Αναζήτηση Ετικέτας - δημοψήφισμα

RSS

Άρθρα

Γρηγορείτε και Προσεύχεσθε (ή το Μαγιάτικο Δημοψήφισμα)

Του Σπύρου Μιχαηλίδη

Με την επιλογή Β ο Τσίπρας θέλει παραμονή στην ευρωζώνη και με το δημοψήφισμα (στο οποίο θα πάρει ήπια θέση υπέρ της ψήφισης των μέτρων), κάνει ουσιαστικά κίνηση ματ και για τους δικούς του "αντάρτες" αλλά και για την αντιπολίτευση

Υπογραφές και δάκρυα

του Χρήστου Λουτράδη

Μια κοινωνία που αιμορραγεί από την λιτότητα εδώ και τόσα χρόνια δεν την ενδιαφέρει αν ο υπουργός δακρύζει όταν υπογράφει. Τον νοιάζει που υπογράφει.

Ευχή για το 2016: Να κρατηθούμε όρθιοι

Του Δημήτρη Ραπίδη

Το δημοψήφισμα κορύφωσε τον ενθουσιασμό των πολιτών και τους έκανε συμμέτοχους μιας τιτάνιας προσπάθειας. Θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας. Όπως θα μείνει και η 17ωρη διαπραγμάτευση της 12ης Ιουλίου και η ανακοίνωση της «ήττας» την επομένη.

Γιατί τα καταφέρνει ο Τσίπρας;

Του Γιάννη Παντελάκη

Όταν στο δημοψήφισμα κυριάρχησε το "Όχι", ο ΣΥΡΙΖΑ (ΣΣ: χάρη στο πολιτικό ταλέντο και την ευελιξία του Αλέξη Τσίπρα) το μετέτρεψε σε λίγες ημέρες σε ένα απόλυτο "Ναι". Νέο μνημόνιο, πιο σκληρό από εκείνο των 47 σελίδων.

Η πολιτική επανάσταση των «απολιτίκ»

Του Δήμου Ιωακείμ

Το Μνημόνιο 3 είναι οικονομικά καταστρεπτικό και αναμφίβολα οδηγεί σε κλιμάκωση της κοινωνικής ερήμωσης, που ο Ελληνικός λαός ζει έντονα τα τελευταία έξι χρόνια.

Δώσ' μου έναν Λόγο...

του Αλέξανδρου Raskolnick

Αφού παραδόθηκαν αδιαμαρτύρητα οι τελευταίες σφαίρες που υπήρχαν στον μύλο του περιστρόφου, κι αφού μείναμε ταπί και ψύχραιμοι, μας πήγαν σαν τα πρόβατα επί σφαγή σε δημοψήφισμα, τρομάρα τους∙  για να κραυγάσει η οικουμένη:  "#ThisIsACoup, ρεεε!"…

Και τώρα οι δυo τους: Ο πόλεμος, των επτά ημερών, Τσίπρα - Μεϊμαράκη

Tvxs/Ανάλυση

Με οριακές ακόμη διαφορές στο ντέρμπι των δημοσκοπήσεων και με ορόσημο το «ντιμπέϊτ για δύο» της Δευτέρας, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οδεύουν στο μέτωπο της τελικής προεκλογικής αναμέτρησης – μιας αναμέτρησης που θα έχει την σφραγίδα της προσωπικής σύγκρουσης Τσίπρα – Μεϊμαράκη.

Η μελαγχολία μας είναι το βιάγκρα τους

Του Θανάση Καρτερού

Όταν εμείς χαμογελάμε, αυτοί μελαγχολούν. Όταν εμείς μελαγχολούμε, αυτοί έχουν το πανηγύρι που ζήσαμε τελευταία. Ξεχειλώνει το μουστάκι του Μεϊμαράκη από το χαμόγελο και πλημμυρίζουν οι τηλεοράσεις από τεστοστερόνη παλινόρθωσης.

Το νόμισμα, σου λέει ο άλλος…

του Αλέξανδρου Raskolnick

Και δεν φτάνει που τα έκανε σαν τα μούτρα του πέντε μήνες στο υπουργείο του, ο κυρ- Παναγιώτης, κάνει και την πάπια τόσον καιρό που γίνονταν διάφορα πράγματα και δεν μιλάει καθόλου.

Η ώρα της Αλήθειας, της Ηθικής του Δικαίου, της Ελευθερίας και της εθνικής συνείδησης. Είμαστε έτοιμοι;

Του Νικόλα Γκίνη

Ο Ελληνικός λαός γονατισμένος δεινοπαθούσε, αιμορραγούσε, βασανιζόταν και οι αντιπρόσωποί του χαριεντίζονταν και αντάλλασαν  ψευδοδιαφωνίες  και ιδεολογήματα.

