Αναζήτηση Ετικέτας - διάσωση

RSS

Άρθρα

Cinetroll: "Η διάσωση" της Βιολογικής Πατάτας

του Τάσου Θεοδωρόπουλου

Ήρθε το τέλος του κόσμου; Μόνο έτσι εξηγούνται αυτά που γράφει ο ΤΑΖ για τη νέα ταινία του έρωτα της ζωής του, Ρίντλεϊ Σκοτ. Άσε που συμφωνεί με τον Δανίκα. Βαθμολογία, 3/10.

Ο Παλαιός Γέροντας

του Πιγκουίνου

Περίεργος πούναι ο κόσμος. Κινάει κανείς για να γνωρίσει τα Δίδυμα και καταλήγει να περπατάει τον Γέροντα. Ό,τι έχει τελοσπάντων απομείνει ανάμεσα στα νεόδμητα σπίτια του σύγχρονου Didim.

Ανάμεσα στη διάσωση της χώρας του και την άβυσσο...

Του Hugo Dixon/Reuters

Εάν καταλήξει σε συμφωνία, ο κ. Τσίπρας θα έρθει σε σύγκρουση με την Αριστερή πλατφόρμα του κόμματός του. Οι σύντροφοί του θα τον αποκαλέσουν προδότη. Από την άλλη πλευρά, η μη επίτευξη συμφωνίας θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία, ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και πιθανώς έξοδο από την Ευρωζώνη.

Φανατικοί Τοκογλύφοι

Του Στέλιου Κούλογλου

Η διάσωση της Ελλάδας, την οποία επικαλούνται ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για τη διάσωση των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών, έχει αποτύχει πλήρως. Το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί κατά 25% κατά τα τελευταία 5 χρόνια, πρωτοφανές αρνητικό ρεκόρ εν καιρώ ειρήνης. Επιπλέον, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25%, με ένα ποσοστό 60% για τους νέους.

Η μπάλα στον Λαφαζάνη

του Χρήστου Λουτράδη

Ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης με την ειλικρινή του στάση κινδυνεύει να καταστεί ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια αυτής  της σκληρής διαπραγμάτευσης αλλά  συγχρόνως και το πιο ακλόνητο άλλοθι των ‘’θεσμών’’  για τις ανακολουθίες, τα πισωγυρίσματα και την αναξιοπιστία για την οποία θα κατηγορήσουν την κυβέρνηση σε πιθανό ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.

Μεσόγειος, η μαύρη θάλασσα

της Νεφέλης Τσιάπου

Από το 1984 και τον Τζώρτζ Όργουελ στο 2015 και τη Μεσόγειο. Το πέρασμα από την μία ήπειρο στην άλλη μπορεί να μετατραπεί σε μία θάλασσα πτωμάτων. Μέσα σε μια εικοσαετία, στα σύνορα της Ευρώπης, πέθαναν 19.142 άνθρωποι.

Εμείς τι κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια;

Του Κώστα Εφήμερου

Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Ευρώπη διέσωσε τις τράπεζες του κέντρου «διασώζοντας» τις τράπεζες της περιφέρειας. Ξεφορτώθηκε τα τοξικά ομόλογα από τα ταμεία της Deutche Bank και τα μετέφερε στους Γερμανούς πολίτες. Για να γίνει αυτό φρόντισε να συκοφαντήσει τους πολίτες της περιφέρειας διαδίδοντας ότι είναι τεμπέληδες και σπάταλοι που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους. Εμείς τι στο διάβολο κάναμε τόσο καιρό μπορείτε να μου πείτε;

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Οι ευρωπαϊκές πολιτικές έχουν κάνει τη Μεσόγειο μαζικό τάφο. Ανάγκη για ευρείες επιχειρήσεις διάσωσης

HuffPost Greece

Την ανάγκη για έναρξη θαλασσίων δράσεων έρευνας και διάσωσης ευρείας κλίμακας από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., προκειμένου να αποφευχθούν ακόμα περισσότεροι θάνατοι, υπογραμμίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, υποστηρίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε «μαζικό τάφο». Με πρόσφατη την τραγωδία στα ανοιχτά της Λιβύης και το περιστατικό στην Ρόδο – και ενώ υπάρχουν αναφορές για νέο περιστατικό στη Μεσόγειο- ο Λορίς ντε Φιλίπι, πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ιταλία, επισημαίνει ότι «ένας μαζικός τάφος δημιουργείται αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο Θάλασσα».

