Αναζήτηση Ετικέτας - Bundesbank

RSS

Άρθρα

Το χάσμα βαθαίνει

Του Γεωργίου Π.Μαλούχου

Η Γερμανία και η Ελλάδα αντιπροσωπεύουν πλέον δύο διαφορετικούς πραγματικούς κόσμους που ο συγκερασμός τους δεν μοιάζει άλλο εφικτός - γιατί δεν είναι μόνον οι ίδιες οι χώρες, είναι και εκείνο που η κάθε μία τους εκφράζει, έστω και στα άκρα: η Γερμανία τον βορρά που ισχυροποιείται, η Ελλάδα τον νότο που αργοσβήνει στην προσπάθειά του να παρακολουθήσει εκείνο που του έχουν επιβάλλει και το οποίο αντί να τον βοηθά τον αποσαθρώνει.

Σκάσε και κολύμπα!

του Άρη Δαβαράκη

Η Ελλάδα λοιπόν δεν είναι μια ανεξάρτητη χώρα που αποφασίζει για τον εαυτό της. Είναι μια χώρα που χρωστάει τα κέρατά της και που κάθε εβδομάδα ή δέκα μέρες πρέπει να δίνει τόκους δυσθεώρητους για τα δανεικά και ήδη φαγωμένα λεφτά και να εξασφαλίζει συγχρόνως και άλλα δανεικά για να βγάλει τον μήνα (ή την εβδομάδα, ή το τριήμερο).

Αυτό είναι το σχέδιο της Μέρκελ για την Ελλάδα

tvxs.gr

Το σχέδιο Μέρκελ για "τρίτο πακέτο" στην Ελλάδα και μείωση του χρέους υπό αυστηρά ανταλλάγματα αποκαλύπτει το Euroinsight, επικαλούμενο υψηλόβαθμους γερμανούς αξιωματούχους. Το σχέδιο φέρεται να προβλέπει την επιστράτευση "ανορθόδοξων λύσεων" για να αποτραπεί το Grexit, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πολιτική συμφωνία με την Αθήνα για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. "Είναι ειλημμένη πολιτική απόφαση, δεν πρόκειται να υπάρξει Graccident",  δήλωσε αξιωματούχος που φέρεται να γνωρίζει τις προθέσεις της καγκελαρίου.

Είναι λύση ένα τρίτο μνημόνιο;

Του Στέργιου Σκαπέρδα/huffingtonpost.gr

Από τους υποστηρικτές της προηγούμενης κυβέρνησης μέχρι το Ποτάμι καθώς και από μερικούς υποστηρικτές της σημερινής κυβέρνησης ακούγονται φωνές για μια καινούργια - και μάλλον τελευταία και τελειωτική - κωλοτούμπα που θα φερει την δόση της πρέζας των 7,2 δις και μάλλον ένα νέο μνημόνιο «διάσωσης».

Συνεργάτης της Μέρκελ τραβά το… αυτί του Ντράγκι

Του Αλέξανδρου Καψύλη/tovima.gr

Σε bras de fer μεταξύ Φραγκφούρτης και Βερολίνου εξελίσσονται οι σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της κυβέρνησης της Ανγκελα Μέρκελ. Αυτό υποδηλώνει η άμεση απάντηση που έδωσε την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου στενός συνεργάτης της γερμανίδας καγκελαρίου στον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.Ο συνεργάτης της Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθούν επιπλέον χρήματα «σ' αυτές τις χώρες», υπονοώντας την Ελλάδα.

Αποτελέσματα 1 έως 5 από 5.