Αναζήτηση Ετικέτας - ατζέντα

RSS

Άρθρα

Οι μετανάστες δεν είναι επαναστάτες

Του Νίκου Άγουρου

Οι μετανάστες ξεριζώνονται και διακινδυνεύουν τη ζωή τους, αναζητώντας περισσότερη «Ευρώπη» και Δύση για να γλιτώσουν όχι μόνο από τον πόλεμο, αλλά και από τη Θεοκρατία.

Το σήμερα, κυρίως όμως το αύριο

του Πάνου Ζέρβα

Όπως έχω ξαναγράψει, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κλινικά (πολιτικά) νεκρός, από τις 12 Ιουλίου. Ήταν κάτι αναπόφευκτο γιατί αυτό το παλαιοκομματικό μόρφωμα δεν ήταν καν κόμμα, αλλά μια ουσιαστικά παράλογη συστέγαση διαφορετικών κομμάτων, κομματιδίων και σεχτών...

Στ. Θεοδωράκης: Δεν μπορεί οι εκδικητικές πολιτικές να είναι στην ατζέντα της Ευρώπης

enikonomia.gr

Συνεχίζει τον μαραθώνιο επαφών στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος υποστήριξε ότι «οι εκδικητικές πολιτικές δεν μπορεί να είναι στην ατζέντα της Ευρώπης». Μιλώντας ανεπίσημα σε στελέχη της Ομάδας των Σοσιαλιστών, ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στο ΔΝΤ, εξηγώντας πως «ξαφνικά ανακάλυψε ότι υπάρχει λιτότητα στη χώρα». Σύμφωνα με όσα είπε, «το ΔΝΤ εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει υπερασπιστεί πολιτικές ανάπτυξης και είναι περίεργο ότι το κάνει τώρα».

H αναστροφή: Πώς φθάσαμε από τα... «βράχια» στην προσέγγιση

Της Νικόλ Λειβαδάρη

Χρειάστηκαν λιγότερες από 48 ώρες, δύο τηλεφωνήματα και δύο κοινές δηλώσεις για να πάμε από τα... «βράχια» στην προσέγγιση; Η εικόνα είναι πολύ απλοϊκή, και εξόχως μιντιακή, για να είναι αληθινή. Στην πραγματικότητα, χρειάστηκαν πολύ περισσότερα: Από την κίνηση τακτικής του Μαξίμου με το «σήμα εμπλοκής» και την ανάδειξη της σύγκρουσης των «θεσμών», έως - και κυρίως - την ενεργοποίηση όλων των, παρασκηνιακών και μη, πολιτικών διαύλων διαβούλευσης και την διπλωματική παρέμβαση του «γεφυροποιού» Γιούνκερ.Το αποτέλεσμα δείχνει, για πρώτη φορά ίσως, ουσιαστικό. Δεν πρόκειται για συμφωνία, πρόκειται όμως για το πρώτο κοινό μήνυμα Αθήνας και πιστωτών ότι η λύση είναι εφικτή επί συγκεκριμένου «οδικού χάρτη».

Μοσκοβισί: Θετικό το γεγονός ότι ο Τσίπρας παίρνει πάνω του την διαπραγμάτευση

Reuters/kathimerini.gr

«Θετικό σημάδι» χαρακτήρισε το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει πάνω του την διαπραγμάτευση, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί. Ακόμα τόνισε ότι «ήρθε η ώρα να τεθεί στο τραπέζι ένα σωστό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», ενώ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, σημείωσε πως «είναι θετικό το γεγονός ότι παίρνει πάνω του την διαπραγμάτευση. Στέλνει τους δικούς του ανθρώπους στις Βρυξέλλες, ανθρώπους έμπιστους με τους οποίους μπορούμε να συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις. Αυτό είναι, φυσικά, ενα πολύ καλό σημάδι».

Η οργή των θεσμών: «Μας πέταξαν έξω! Δεν ήθελαν να μας δουν»

crashonline.gr

Απίστευτα φαίνεται πως είναι όλα όσα συνέβησαν στο υπόγειο του Κάραβελ όπου προσπαθούσε να γίνει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Οι εμπειρογνώμονες των Θεσμών εμφανίστηκαν με τους φακέλους στα χέρια αλλά απέναντι τους βρήκαν δημοσίους υπαλλήλους με οδηγίες να παραδώσουν μόνο κάποια δημοσιονομικά στοιχεία και να μην συζητήσουν για μεταρρυθμίσεις. «Αν θέλετε κάτι περισσότερο, είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης την οποία έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός» ήταν η απάντηση που άκουσαν.

Αποτελέσματα 1 έως 6 από 6.