Αναζήτηση Ετικέτας - δάκρυα

RSS

Άρθρα

Υπογραφές και δάκρυα

του Χρήστου Λουτράδη

Μια κοινωνία που αιμορραγεί από την λιτότητα εδώ και τόσα χρόνια δεν την ενδιαφέρει αν ο υπουργός δακρύζει όταν υπογράφει. Τον νοιάζει που υπογράφει.

Σβήστε τα φώτα: βλέπω αστέρια από τον έρωτα του Δία, τις Περσείδες

της Δάφνης Χρονοπούλου

Κάθε βράδυ του Αυγούστου, μπορούμε να εντοπίσουμε Περσείδες στον ουρανό  το φαινόμενο όμως θα κορυφωθεί στις 11, 12, 13 και 14 Αυγούστου (ξημερώματα, η ώρα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία), με το μέγιστο να υπολογίζεται στις 13 Αυγούστου.Είναι η βροχή των αστεριών που είδε η Δανάη στην αγκαλιά του Δία, είναι τα δάκρυα του Αγίου Λαυρεντίου, τα "πεφταστέρια" που εκπληρώνουν τις ευχές. Είναι η Περσείδες, οι διάττοντες αστέρες του Αυγούστου τα άστρα των ευχών...

Το Αντίο σε μια Πατρίδα

Της KaPaworld

Μου είπε για τις βόμβες, που έπεφταν παντού, για τις σφαίρες που σφύριζαν πάνω από τα κεφάλια τους. Για το ότι σαν έφευγε για το σχολείο, δεν ήξερε αν θα γύριζε σπίτι της κι αν θα ξανάβλεπε τους γονείς της. Για τους φίλους της που έχουν σκοτωθεί. Για την βόμβα που έπεσε στο δρόμο και έσπασε την τζαμαρία πίσω της. Για τα τζάμια που χαράκωσαν την πλάτη της - σηκώθηκε αργά  και σήκωσε την μπλούζα για να δω τα σημάδια της.

Τον Νυμφώνα σου βλέπω...

του π.Λίβυου

Η Μεγάλη Εβδομάδα δεν είναι γι΄ αυτούς που αισθάνονται ισχυροί, που ζαλίστηκαν στην αλαζονεία της δήθεν αρετής τους, στην δύναμη της εξουσίας τους και των «κατορθωμάτων» τους. Δεν είναι γι΄ αυτούς που έμειναν πιστοί στα «έθιμα» και τις «παραδόσεις» μιας θρησκευτικής σύμβασης.

Ας φορέσω, λοιπόν, δέρμα ακριβής τσάντας...

του Κωστή Α. Μακρή

Και έτσι γυρίζοντας δεξιά κι αριστερά το βλέμμα, ψάχνοντας κάτι να σκεπαστώ, να μην πονάω σαν γδαρμένη ζωντανή αλεπού ―ανελέητοι που είναι οι πολιτισμένοι, αλεπουδίτσα μου κυνηγημένη…― βλέπω σ’ εκείνο το αξεσουάρ, την τσάντα τη φολιδωτή και πανάκριβη, ένα ντύμα που σαν ταιριαστό μου φαίνεται «υπό τας παρούσας συνθήκας», πού τη θυμήθηκα την καθαρεύουσα...

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 5.