Αναζήτηση Ετικέτας - διαφθορά

RSS

Άρθρα

Σύγχρονα σκλαβοπάζαρα στις χώρες της Δύσης

Της Διαλεκτής Αγγελή

Το κύκλωμα του οργανωμένου εγκλήματος κυρίαρχη αιτία του οποίου είναι η ζήτηση. Πρόκειται δηλαδή για μια αλυσίδα που αποτελείται από τον διακινητή, το θύμα και τον πελάτη.

Όταν ο Σόιμπλε θυμάται (και θυμίζει) το Grexit

Του Παύλου Τσίμα

Μοσκοβισί: Αν κάποιος μπορεί ν' αλλάξει την Ελλάδα, αυτός είναι ο Τσίπρας. / Σόιμπλε: Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να διορθώσει την οικονομία της μέσω μιας υποτίμησης του νομίσματός της εκτός ευρώ. 

Αχ, βρε Κάιζερ Φραντς

Της Νίκης Θεσσαλού

Προφανώς η VW ήταν ανίκανη να πουλήσει χωρίς απάτη καθαρούς κινητήρες ντίζελ, προφανώς η Γερμανία ήταν ανίκανη να πάρει δίχως λάδωμα την κορυφαία διοργάνωση του ποδοσφαίρου.

Να πιστέψει και πάλι ο κόσμος στην πολιτική

του Χρήστου Λαδά

Μετά τις τρικυμίες, το κυβερνητικό ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι τελικά μόλις ξεκινά. Η κυβερνησιμότητα όμως δεν είναι όμως θέμα μόνο καπετάνιου. Είναι θέμα συνόλου και πληρώματος ιδίως.

Κάνοντας την παρατυπία, ευκαιρία

του Γιώργου Θωμαϊδη

Είναι ανάγκη να αλλάξει το πρότυπο λειτουργίας του κράτους μας ακριβώς για να διακοπεί η κυκλική και εντεινόμενη ανα-μετάδοσή της (πολιτικής διαφθοράς) στις επόμενες γενιές κυβερνητών αλλά και στον πληθυσμό της χώρας.

Διπλό αδιέξοδο στην Τουρκία

Του Γιώργου Καπόπουλου/ethnos.gr

Ενδεικτικές της απομόνωσης του Ερντογάν είναι οι αποστάσεις που κρατούν απέναντί του η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ αλλά και η Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα: Στην όποια πολιτική συμβιβαστική λύση στη  Συρία δεν υπάρχει ρόλος και θέση για την Τουρκία.

«Για σένα που περπατάς, δεν υπάρχει δρόμος. Τον δρόμο τον χαράζεις περπατώντας»

Του Γιώργου Μπαλάφα*

Δυστυχώς, στην Ελλάδα το πολιτικό προσωπικό αδυνατεί να αντιληφθεί τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται στην Ευρώπη. Τα παλαιά κόμματα και οι «φαμίλιες» των παραδοσιακών πολιτικών βρίσκονται πολύ μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες.

Σκούπα και φαράσι

Του Θανάση Καρτερού

Και διαπλεκόμενο θα τον βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και ολιγάρχη τον Τσίπρα, και φλάμπουρο θα τις κάνουν τις δήθεν εργολαβικές παρανομίες στελεχών της Αριστεράς. Και πολύ που τον κόφτει τον Θέμο, και τον κάθε Θέμο...

Το διακύβευμα των εκλογών

του Γιώργου Θωμαϊδη

Στην Ελλάδα, έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει η ανάδειξη της ποιοτικής εργασίας και η ρήξη με τους κοινωνικούς αναχρονισμούς, τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και την οικογενειοκρατία.

Προσωρινός αποχαιρετισμός

του Γιάννη Μακριδάκη

Επέλεξα και κάτι άλλο. Να απευθύνομαι στους ανθρώπους αυτούς και σε όσους καταφέρνουν διαχρονικά να νιώσουν και να κατανοήσουν όλα τα παραπάνω, με τη λογοτεχνία.

Σεσημασμένοι Πόθοι

του Αλέξανδρου Raskolnick

Πού ήταν όλοι αυτοί όταν ο Πρωθυπουργός, αποδεχόμενος την μπαρουφακιάδα, παρέδιδε ευρώ-ευρώ, τα ελληνικά όπλα στους δανειστές;

Καλό Μήνα!

