερευνητών, μια πολύ σημαντική ανακάλυψη. Αυτή αφορά ένα δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA (Περισσότερα...)

Αποτελέσματα 1 έως 11 από 11.