Αναζήτηση Ετικέτας - δικαιώματα

RSS

Άρθρα

Η Ευρώπη χρειάζεται ξανά την Ελλάδα

ΤΟ ΒΗΜΑ/Κύριο άρθρο

Είναι μέγας ο κίνδυνος στο επόμενο διάστημα να εγκλωβιστεί στην Ελλάδα μεγάλος αριθμός προσφύγων και έτσι η χώρα μας που ταυτόχρονα βιώνει μείζονα οικονομική κρίση να μετατραπεί σε αποθήκη απελπισμένων.

Γλύκα των φαύλων

Του Θανἀση Καρτερού

Eσύ που ταλαντεύεσαι θα πρέπει να το σκεφτείς και να το ξανασκεφτείς. Διότι ούτε θες ούτε το αξίζεις να γίνει η πίκρα σου γλύκα των φαύλων.

Eργασιακό "μεσαίωνα" καταγγέλουν εργαζόμενοι

Από www.stokokkino.gr

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι καταγγέλουν την πολιτική της εταιρίας που συνθλίβει τα εργατικά δικαιώματα και έχει απολύσει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 500 εργαζόμενους. «Είναι πλέον πρόδηλο ότι η εταιρεία Πλαίσιο έχει κυρήξει τον πόλεμο στους εργαζομένους της. Μοναδικός της σύμβουλος είναι η υπεροψία..."

Τουρισμος: Εργασιακός Μεσαίωνας

Της Ντίνας Καραμάνου

Σύγχρονοι σκλάβοι δουλεύουν σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, καφετέριες. Είναι εκείνοι που αμείβονται με «φαγητό και στέγη».Είναι εκείνοι που εργάζονται χωρίς ρεπό έξι μήνες, με συμβάσεις κατώτατων μισθών και «κρυφές» υπερωρίες.

Ο Έλληνας πολίτης και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Της Έφης Ζέρβα

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου παρουσιάζει, αποκλειστικά στο TheTOC.gr, μια μεγάλη έρευνα για τη γνώση ζητημάτων σχετικών με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.Περισσότεροι από 1000 πολίτες απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις:

Athens Pride: Γιορτή και διεκδίκηση

Από efsyn.gr

Με τη μεγαλύτερη από ποτέ παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τη διεκδίκηση της ισονομίας των ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανς), το Athens Pride γιόρτασε το Σάββατο τα δέκα χρόνια του. Πολύχρωμα μπαλόνια πλημμύρισαν τους δρόμους.

Κρίσιμα δικαιώματα - Δικαιώματα σε κρίση

Tου Κων­στα­ντί­νου Τσι­τσε­λί­κη*

"Τα δικαιώματα είναι σε κρίση γιατί υποχωρούν με διαδικασίες, αποφάσεις και κανόνες που παρακάμπτουν τα θεμέλια του δημοκρατικού ελέγχου και του κράτους δικαίου."

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου διοργανώνει και σας καλεί στο διήμερο Συνέδριο με θέμα: "Κρίσιμα Δικαιώματα - Δικαιώματα σε Κρίση" την Παρασκευή 13 & το Σάββατο 14 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Αθήνα).

Εργατική Πρωτομαγιά : Από το Σικάγο του 1886 στην Ελλάδα του σήμερα

του zootnikos @slideshare.net

Η Πρωτομαγιά - όπως ξέρουμε! - δεν είναι αργία, είναι απεργία. Απο το Σικάγο του 1886 όταν οι εργάτες κινητοποιήθηκαν για πρώτη φορά οργανωμένα και αποφασιστικά, μέχρι και σήμερα, ο αγώνας για την διεκδίκηση και του αυτονόητου καμμιά φορά δεν σταματάει ποτέ. Δείτε αυτό το slide-show που ανεβάσαμε σήμερα για να μάθετε ή να θυμηθείτε πόσος δρόμος χρειάστηκε για να κερδηθούν αυτά που ονομάστηκαν "κεκτημένα" - αλλά ακόμα και σήμερα αμφισβητούνται, καταπατώνται, καταστρατηγούνται απο εργοδότες, τράστ, κυβερνήσεις, πολυεθνικές εταιρείες. Απο toportal.gr θερμές ευχές για καλή απεργία, καλή αργία, καλό μήνα Μάϊο!

Τι κάνω στον έλεγχο χωρίς εισιτήριο

Απο "Επιβάτες Θεσσαλονίκης"

Αυτά είχανε κυκλοφορήσει το προηγούμενο καλοκαίρι μετα το θάνατο του παιδιού που ήτανε στο λεωφορείο χωρίς εισιτήριο, κυρίως ανάμεσα στους συνομήλικούς του. Κάνουμε ένα refresh γιατί είναι ακόμα χρήσιμο... (στα τηλέφωνα αυτά δίνουν πληροφορίες και για την Αθήνα)

#eimai_nekros για το facebook

του Mao Tse Tung

Χρησιμοποιώντας τη Μηχανή αποδεχόμαστε αυτόματα τους όρους της, επομένως δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε για αυταρχική συμπεριφορά.

Αποτελέσματα 1 έως 12 από 12.