Αναζήτηση Ετικέτας - δικαιοσυνη

RSS

Άρθρα

Η κληρονομιά των Ελλήνων

Του Δημήτρη Βάρου

Εξι χρόνια κατρακύλας στα τάρταρα της υπανάπτυξης, της φτώχειας, της ταπείνωσης και του εξευτελισμού. Το δίλλημα είναι ένα και σαφές πλέον: Υποτέλεια ή ανεξαρτησία;

Κατάσκοποι της ανθρώπινης φύσης

του Άρη Δαβαράκη

Η τρέλα του ψυχρού πολέμου, η CIA, η KGB, η Στάζι, οι αιχμάλωτοι, οι κατάσκοποι, το αίμα, τα βασανιστήρια, οι φυλακές, όλο αυτό το κακό που κανένας ΕΤ δεν μπορεί να καταλάβει, δεν είναι πια κάτι ακατανόητο για τον δημιουργό του ΕΤ.

Πληρώσαμε χρυσά των... νέων «φυλακών τα σίδερα»

Του Κωνσταντίνου Ζούλα

Είναι πραγματικά εξοργιστικό ότι από τα στοιχεία που παρουσιάζει, εύκολα συνάγεται ότι κάποια στελέχη της «Θέμιδος», (όπως βέβαια και οι εργολήπτες των φυλακών) λειτουργούσαν ανέλεγκτα.

Interview-3

του Άρη Δαβαράκη

Από την εποχή του Καποδίστρια και των δολοφόνων του, των Μαυρομιχαλαίων, την ζούμε αυτήν την πίκρα. Ποτέ δεν γίναμε κράτος. Είμαστε πάντα στα χέρια κάποιας ισχυρής οικονομικής ολιγαρχίας.

Τι να ψηφίσεις;

του Οδυσσέα Ρούσκα

Η ανθρώπινη αγάπη είναι ο προθάλαμος για την ευημερία, την δημοκρατία, την αξιοκρατία, την αλληλεγγύη, την ειρήνη, την παιδεία, την ανθρωπιά.  Δεν υπάρχει τρόπος να μάθει ο άνθρωπος αυτήν την έννοια, μιας και είναι αυτόφυτη, αρκεί να την ανακαλύψεις.

#Κάτω_τα_χέρια_από_τη_Ζωή

του Αλέξανδρου Raskolnick

Ο δομημένος λόγος της Π.τΒ. θάφτηκε κάτω και από ένα βαρύ και βρώμικο πέπλο κλασσικού αλλά και νεόκοπου αυριανισμού...

Το Νου μας στο Τέθριππο, Εμείς!

του Αλέξανδρου Raskolnick

σε ένα κρεσέντο γελοιότητας, όλοι λιθοβολούν τον κ. Βαρουφάκη επειδή προσπάθησε κι αυτός να μιμηθεί τον Γερμανό ομόλογό του και να παραστήσει ότι ηγήθηκε κι αυτός ενός σοβαρού υπουργείου, συμμετέχοντας κι αυτός σε μια σοβαρή κυβέρνηση...Αναμφισβήτητα, εναλλακτικά σχέδια, όχι μόνον δικαιούται, αλλά και υποχρεούται να έχει ένα υπουργείο Οικονομικών, ειδικά σε περιόδους μεγάλης κρίσης.

Επιστολή στον «υπό παραίτηση» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Του Αριστομένη Συγγελάκη

Ναι, πράγματι, η ευθύνη για την κακοδαιμονία της χώρας μας ανήκει πρωτίστως στις ελληνικές κυβερνήσεις. Αναρωτιέμαι, ωστόσο, πώς βρίσκετε το θάρρος και από πού αντλείτε το ηθικό δικαίωμα να μας κουνάτε το δάκτυλο ή και να μας ασκείτε ανοιχτό εκβιασμό, όταν άριστα γνωρίζετε τις ευθύνες της Γερμανίας και των συνεργατών της για το πώς φτάσαμε έως εδώ…

Συνταξιοδοτικό: Κόκκινες γραμμές, διέξοδοι και αδιέξοδα

του Χρήστου Λαδά

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις είναι η επίλυση του συνταξιοδοτικού. (Greek Pension Mess shows there's no way easy out of impass) Είναι μακράν το δυσκολότερο πρόβλημα που έχει να επιλύσει η χώρα. Συνδέεται με το μέλλον των επόμενων γενεών και με τη βιωσιμότητα της τύχης της χώρας σήμερα

Ανάκαμψη που θα διαιωνίσει την παρακμή;

Του Χρήστου Γιανναρά

Μια αριστερή πολιτική πρακτική ξεκινάει ελευθερώνοντας όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τη χρηστική, ωφελιμιστική εκδοχή της γνώσης, από τους λαϊκίστικους νάρθηκες της ισοπέδωσης και της ευκολίας – ανασταίνει την καλλιέργεια ως αυτοσκοπό. Ξεκινάει αμέσως την αποκατάσταση κράτους Δικαίου: έντιμη ερευνητική διαδικασία για τη δήμευση των περιουσιών όσων καταλήστευσαν το κοινωνικό χρήμα ή βύθισαν την κοινωνία στον εφιάλτη του υπερδανεισμού.