του Αλέξανδρου Raskolnick

Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι ο φόβος μας, το ξέρεις και το ξέρω… Γι' αυτό μας βομβαρδίζουν με φόβο. Με ψεύτικο φόβο! Πού ξέρεις, αν ενώσουμε τα χέρια μας όλοι εμείς οι ηλίθιοι σε ένα ΟΧΙ, μπορεί τα φαινόμενα να απατούν και να αποδειχτεί ένας καλός Ιούλιος.Ψήφισε "ΝΑΙ", σου λένε. Σκύψε το κεφάλι, σου λένε. Καλύτερα πέσε στα τέσσερα, όπως έλεγε κι εκείνο το θρασίμι που απολύσαμε τον περασμένο Γενάρη! Στα τέσσερα, για ν’ ανοίξουν πάλι οι  τράπεζες και να ξαναπάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.

Και η Γερμανίδα θέλει τον... Μπόμπολα της

Του Στέλιου Κούλογλου

Η προσωρινή κράτηση του Λεωνίδα Μπόμπολα, όπως και το γεγονός ότι αναγκάστηκε να πληρώσει  την «φορολογική εκκρεμότητα που ήταν στη φάση της διευθέτησης», που λέει και το Mega, είναι καλά νέα για την Άγκελα Μέρκελ.

Φως εκ σκοτός αληθινό

του Χρήστου Λαδά

Το 2002, ο εκσυγχρονιστής Σημίτης, μεταξύ των θαυμάτων που πέτυχε στην εθνική οικονομία, εγκαθίδρυσε και την μεταφορά του Άγιου Φωτός με κρατικά έξοδα και με ειδική πτήση στην Αθήνα με το κυβερνητικό αεροσκάφος, όπου γίνεται δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. Τσολιάδες, Υπουργοί, στρατιωτικοί, παπάδες και πολίτες περιμένουν έμπλεοι δέους το Άγιο Φως να φτάσει στη χώρα για να μεταφερθεί στη λαμπάδα τους.

Χλιαρές Καρδιές

Του Νίκου Άγουρου

Αν επιστρατεύσουμε τον ορθό λόγο και τον ρεαλισμό θα διαπιστώσουμε ότι η ευημερία που θεωρήθηκε τρόπαιο του εκσυχγρονιστικού μόχθου ήταν στιγμιαία και καιροσκοπική. Οι αριθμοί παρουσιάζονται αμείλικτοι και τα συμπεράσματα πολλά. Είναι επιστημονικά διάτρητο και ηθικά αμφίβολο να αποδίδει κανείς στη συλλογική ευθύνη τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, το χρεοκοπημένο δημόσιο και -συχνά- ιδιωτικό τομέα. Την πτώχευση της Ελλάδας.

Γιατί από το 2009 ;

του Χρήστου Λαδά

Όταν ο μέγας Βούδας παρέδωσε μόνος του την εξουσία το 2009, μπροστά στο φάσμα της οικονομικής καταστροφής που κληροδότησε στους επόμενους για να αποσυρθεί ήσυχα στη Ραφήνα και στα αγαπημένα του παϊδάκια, οι δαπάνες της γενικής διακυβέρνησης της χώρας ήταν 53.8% επί του ΑΕΠ έναντι γενικών εσόδων 38%.

Στο μικροσκόπιο Βαρουφάκη όλα τα ΜΜΕ που πήραν δάνεια μέσα στην κρίση

HuffPost Greece

Στον έλεγχο όλων των δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις του χώρου της ενημέρωσης θα προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και διαβιβάστηκε στη Βουλή. Την ίδια ώρα ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να διαβιβάσει στη Βουλή οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφόρηση για το όλο το θέμα, επικαλούμενη το υπηρεσιακό- επαγγελματικό απόρρητο.

Brand name Ελλάς

Του Αλέξη Παπαχελά

Λυπάμαι που το λέω, αλλά όλη αυτή η καλή θέληση, όλο αυτό το πολύτιμο κεφάλαιο εξανεμίζεται πολύ γρήγορα λόγω αδέξιων χειρισμών. Η Ελλάδα εμφανίζεται πάλι σαν μια εξαιρετικά προβληματική και ειδική περίπτωση που δεν θα συνέλθει ποτέ. Είναι τυχαίο ότι χάνουμε μεγάλους και παραδοσιακούς φίλους, όπως τον Ζισκάρ ντ’ Εστέν; Πώς εξηγείται το γεγονός ότι μεγάλοι διεθνείς επενδυτές τους οποίους ακολουθεί το διεθνές κεφάλαιο σαν «κοπάδι» λένε «ξεχάστε την Ελλάδα»;

Μεταρρυθμίσεις, Τσίπρας, ΟΟΣΑ

Της Κατερίνας Πρίφτη/HuffPost Greece

«Θα στοχεύσουμε το λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού, θα κάνουμε πιο αυστηρή τη νομοθεσία gia τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, θα ενισχύσουμε την ανεξαρτησία της Γ. Γ. Δημοσίων Εσόδων, ενώ θα καταργήσουμε την φορολογική ασυλία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 69.