Αναζήτηση Ετικέτας - διχασμός

RSS

Άρθρα

Υπογραφές και δάκρυα

του Χρήστου Λουτράδη

Μια κοινωνία που αιμορραγεί από την λιτότητα εδώ και τόσα χρόνια δεν την ενδιαφέρει αν ο υπουργός δακρύζει όταν υπογράφει. Τον νοιάζει που υπογράφει.

Η Τουρκία αλλάζει

Του Νίκου Κωνσταντάρα

Η ​​Τουρκία φθάνει στα όριά της ενώ ο Ερντογάν επενδύει στον διχασμό και στον έλεγχο κάθε πιθανής πηγής αντίρρησης για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στην προεδρία

Είμαστε σε βαθιά κρίση

του Χρήστου Λουτράδη

Οι προκλητικά ανιστόρητες , βαθιά διχαστικές και άνευ πολιτικής ουσίας δηλώσεις του υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη αλλά και οι αντιδράσεις που συνόδευσαν τις δηλώσεις αυτές φανέρωσαν όλες τις παθογένειες και τα καρκινώματα της κοινωνίας μας.

Εμείς που είμαστε ΝεοΔημοκράτες (απο το Fb του Μίλτου Βασιλειάδη)

Απο το Fb του Μίλτου Βασιλειάδη

Δεν δέχομαι κανέναν υποψήφιο της παράταξής μου να κάνει κίνηση διχασμού. Δεν δέχομαι να αποκλείει μια ολόκληρη ομάδα της ΝΔ (όσο μικρή η μεγάλη και αν είναι). Δεν δέχομαι να απαξιώνει έναν αρχηγό και π. Πρωθυπουργό που κράτησε την χώρα όρθια 2μισι χρόνια. 

Τι να ψηφίσεις;

του Οδυσσέα Ρούσκα

Η ανθρώπινη αγάπη είναι ο προθάλαμος για την ευημερία, την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την αλληλεγγύη, την ειρήνη, την παιδεία, την ανθρωπιά.  Δεν υπάρχει τρόπος να μάθει ο άνθρωπος αυτήν την έννοια, μιας και είναι αυτόφυτη, αρκεί να την ανακαλύψεις.

Ανταρτοπόλεμος, αλλά πώς;

του Αλέξανδρου Raskolnick

Κραυγάζουμε συνθήματα και αναθέματα, τώρα που δεν είναι η ώρα για κραυγές αλλά ώρα για περισυλλογή και ανασύνταξη δυνάμεων -κι αν τα περισσότερα όπλα κατατέθηκαν στη διάρκεια του περασμένου εξαμήνου, θα είναι η δειλία και η διχόνοια που θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, στις επόμενες ζοφερές μέρες που ζυγώνουν, καθώς το τρίτο και μακρύτερο από τα μαρκούτσια θ’ αρχίσει να βιάζει παρά φύσιν την κοινωνία μας "εδω και τώρα"...

Η ομορφιά και η κατάρα της δημοκρατίας

του Χρήστου Λουτράδη

Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάλαβε το πολιτικό του λάθος μετά τον εκλογικό του θρίαμβο την Κυριακή. Αντιμετώπισε το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος ως ΝΑΙ .Και αυτό είναι το πρώτο θετικό σήμα  πολιτικής ωρίμανσης του Τσίπρα αλλά και του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του. Δεν είναι όμως αρκετό.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

του Κωνσταντίνου Παρίσση

Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά τα πράγματα δεν αναμένονται καλά. Η μόνη διαφορά του ναι από το όχι, κατά τη γνώμη μου, είναι πως οι δυσκολίες κορυφώνονται σε διαφορετικό χρόνο.Αυτό που κουβαλάμε μέσα μας εστιάζει στη γενναιότητα και όχι στην προσοχή. Στο θάρρος, στο συναίσθημα..

Το Χρέος…

του Γιάννη Μακριδάκη

Η ψυχή γνωρίζει πολύ καλά. Πως και την πατρίδα σου σε κάθε ευκαιρία την εκπόρνευσες, το ίδιο έχεις σκοπό να πράξεις ξανά, πως τίποτε δημόσιο ποτέ σου δεν σεβάστηκες, απεναντίας έσπευσες με κάθε ευκαιρία να το καταχραστείς, πως πάντοτε την εκποίηση του αληθινού πλούτου προς απόκτηση πλασματικού πλούτου χρήματος είχες στον νου σου. Ο νους δουλεύει με γνώμονα την αξία του χρήματος, σπέρνει τον φόβο, επενδύει στη μικρότητα, στον εγωισμό, στην αυτοσυντήρηση, και στην υποκρισία.

