Αναζήτηση Ετικέτας - δάνεια

RSS

Άρθρα

Πού το πάνε;

"Αυγή"/Κύριο άρθρο

Ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε στάση ευελιξίας και εμφανίστηκε υποχωρητικός σε αρκετές περιπτώσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί συμφωνία.Eίπε πριν από τις εκλογές δύο πράγματα: Τι θέλει να επιτύχει -τον στόχο- και με ποιον τρόπο θα το επιδιώξει, δηλαδή το σχέδιο. Οι δυσκολίες στο δεύτερο και οι αναγκαίοι ελιγμοί δεν αίρουν τον στόχο. Φαίνεται, όμως, πως ένα κομμάτι των δανειστών δεν θέλει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Για την ακρίβεια δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ζωγραφιστό. Τώρα, αν για να το πετύχουν αυτό είναι διατεθειμένοι να τα τινάξουν όλα στον αέρα, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Συμφωνία με 14 δις μέτρα χωρίς ταυτόχρονα αναπτυξιακή και Bad Bank οδηγεί σε κατάρρευση

Απο το fb του Nikolaos Karatsoris

Πάμε ξανά, οι τράπεζες πρώτα χορηγούν δάνεια και μετά δημιουργούν λογαριασμούς στο όνομα του δανειολήπτη πιστώνοντας το αντίστοιχο ποσό και αυτό το ονομάζουμε καταθέσεις.

Ανάταση

του Γιάννη Μακριδάκη

Η καπιταλιστική κρίση είναι συστημική και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο αξιακό σύστημα του καταναλωτισμού, το οποίο έχει ορίσει λάθος τα δομικά στοιχεία του, ήτοι τις έννοιες τιμή, πλούτος, ανάπτυξη.

Σκάσε και κολύμπα!

του Άρη Δαβαράκη

Η Ελλάδα λοιπόν δεν είναι μια ανεξάρτητη χώρα που αποφασίζει για τον εαυτό της. Είναι μια χώρα που χρωστάει τα κέρατά της και που κάθε εβδομάδα ή δέκα μέρες πρέπει να δίνει τόκους δυσθεώρητους για τα δανεικά και ήδη φαγωμένα λεφτά και να εξασφαλίζει συγχρόνως και άλλα δανεικά για να βγάλει τον μήνα (ή την εβδομάδα, ή το τριήμερο).

Εμπρός Λοιπον! Ας Χρηματοδοτήσουμε την Γερμανική Αυτοκινητοβιομηχανία!

Του Ιωάννη Μανομενίδη

Δεν θα εκπλαγούμε να δούμε κι υπουργούς, βουλευτές ή και δημόσιες υπηρεσίες, αργά ή γρήγορα να στέλνουν τα νόμιμα χρήματα που τους δίνουμε ως αποζημίωση, ή χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να αγοράσουν νέα εισαγόμενα αυτοκίνητα...

Κρούγκμαν: «Βἀζετε στοίχημα;»

ThePressProject

Οι αγορές πανικοβάλλονται. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν αποτελεί ετυμηγορία των αγορών επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης, ή εν πάση περιπτώσει όχι μόνο επί της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Οι αγορές κρίνουν ότι ο κίνδυνος της μη επίτευξης συμφωνίας και η άτακτη κατάρρευση της μέχρι σήμερα διαδικασίας είναι υψηλός.

photo: Paris R @ flickr

Το Ελβετικο φράγκο και ο απροστάτευτος δανειοληπτης

της Φιλοθέης Βαρσαμή

Η κεντρική ελβετική τράπεζα διέκοψε την ελάχιστη ισοτιμία ελβετικού φράγκου-ευρώ εκτινάσσοντας -μεταξύ άλλων- στο θεό τα δάνεια ελλήνων δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.Τα περισσότερα από τα δάνεια αυτά είναι στεγαστικά.

Το Bloomberg ξαναδείχνει την Ελλάδα

thepressproject.gr

Ξαναστρέφει τα βλέμματα των αναλυτών στην Ελλάδα το Bloomberg με νέα δημοσκόπηση, που δίνει «όχι» σε έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο «μη λογικό». Ειδικότερα, το 85% των αναλυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση φέρονται να δήλωσαν πως η πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού για πρόωρη έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα στήριξης, δεν είναι λογική από οικονομική άποψη.

Reuters: Το ΔΝΤ δεν φεύγει από την Ελλάδα

ThePressProject

Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει επισήμως συζητήσεις για τον τερματισμό της βοήθειας του ΔΝΤ στη χώρα, αλλά θα συνεχίσει να έχει τακτικές αξιολογήσεις μετά από τη διάσωση, από το ΔΝΤ, δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος μετά από τις συνομιλίες με την επικεφαλής του ΔΝΤ χθες Κυριακή. Μετά τη χθεσινή συζήτηση, γράφει η Deutsche Welle, καθίσταται σαφές ότι η συναίνεση του Ταμείου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. To ΔΝΤ ανακοίνωσε οτι στη συνάντηση «συζητήθηκε η πρόοδος του προγράμματος και τα πιθανά επόμενα βήματα».