CNBC: Στην Ελλάδα όλοι για διακοπές

Του Στέφανου Νικήτα

"Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το 2015 και πιστεύουμε ότι θα είναι μια ακόμα χρονιά επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό. Ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ αναπτύσσονται με πολλούς νέους επιχειρηματίες να αναλαμβάνουν ενεργό δράση στον τουρισμό". Με αυτές τις δηλώσεις η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, Χριστίνα Καλογερά δίνει το στίγμα για το 2015, σε θέμα του δικτύου CNBC για την Ελλάδα ως προορισμός διακοπών.

Ψιλό Γαζί!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Kάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί ψηφοφόροι, ποιος πραγματικά διασώθηκε, εκείνο το τόσο μακρινό πια 2010, διότι δεν ήταν ο ελληνικός λαός, αλλά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών τους, που διασώθηκαν, παρόλο που δεν θα τους άξιζε, διότι αφειδώς και κατά παράβαση όλων των ορθών τραπεζικών πρακτικών δάνειζαν τις διεφθαρμένες μας κυβερνήσεις.

Αμφιθυμίες

του Αλέξανδρου Raskolnick

Αδιαφορώ για ό,τι λένε οι δημο(σ)κόποι για τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ποτέ δεν τους είχα σε σπουδαία εκτίμηση τους υπόλογους δημο(σ)κόπους. Άλλωστε, δεν ξεχνώ ότι και η φαιά κυβέρνηση του αλήστου μνήμης Παπαδήμου, είχε κάποτε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής.

Ενα ανυπόγραφο άρθρο της "Καθημερινής"...

του Αγνώστου συντάκτη

Το εντόπισε η "Καλύβα ψηλά στο βουνό" και το ανάρτησε με το σχόλιο "Αγνώστου αρθρογράφου. Λέτε να το έγραψε ο Μπάμπης, ο Κασιμάτης ή ο Παπαχελάς;".  Δεν ξέρουμε βέβαια ποιός το έγραψε, είναι πάντως ενα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που βλέπει τα πράγματα απο μία απολύτως διαφορετική οπτική γωνία απο αυτήν που μας έχει συνηθίσει η "Καθημερινή" και ο "ΣΚΑΙ".

Ιταλία: Διάσωση 2.700 προσφύγων

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

«Από την Παρασκευή ως την Κυριακή πάνω από 2.500 άνθρωποι διασώθηκαν από Ιταλικά πολεμικά πλοία», αναφέρει το ιταλικό ΠΝ. Πάνω από 1.300 από τους πρόσφυγες διασώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο στα στενά της Μεσσήνης στη Σικελία και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Τάραντα, στην Απουλία. Άλλοι 1.200 μετανάστες διασώθηκαν την Τρίτη στο Σαλέρνο, ενώ η φρεγάτα Aliseo διέσωσε 227 μετανάστες, ανάμεσά τους 40 γυναίκες και 95 ανήλικους.

Ο πνιγμός δε μοιάζει με πνιγμό

Απο Mikroi Megaloi

Πώς ο καπετάνιος ήξερε – από 15 μέτρα απόσταση – αυτό που ο πατέρας δεν μπορούσε να αναγνωρίσει από τα 3 μόνο; Ο πνιγμός δεν είναι η βίαιη κραυγή βοήθειας με το χτύπημα των χεριών στο νερό...

Πανευρωπαϊκό σκάνδαλο με τους οίκους ενοχής

Των Μπάμπη Μιχάλη / Νίκου Σβέρκου - efsyn.gr

«Μηχανή» παραγωγής δεκάδων εκατομμυρίων έχει στήσει πάνω στα μνημόνια -και στις πλάτες των λαών που τα υφίστανται- μια ντουζίνα μεγάλων εταιρειών συμβούλων, ορκωτών λογιστών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με τη βοήθεια της τρόικας.

Αποτελέσματα 1 έως 15 από 15.