Τα όπλα που έγιναν μπούμερανγκ

Του Παντελή Μπουκάλα

Όταν πια το όπλο έγινε αυτεπίστροφο, και μάθαμε εκ των υστέρων μέσα από τις αντιφατικές δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη ορισμένα αντιφατικότατα πράγματα για ένα-δύο-τρία Plan B, ξανάκαναν πανηγυρικά την εμφάνισή τους η δεδομένη πολιτική ανωριμότητα και ο μικροκομματισμός του πολιτικού μας συστήματος.

Να τελειώνει η «αριστερή» κλάψα!

του Πάνου Ζέρβα

Επίλογος: όποιος ζαλίζεται ή φοβάται, πάει και κοιμάται. Θα ήταν κιόλας ευχής έργον να αδειάσουν το πολιτικό χώρο που (παραδόξως και προσωρινά) κατέχουν όσοι επιμένουν στην «αριστερή» κλαψομουνίαση.

Το Κρέας Ψάρι και άλλα Φαιδρά κι Αριστερόστροφα…

του Αλέξανδρου Raskolnick

Το πολιτικό κεφάλαιο του Πρωθυπουργού εξαντλείται σε ζητήματα που, τυπικά, δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την επονείδιστη συμφωνία που είναι υποχρεωμένος να αρχίσει να βάζει σε εφαρμογή.

Ανταρτοπόλεμος, αλλά πώς;

του Αλέξανδρου Raskolnick

Κραυγάζουμε συνθήματα και αναθέματα, τώρα που δεν είναι η ώρα για κραυγές αλλά ώρα για περισυλλογή και ανασύνταξη δυνάμεων -κι αν τα περισσότερα όπλα κατατέθηκαν στη διάρκεια του περασμένου εξαμήνου, θα είναι η δειλία και η διχόνοια που θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, στις επόμενες ζοφερές μέρες που ζυγώνουν, καθώς το τρίτο και μακρύτερο από τα μαρκούτσια θ’ αρχίσει να βιάζει παρά φύσιν την κοινωνία μας "εδω και τώρα"...

Ποιο ΟΧΙ δεν είπαν οι Έλληνες

του Γιώργου Θωμαϊδη

Μπορεί, για παράδειγμα, η ομάδα που στηρίζει τη "ρήξη εδώ και τώρα", να στηρίξει τη ρήξη με την αναξιοκρατία, με την κοινωνική αδικία, με το πελατειακό σύστημα, με την υπανάπτυξη, με την άρνηση στην καινοτομία, με την καταδίωξη της συλλογικής και της καλής ιδιωτικής οικονομίας, με τη διαφθορά, με τη διαπλοκή, με τη φοροδιαφυγή, υπέρ των ασθενών και των περιθωριοποιημένων.

Το Φωτεινό Μονοπάτι

του Άρη Δαβαράκη

Η δική μου ανάγνωση του παρόντος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον πλανήτη, μου δίνει να καταλάβω πως η ανθρωπότητα κλείνει τις τελευταίες δεκαετίες άλλον έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο. Η σκέψη αυτή με γεμίζει χαρά – για τις επόμενες γενιές.

Η Κυρία Πρόεδρος

Του Πάνου Ζέρβα

Γιατί η κυρία Πρόεδρος, όπως και πολλοί άλλοι του κλίματος της ανευθυνότητας, δε μπαίνουν καν στον κόπο να εξετάσουν με την ίδια ή έστω με μικρότερη αναλυτική υπομονή την εναλλακτική που είχε η χώρα και ο Τσίπρας αν δεν υπέκυπτε στον εκβιασμό.Τι θα σήμαινε η ρήξη και η άμεση χρεοκοπία για τη χώρα, για την οικονομία, την παραγωγή, για τον "λαό";.

Εφ' όλης της ύλης

Της Φιλοθέης Βαρσαμή

Ο Σεφερλής κάνει τούμπες, ο Φλωρινιώτης τραγουδάει επιτυχίες του και ο ήρωας αντί για τον κομμό της Αντιγόνης λέει στο κοινό του: Κρίσιμος ανασχηματισμός. Υφυπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων ο Παύλος Χαϊκάλης: Πρώτη κλοτσοπατινάδα είναι, νομίζω, αυτή του Βαρουφάκη με τον Ντάϊσελμπλουμ που είχε ως αλυσιδωτή συνέπεια την εξέλιξη με Ντράγκι.

YOLO Ελλάς 2015

του Λάμπρου Παπαδέα

Ζούμε ένα απίστευτο YOLO που όμοιό του δεν υπάρχει πάνω στη γη.Σε όλη τη γη οι Έλληνες έχουν τη μεγαλύτερη ρευστότητα μετρητών που υπήρξε ποτέ σε λαό στην ανθρώπινη ιστορία.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 110.