Η τρόικα φεύγει με τα μέτωπα ανοιχτά

Των Δήμητρας Μανιφάβα και Ρούλας Σαλούρου/ kathimerini.gr

Υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέται κανείς μήπως δεν φταίει η τρόικα τελικά, όταν επιμένει να ρυθμιστούν άμεσα τα χρέη των μεγάλων οφειλετών –όσων χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πρώτ' απ' όλα. Η "συγκυβέρνηση" πάντως δεν θέλει να τους "ενοχλήσει" και ψάχνει για άλλους πόρους...

Κοιτάξτε τι γρἀφει ο κ. Στούπας στο "Capital.gr"

του Ermippos (Θέμη Καζαντζίδη)

Το facebook του Έρμιππου Ερμιππίου είναι απο τα πιό ζωντανά της ελληνόφωνης κοινότητας -είτε ο Έρμιππος βρίσκεται στις ΗΠΑ, είτε στην Βόρειο Ελλάδα, είτε στην Κωνσταντινούπολη. Ενημερώνεται, ενδιαφέρεται και έχει άποψη. Διάβασε λοιπόν μεταξύ άλλων και ένα άρθρο του κ. Στούπα και αντέδρασε αναλόγως.

Για ποιον χτυπά η καμπάνα των καταθέσεων...

Του Κώστα Στούπα/capital.gr

Το άρθρο του Κώστα Στούπα στο Capital.gr που απέσπασε την προσοχή του φίλου Ermippou Ermippiou ο οποίος παρ'ότι βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και την απολαμβάνει δεν παρέλειψε να του "απαντήσει" εκ μέρους όλων μας μέσω το fb του.

1,7 δισ. οι απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ

Της Χρύσας Λιάγγου/kathimerini.gr

Στελέχη της ΔΕΗ εκτιμούν ότι στο τέλος του έτους οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί θα εκτιναχθούν στα 2 δισ. ευρώ καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές το 2014 τρέχουν με ρυθμό αύξησης 30%. Το Success Story αποθεώνεται καθημερινά στην αληθινή ζωή, ερήμην των Σαμαροβενιζέλων.

Γκίκας Χαρδούβελης

Το περασμένο Σάββατο, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, πρώην κορυφαίο στέλεχος της πρωταθλήτριας των στεγαστικών δανείων τράπεζας και σήμερα υπουργός Οικονομικών, παρουσίασε και επισήμως το σχέδιο της κυβέρνησης για τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια...

Μαγειρεύεται έκτακτος μηχανισμός για τα κόκκινα δάνεια

ThePressProject.gr

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους που θα βοηθήσει την οικονομία να βγει από την κρίση αλλά δεν θα επιτρέψει στους μπαταχτσήδες να γελάνε σε βάρος των εντίμων ανθρώπων», δήλωσε κορυφαίος παράγοντας.

«Εκρηξη» δανείων με εγγυητή το Δημόσιο

Των Κώστα Τσάβαλου, Μάριου Χριστοδούλου

«Φωτιά» στον προϋπολογισμό βάζουν τα δάνεια τα οποία δίνονται με την εγγύηση του Δημοσίου σε δεκάδες επιχειρήσεις, δημόσιες και ιδιωτικές, αλλά και σε οργανισμούς. Το ύψος αυτών των εγγυήσεων έφτασε στα 66,687 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου του 2014.

Με σχεδόν 300 εκατ. έχει επιχορηγήσει το Δημόσιο το Μέγαρο Μουσικής, χώρια από τα δάνεια

Από koutipandoras.gr

Στα 287,291 εκατ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο των πληρωμών του Δημοσίου προς τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (OMMA) από το έτος 1999 έως το 2011, σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Μ’ ένα «Hannibal» ξεχνιέμαι…

του Άλκη Μηλιόπουλου

Γίνομαι απότομος με τα παιδιά, με την γυναίκα, την μητέρα μου, τους φίλους. Νευριάζω με το παραμικρό. Κάθε βράδυ στις εννιά στρογγυλοκάθομαι στον καναπέ με ένα γιαούρτι παρέα και παρακολουθώ την μιζέρια της πολιτικής διαπλοκής από το ΣΚΑΙ ώσπου γυρίζω στην Νόβα και ξεχνιέμαι με τα σίριαλ: «Bridge», «Sons of Anarchy», «Hannibal»…

Η επιχειρηματικότητα λυγίζει απο τα δάνεια

Του Τάσου Τέλλογλου

Η ακτοπλοΐα εμφανίζει ώς το 2012 συνολική δανειακή επιβάρυνση 1.021 εκατ. ευρώ με πωλήσεις 677 εκατ. και αρνητικό εισόδημα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων 55 εκατ.

Πώς οι 'κακοπληρωμένοι' Γερμανοί ευθύνονται για το χρέος μας

του Νίκου Αποστόλου

Πολλοί έχουν αποδώσει την κρίση του ευρωπαϊκού Νότου στην πολιτική εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζει τις τελευταίες δεκαετίες η Γερμανία. Το άρθρο αυτό εξηγεί πώς η Γερμανία είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την κρίση, με απλό και κατανοητό τρόπο.

Αποτελέσματα 1 έως 20 από 32.