Αναζήτηση Ετικέτας - Banksy

RSS

Άρθρα

Στιβ Τζομπς/by Banksy

Ο Bansky έφτιαξε σε τοίχο σε στρατόπεδο προσφύγων στο Καλαί εικόνα του Στιβ Τζομπς, ο οποίος ήταν γιος σύρου πρόσφυγα, που κρατά στο ένα χέρι έναν υπολογιστή Mac και στο άλλο τα υπάρχοντά του και ανάρτησε φωτογραφία του έργου στην ιστοσελίδα του, βάζοντας δίπλα τη λεζάντα «ο γιος μετανάστη από τη Συρία».

Το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο μου αρέσει

της Φιλοθέης Βαρσαμή

Το γκράφιτι στο πολυτεχνείο μου αρέσει.Είναι τόσο απόλυτα φωτογραφικό, όσο αν ζωγράφιζε κάποιος το 2004 ένα τρομερό γιγάντιο σύμπλεγμα *φοίβου και αθηνάς στα μπουζούκια*. Είναι εντυπωσιακό, είναι σκοτεινό, είναι προσεγμένο.

Ο Banksy στη Γάζα

InfoWar

Με ένα πανέξυπνο αλλά και σκληρό μίνι-ντοκιμαντέρ αλλά και με δικά του έργα στα χαλάσματα της βομβαρδισμένης Γάζας, απαντά ο περίφημος Banksy στη βαρβαρότητα των Ισραηλινών επιδρομών. Εικόνες της ισοπεδωμένης Γάζας, στη μορφή ενός ταξιδιωτικού video, φέρνει στο φως την ολοκληρωτική καταστροφή που αφήνει πίσω του ο Ισραηλινός στρατός.

Banksy: Καλλιτέχνης ή βάνδαλος;

του Νίκου Αποστόλου

Ποιός είναι τελικά ο Banksy; Ο πολυπράγμων, αγνώστου ταυτότητας βρετανός street artist έχει κάνει ολόκληρο τον κόσμο να μιλά γι’αυτόν. Οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων τον έχουν επικηρύξει, όμως το κοινό και τα ΜΜΕ μοιάζουν να έχουν άλλη άποψη για τον ταλαντούχο κύριο από το Bristol. Ποιό θα είναι το επόμενο χτύπημά του;

Αποτελέσματα 1 έως 4 από 4.