Απλά τα πράγματα την Κυριακή

Του Δημήτρη Ραπίδη

Λίγο πριν την Κυριακή, καλό είναι όλοι μας να έχουμε μια συνολικότερη και καθαρότερη εικόνα για εκείνο που καλούμαστε να υπερψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε.

Καλό Μήνα!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι ο φόβος μας, το ξέρεις και το ξέρω… Γι' αυτό μας βομβαρδίζουν με φόβο. Με ψεύτικο φόβο! Πού ξέρεις, αν ενώσουμε τα χέρια μας όλοι εμείς οι ηλίθιοι σε ένα ΟΧΙ, μπορεί τα φαινόμενα να απατούν και να αποδειχτεί ένας καλός Ιούλιος.Ψήφισε "ΝΑΙ", σου λένε. Σκύψε το κεφάλι, σου λένε. Καλύτερα πέσε στα τέσσερα, όπως έλεγε κι εκείνο το θρασίμι που απολύσαμε τον περασμένο Γενάρη! Στα τέσσερα, για ν’ ανοίξουν πάλι οι  τράπεζες και να ξαναπάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.

Ποιος κερδίζει από τον διχασμό;

του Χρήστου Λαδά

Η κοινωνική συνοχή είναι απαράβατος όρος για μια πετυχημένη διακυβέρνηση. Και μια πετυχημένη διακυβέρνηση εξυπηρετεί αναγκαστικά τα συμφέροντα των πολλών. Το παιχνίδι των διαδηλώσεων και των αντιδιαδηλώσεων είναι λάθος και μπορεί να έχει επικίνδυνα επακόλουθα. 

Μαξίμου: Έτοιμες οι αντιπροτάσεις, πάμε Βρυξέλλες

tvxs.gr

Κυβερνητικές πηγές ανακοίνωσαν πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις και για αυτό το σκοπό εκπρόσωποι του πρωθυπουργού θα μεταβούν το Σάββατο στις Βρυξέλλες. «Βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία», δηλώνουν, προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει τις αντιπροτάσεις της, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, τόσο με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας όσο και με τον Πρόεδρο Γιούνκερ. Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης πάντως είναι ότι «βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία».

Ένας νέος και...η μοίρα μας

Της Σοφίας Παπαϊωάννου

Μερικές δεκαετίες πριν, στην έξοδο από μία ακόμα οικονομική κρίση, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που είτε τον συμπαθεί κανείς η όχι, χτυπώντας το χέρι του επανειλημμένα στο βάθρο φώναξε με την χαρακτηριστική του φωνή: «Η μοίρα όλων μας, πλουσίων και φτωχών, αριστερών και δεξιών, είναι συνδεδεμένη με τον ευλογημένο και μαρτυρικό ετούτο τόπο».

Βαρουφάκης: Δεν μπορούν να μας διχάσουν με τον Αλέξη

tvxs.gr

Σκόπιμες προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης βλέπει ο Γιάνης Βαρουφάκης πίσω από τα δημοσιεύματα που θέλουν εκείνον και τον Αλέξη Τσίπρα να έχουν διαφορές. «Προσπαθούν να μας διχάσουν, αλλά θα αποτύχουν με θεαματικό τρόπο».

Η τέχνη του δρόμου και ο δρόμος της τέχνης

της Νάντιας Κατσαρού

Εντάξει. Βανδαλισμός για το ιστορικό κτίριο, αλλά σκέψου πόσο βανδαλισμό έχει υποστεί το Πολυτεχνείο ως έννοια, ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, ως λειτουργία, πόσοι το βανδάλισαν σε αυτούς τους τομείς.

Το 1,5 εκατομμύριο του ιδιωτικού τομέα και οι 595 καθαρίστριες

του Άρη Δαβαράκη

Η τακτική του «διαίρει και βασίλευε» είναι πολύ γνωστή και δοκιμασμένη –αλλά και πολύ παλιά. Προϋποθέτει «κλειστά κυκλώματα» στην σκέψη και στην διάχυση της πληροφορίας. Στις μέρες μας αντίθετα πρέπει να είσαι πολύ ανόητος αλλά και επιπόλαιος προσπαθώντας απέναντι στις 595 καθαρίστριες να αντιπαρατάξεις 1,5 εκατομμύριο άλλους ανέργους – ή και το αντίστροφο.

Αποτελέσματα 1 έως 18 από 18.