Αναζήτηση Ετικέτας - Διονύσης Σαββόπουλος

RSS

Άρθρα

Διονύσης Σαββόπουλος

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 19 και 20/10 το θέατρο του Λευτέρη Βογιατζή, το "Θέατρο της Οδού Κυκλάδων" (που διευθύνει τώρα η σύντροφός του  Ειρήνη Λεβίδη) φιλοξενεί δύο ξεχωριστές συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου, που γιορτάζει τα 50 χρόνια του στο τραγούδι και τα έσοδα θα δοθούν στους πρόσφυγες. Δίπλα του θα έχει την Ελένη Βιτάλη.

Μα ο Χρόνος ο αληθινός, είναι ο γυιός μας ο μεγάλος κι' ὀ μικρός...

του Άρη Δαβαράκη

Προχώρα μαζί μας. Σταμάτα να μας κοιτάς όλους σαν κάτι ξένο επειδή δεν μας συνάντησες (γενιες και γενιές που αλλοιώς προχωρήσαμε) στα αμφιθέατρα και τις δήθεν «εξεγέρσεις» που θυμάσαι.

Επί προσωπικού

του Άρη Δαβαράκη

Μπαίνω στο κυρίως πιάτο για να μην μακρηγορούμε:  Οι δολοφονίες της 17 Νοέμβρη και ότι σχετιζότανε με αυτά τα σκυλιά τα λυσσασμένα,  ήταν για μένα πάντα το κόκκινο πανί. Δεν θα κάτσω να σας αναλύσω τι πίστευα και τι πιστεύω γι’ αυτούς γιατί δεν έχει πια σημασία. Δικάστηκαν, μπήκαν φυλακή, ο κύκλος του αίματος φάνηκε να κλείνει. Στο μεταξύ είχαν δολοφονήσει ανθρώπους που ήξερα καλά, «δικούς μου» ανθρώπους, αγαπημένους.

Λούκα Ρονκόνι

«Ο θάνατος σε απασχολεί όταν αφήνεις κάποιον πίσω σου. Εγώ δεν αφήνω τίποτα. Δεν έχω κανέναν για να αφήσω. Δεν έχω έρωτες, δεν έχω παιδιά, δεν έχω συγγενείς. Αρα δεν θα αφήσω κανέναν πίσω μου φεύγοντας» έλεγε ο Λούκα Ρονκόνι σε συνέντευξή του στο «Βήμα» το 1998.
Κι όμως, ένας από τους τελευταίους μεγάλους θεατρανθρώπους, που πέθανε πριν από τρεις ημέρες σε πολυκλινική του Μιλάνου πιθανότατα από επιπλοκές που σχετίζονται με τον ιό της γρίπης, άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην τέχνη του 20ού αιώνα.

Αποτελέσματα 1 έως 4 από 4.