Αναζήτηση Ετικέτας - δημιουργικότητα

RSS

Άρθρα

Ευρώ η δραχμή δεν έχει πια καμιά σημασία: Ωρα για Δημοψήφισμα!

του Άρη Δαβαράκη

Το δημοψήφισμα είναι η πιο δημοκρατική λύση – και προσωπικά σφίγγω το χέρι του Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να μας ρωτήσει αν θέλουμε να δεχθούμε τις προτάσεις των «εταίρων» μας ή αν ΔΕΝ θέλουμε.

Διαπραγμάτευση, Ευρώ και Δραχμή

Του Δημήτρη Βαγιανού*

Συνοπτικά, η επιστροφή στη δραχμή θα συρρικνώσει τα εισοδήματα του πληθυσμού και θα αυξήσει την ανεργία. Ακόμα και οι τωρινοί άνεργοι θα πληγούν καθώς η πιθανότητα εξεύρεσης εργασίας θα μειωθεί, και τυχόν εισοδήματα που αυτοί ή οι συγγενείς τους λαμβάνουν από το κράτος θα χάσουν μεγάλο μέρος της αξίας τους.

Η Συμφωνία

του Άρη Δαβαράκη

Η καινούργια κυβέρνηση έπιασε αμέσως δουλειά και η προτεραιότητά της ήταν να κερδίσει έδαφος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να γνωρίσει τις ηγεσίες της και να εξασφαλίσει ένα καλό επίπεδο συνεννόησης – μέσα σ’ αυτό το δεδομένα πολύ εχθρικό περιβάλλον για μια «αριστερή κυβέρνηση» και έναν πολύ νέο πρωθυπουργό.

Ανάκαμψη που θα διαιωνίσει την παρακμή;

Του Χρήστου Γιανναρά

Μια αριστερή πολιτική πρακτική ξεκινάει ελευθερώνοντας όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τη χρηστική, ωφελιμιστική εκδοχή της γνώσης, από τους λαϊκίστικους νάρθηκες της ισοπέδωσης και της ευκολίας – ανασταίνει την καλλιέργεια ως αυτοσκοπό. Ξεκινάει αμέσως την αποκατάσταση κράτους Δικαίου: έντιμη ερευνητική διαδικασία για τη δήμευση των περιουσιών όσων καταλήστευσαν το κοινωνικό χρήμα ή βύθισαν την κοινωνία στον εφιάλτη του υπερδανεισμού.

Psycho Philosopher (6)

του Φώτη Θαλασσινού

Ο εισαγγελέας εφετών Σωτήρης Μπάγιας πέθανε από ερλιχίωση. Μια αρρώστια που προσβάλλει κυρίως τα κατοικίδια ζώα μεταδόθηκε στο σώμα του δικαστικού λειτουργού με ξενιστή της ένα τσιμπούρι. Όλα τα κείμενα που διάβασα για το θέμα ήταν όμοια επικυρώνοντας την είδηση ως απολύτως αληθή…

Υποδεχθείτε τη Μηχανή του Νου

Του Γιάννη Ανδριτσόπουλου/tanea.gr

Πώς θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έλεγε ότι με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό σας θα μπορείτε να χαλαρώσετε σε χρόνο μηδέν μετά από μια κουραστική ημέρα, να γεμίσετε με ζωντάνια και ενεργητικότητα όταν αισθάνεστε εξουθενωμένοι και να οπλιστείτε με αυτοπεποίθηση σε περίπτωση που νιώθετε ανασφάλεια; Αμερικανοί επιστήμονες υπόσχονται ότι αύριο όλα αυτά θα τα ζούμε όλοι.

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.