Αναζήτηση Ετικέτας - διαπραγμάτευση

RSS

Άρθρα

Ευχή για το 2016: Να κρατηθούμε όρθιοι

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το δημοψήφισμα κορύφωσε τον ενθουσιασμό των πολιτών και τους έκανε συμμέτοχους μιας τιτάνιας προσπάθειας. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Όπως θα μείνει και η 17ωρη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου και η ανακοίνωση της «ήττας» την επομένη.

Πώς τα υστερόγραφα του παρελθόντος γίνονται πρωτοσέλιδα σήμερα

Απο το Fb του Γιώργου Μομφεράτου

Μόνο να συμφωνήσω μπορώ με τον Υπουργό Παρασκευόπουλο όταν λέει σήμερα ότι δεν διαπραγματεύεται τους νόμους με τους τρομοκράτες. Γιατί δεν διαπραγματεύεται,  εκτελεί οδηγίες.

TPP το «Υπερ-Μυστικό»

netnews.eu

TPP το «Υπερ-Μυστικό». Οχι το ΤΡΡ του Εφήμερου, την Εμπορική Συμφωνία του Διά-Ειρηνικού (Ωκεανού) για την οποία έχετε ακούσει ελάχιστα και κανένα Μέσο Μαζικής Προπαγάνδας δεν αναφέρει τίποτε, ενώ βοά το ιντερνέτ; Στις 22 Απριλίου, η οικονομική επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ πέρασε νομοθεσία η οποία εντατικοποιεί τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου γνωστή ως Trans Pasific Partnership (TPP ).

Εξομολόγηση από καρδιάς

Του Σπύρου Δημητριἀδη

Δεν έχουμε κανένα λόγο να ντρεπόμαστε για κάτι. Το τελευταίο 8μηνο κάναμε ένα όμορφο αλλά και δύσκολο ταξίδι. Το αν θα βρούμε την Ιθάκη μας είναι δευτερεύον. Είμαι υπερήφανος που ήμουν μέλος αυτού του πληρώματος.

Υπάρχει plan B: το "δεύτερη φορά Αριστερά"!

Του Γιώργου Παπασπυρόπουλου

Η "δεύτερη φορά Αριστερά"  θα πυροδοτήσει μια οριστική πορεία ανατροπής των συσχετισμών στην ΕΕ - αυτό είναι και το μόνο πραγματικό και βιώσιμο plan B! Οι εκλογές την Κυριακή έχουν λοιπόν καθοριστική σημασία.

Κομματοσκυλοκαυγάδες

του Αλέξανδρου Raskolnick

Εμείς, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, δεν σας ψηφίσαμε στις 25 του περασμένου Γενάρη για να τα κάνετε σαν τα μούτρα σας. Εμείς σας ψηφίσαμε για να βγάλετε τη χώρα από το αδιέξοδο μιας σιχαμένης πενταετίας.

Η Ελληνική Κατάρρευση

του Perry Anderson/ Μετάφραση – Επιμέλεια: Γιώργος Σουβλής, Ειρήνη Γαϊτάνου

Για την κρίση στην Ελλάδα και την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να αντισταθεί στην Ευρωζώνη.

Αλ. Τσίπρας: Οι συμβιβασμοί είναι στοιχείο και της επαναστατικής τακτικής (ηχητικό)

avgi.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι "στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής πέσαν πολλές φορές πολλά τρομοκρατικά σενάρια". "Ήξερα ότι αν έκανα αυτό που λέει η καρδιά μου [και έφευγα από τη Σύνοδο Κορυφής της 12/7], την ίδια μέρα θα έπεφταν τα υποκαταστήματα των τραπεζών εκτός Ελλάδας, ότι θα τελείωνε η ρευστότητα στο εσωτερικό, ότι η ΕΚΤ θα αποφάσιζε το κούρεμα των collaterals, θα κατέρρεε αμέσως η Eurobank και ίσως και η Εθνική. Δεν θα υπήρχε κούρεμα καταθέσεων [μόνο], δεν θα υπήρχαν καν αποταμιεύσεις", δήλωσε.

