Αναζήτηση Ετικέτας - διπλωματία

RSS

Άρθρα

Ευχή για το 2016: Να κρατηθούμε όρθιοι

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το δημοψήφισμα κορύφωσε τον ενθουσιασμό των πολιτών και τους έκανε συμμέτοχους μιας τιτάνιας προσπάθειας. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Όπως θα μείνει και η 17ωρη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου και η ανακοίνωση της «ήττας» την επομένη.

Ώρα για ειρηνική λύση στο συριακό

Του Πάνου Τριγάζη

Αφετηρία του πολέμου στη Συρία αποτέλεσε η βίαιη καταστολή από το καθεστώς ενός τριήμερου ειρηνικών διαδηλώσεων ( Απριλίος 2011), με αποτέλεσμα μέσα στο τριήμερο να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τετρακόσιοι διαδηλωτές. 

Η Ευρώπη δοκιμάζει τις αντοχές της

Του Αλέξη Παπαχελά

Η σημερινή κρίση αναβιώνει, όμως, τα χειρότερα ένστικτα. Το βλέπουμε στην Ουγγαρία, στη Βρετανία και αλλού, καθώς ο εθνικισμός και ο ρατσισμός γνωρίζουν άνθηση.Τα ανοικτά σύνορα της Ευρώπης τελούν υπό αμφισβήτηση.

Stern: «“Οι Γερμανοί καλύτεροι Ευρωπαίοι από τους Ελληνες” λέει ο Βαρουφάκης»

Stern/tanea.gr

 «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι με διαφορά, η πιο έξυπνη πολιτικός στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» δηλώνει o Γιάνης βαρουφάκης ενώ για τον Γερμανό ομόλογό του εκτιμά ότι είναι «ίσως ο μοναδικός Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία, ένας πιστός ευρωπαϊστής και βαθιά φεντεραλιστής».

Τι είναι «φιλότιμο» και πώς θα το... εξάγουμε

Της Λίνας Γιάνναρου

Προκειμένου η προσπάθεια να συντονιστεί καλύτερα, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ιδρύθηκε το μη κερδοσκοπικό κέντρο ερευνών κοινωνικής καινοτομίας με την επωνυμία «Φιλότιμο Ιδρυμα», με έδρα το Λονδίνο όπου ζουν και εργάζονται οι περισσότεροι εκ των εθελοντών ερευνητών. Η πρώτη σημαντική φάση του διεθνούς εγχειρήματος είναι ο εννοιολογικός πληθοπορισμός, δηλαδή ο συμμετοχικός προσδιορισμός της έννοιας φιλότιμο.

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 5.