Η Ευρώπη είναι κουλτούρα και πολιτισμός

του Χρήστου Λουτράδη

Αν η σχέση μας εξαντλείται σε ένα ατέρμονο και ατελέσφορο δούναι και λαβείν επιδοματικού χαρακτήρα, τότε ίσως θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλες λύσεις. Αν όμως είμαστε πεπεισμένοι ως κοινωνία αλλά και ως άτομα ότι ανήκουμε στον δυτικό κόσμο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και τις ευθύνες που αναλογούν σε αυτήν την παράδοση.

Δραχμή, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη

Του ΠαύλουΤσίμα

Ας το σκεφτούμε κι έτσι, λοιπόν: Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι η Δραχμή θα είχε, ως όχημα οικονομικής μεγέθυνσης, πλεονεκτήματα, τι θα σήμαινε η εισαγωγή της για τα άλλα δύο Δέλτα- την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη;

Ο δικός μας Γιάνης

Του Θανάση Καρτερού

Λοιπόν, ας το πάρουν όλοι απόφαση. Τον Γιάνη τον πάμε. Πολύ, μάλιστα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν τον πάνε αυτοί.

Ζητάμε Πολλά;

του Αλέξανδρου Raskolnick

Εμείς, αυτό που απαιτούμε, είναι να μπουν μπροστά οι μηχανές και να αρχίσουν να παράγονται στην Ελλάδα οι παστίλιες για τον πόνο του άλλου. Εν προκειμένου τον πόνο του διπλανού μας που είναι άνεργος κι ανασφάλιστος και όταν αρρωσταίνει δεν μπορεί να αγοράζει τα, αμφίβολης πολλές φορές ποιότητας, εισαγόμενα γενόσημα φάρμακά του.

Σκέψεις πολιτικές απο το fb του Θέμη Καζαντζίδη

του Θέμη Καζαντζίδη

Και ασφαλώς, η αλήθεια τελικώς είναι ότι για το χάλι μας φταίει αποκλειστικά το μνημόνιο. Αυτό συνάγεται με ακλόνητη βεβαιότητα από την εις άτοπον απαγωγή. Και ιδού πως.Αν δεν έφταιγε αυτό, ο Καραμανλής δεν θα ήταν σήμερα βουλευτής και πομπός εθνοφέλημων γρίφων και χρησμών, από την μεγαλοπρεπή μοναξιά του. Ούτε ο Αβραμόπουλος Επίτροπος, ούτε ο Πάκης πρόεδρος της δημοκρατίας, ούτε η ΝΔ κόμμα εξουσίας και εθνικής σωτηρίας.

Ζ. Κωνσταντοπούλου από Αρμενία: Χρέος προς την ανθρωπότητα η αναγνώριση των διεθνών εγκλημάτων

avgi.gr

Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποιεί, από την Πέμπτη έως την Κυριακή, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά από πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας της Αρμενίας και του προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης (Βουλής) της Αρμενίας, για να συμμετάσχει στις επίσημες εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Αρμενίων, από την οποία φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια. Πρόκειται για κορυφαίο, εθνικής σημασίας γεγονός για την Αρμενία και για την ανθρωπότητα.

Τι αμαρτίες πληρώνει η Βίκυ Σταμάτη;

Του Οικοδόμου

Η επιλεκτική, στα όρια της απανθρωπιάς αυστηρότητα ―σε σχέση με τα εγκλήματά της―  που επιδεικνύουν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης στο πρόσωπο της Σταμάτη,  είναι, όσο και αν ξενίζει κάποιους ο παραλληλισμός αυτός,  αντανάκλαση του ειδώλου μιας κοινωνίας φτιαγμένης από τους ισχυρούς  που, προκειμένου να παραμένουν στο απυρόβλητο, τρώνε τους  αδύνατους.

Ομπάμα: «Σήμερα γιορτάζουμε το ελληνικό πνεύμα που ενέπνευσε τα δύο μεγάλα έθνη μας»

tanea.gr

Θερμό μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα στέλνει ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου, τονίζοντας ότι «σήμερα, καθώς η Ελλάδα εργάζεται να τεθούν οι βάσεις για μακροπρόθεσμη ευημερία, το έθνος μας συνεχίζει να υποστηρίζει τη φίλη και σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ και να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να φτάσει σ' ένα μέλλον που τόσοι πολλοί αναζητούν: ένα μέλλον όπου όλοι, γυναίκες και άνδρες, είναι ελεύθεροι να ακολουθήσουν τα όνειρά τους».

Ο Γ. Κατρούγκαλος, η Δικηγορία και το Υπουργείο του

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ είναι το ερώτημα αν ο Γ. Κατρούγκαλος χειρίσθηκε καλώς την υπόθεση. Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ. Ίσως δεν πρόλαβε, ίσως εξεπλάγη και αυτός με το χαρτοφυλάκιο που του προσφέρθηκε. Το ελάχιστο όμως που θα μπορούσε να έχει κάνει, είναι να είχε αποχωρήσει ρητώς on due time που λένε στα Λιόσια.

Αθώος Κασιδιάρης (και μερικοί ένοχοι)

του Κοσμά Αντ. Θέμελη

Ολίγα νομικά για μη νομικούς: Η Λ. Κανέλλη έφαγε μια γροθιά σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση και ταράχτηκε πολύ, δικαίως. Τι είναι αυτό; Είναι "απλή σωματική βλάβη", κατά την γνώμη μου δε επιπλέον και "έργω εξύβριση". Έργω εξύβριση ήταν και το νερό στην Δούρου, που και αυτή θα μπορούσε να υποβάλει έγκληση.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 168.