Επιπόλαιος, καλόκαρδος, εγωπαθής, αθώος Βαρουφάκης

του Άρη Δαβαράκη

Ο Βαρουφάκης λοιπόν είναι ένας καλός, έξυπνος, χρήσιμος άνθρωπος με ισχυρότατο «εγώ» αλλά όπως είπε και ο Τσίπρας διακριτικότατα «μπορεί να μην κάνει για πολιτικός». Μέχρι εκεί όμως. «Εθνικές προδοσίες» και άλλες ανοησίες περιττεύουν και γελοιοποιούν αυτούς που τις κατασκευάζουν και τις υποστηρίζουν στα ΜΜΕ (τα λεγόμενα και «συστημικά»).

Το στοίχημα μιας γενιάς

του Χρήστου Λουτράδη

Ήρθε επιτέλους η ώρα να κυβερνήσουν. Είναι από τις ελάχιστες φορές που Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ουσία της διακυβέρνησης της χώρας , έξι μήνες μετά την εκλογή της.

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Όλοι όσοι αγαπάμε τον τόπο μας, ελπίζουμε ότι ο ερχόμενος Αύγουστος θα είναι ένας καυτός μήνας για την παρασιτική ολιγαρχία και τον εσμό των μαυραγοριτών ακολούθων της...

Η επόμενη μέρα για την Αριστερά

Του Δημήτρη Ψαρρά

Η λεγόμενη «αριστερή αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο υπολογίσιμο πολιτικό ρεύμα, το οποίο θα μπορούσε θεωρητικά να δώσει μια άλλη διέξοδο στην «κυβερνώσα» Αριστερά.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο θέμα παραμένει η στάση που θα τηρήσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με δεδομένη την διαφοροποίησή της την περασμένη Παρασκευή, όταν επέλεξε το «παρών» στην ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση.

Το νέο Ελληνικό μονοπάτι που άνοιξε ο Τσίπρας στην Σύνοδο Κορυφής της 13ης Ιουλίου 2015

του Άρη Δαβαράκη

Ο κόσμος αλλάζει. Και η Ελλάδα δεν θα γίνει Αλβανία του Χότζα με ηγεσίες «αριστερές» ή «δεξιές» παρωχημένες και ανεφάρμοστες.Η σύγχρονη Ελλάδα θα συνδιαμορφώσει αποφασιστικά το πιο πολιτισμένο ομοσπονδιακό κράτος του 21ου αιώνα.

Η συμφωνία της βέβαιης αποτυχίας

Του Ανδρέα Λουκάκου

Δε θα ήταν ρήξη, δε θα ήταν καν επιβίωση της αξιοπρέπειας, θα ήταν απλά η επικράτηση της κοινής λογικής. Είναι ένα πραξικόπημα το οποίο μόνο εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε.

Ελλάδα: Οι λόγοι ενός γαλλικού πάθους

Του Etienne Balibar*

«Όπως οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έτσι και οι Γάλλοι είναι υπέρ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, αλλά το θέλουν διαφορετικό». Αυτό υπογραμμίζει ο Γάλλος φιλόσοφος Ετιέν Μπαλιμπάρ σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα «Liberation». Ο Τσίπρας ξεκαθάρισε σαφώς ότι ο στόχος του δεν είναι το τέλος της Ευρώπης.

The game is on again

του Χρήστου Λαδά

Ο κόσμος πυροβόλησε. Και πυροβόλησε κατά όλων. Εντός - Εκτός. Είπε θέλω τον Τσίπρα και μια καλύτερη συμφωνία. Να μπορώ να ζήσω με κάποιες προοπτικές.Αυτό ψήφισε ο κόσμος και ας φώναζαν οι σκελετοί για ευρώ-δραχμή και εκβιαστικά διλήμματα τρομοκρατώντας κατά τα ειωθότα. Η Ελλάδα κράτησε τον νέο Πρωθυπουργό της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Γιάννης Δραγασάκης

Ανοιχτό άφησε ο Γιάννης Δραγασάκης το ενδεχόμενο να ακυρωθεί το δημοψήφισμα στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία. «Είναι πολιτικό θέμα, μπορεί να αποφασίσει κάτι διαφορετικό η κυβέρνηση, το κάναμε για να επιτύχουμε συμφωνία» δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση.Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς αλλά όχι στη βάση της υποταγής, ούτε...

Μια ριζοσπαστική ελληνική πρόταση για τη διαπραγμάτευση

του Γιώργου Θωμαϊδη

Το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, λίγα μπορεί να καθορίσει εάν δεν υπάρξει η βούληση να αλλάξουν βασικές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας αλλά και εάν δεν διατηρηθούν και επαυξηθούν συγκεκριμένες κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 166.